Moški lovci

 

Vsi jih poznamo – frajerje, na katere pada večina žensk. Vedno imajo v rokavu nekaj pravih šal, nekaj pravih sladkih besed in dobro vedo, kako se morajo obnašati, da bodo ulovili skoraj vsako žensko. Kaj pa se v resnici skriva za njihovim lovskim pristopom?

 

Psihologija moškega lovca

Pa si oglejmo samo lovca, pravega lovca in odmislimo, da gre za lovljenje žensk. Lovec ima samo en namen – uloviti žival in jo ubiti. Vsak ulov je nova trofeja. Nobena srnica je ne odnese cela, razen, če mu pravočasno uide. Lovec lovi in njegov cilj je, da plen umre. Da, sliši se grozno, a dobro veste, da govorim resnico. Kakšna je potem psihologija moškega lovca? Moški, ki je lovec, prav tako lovi. Lovi svoje trofeje. Lovi številke žensk, ki jih je spravil med rjuhe. Vsak ulov je balzam za njegov ego. Vsak ulov je nova potrditev, da še vedno zna, da še vedno zmore in da je pravi frajer. Nekateri moški imajo pač zelo lovsko naravo. Spet drugi so lovci samo v nekem prehodnem obdobju, potem pa se ustalijo in »spametujejo«. Moškemu lovcu nikoli ne bo dovolj ena ženska. Tudi, če se bo zaljubil in nekaj časa preživel ob njej, bo slej kot prej zopet začutil potrebo po lovu. Oglasil se bo njegov ego, ki ga bo klical na lov. Sami veste, koliko zakonov je, kjer poročeni moški, ki so lovci, varajo svoje žene. Pač ne morejo ali nočejo iz svoje kože in ves čas čutijo potrebo po lovu. V resnici se psihologije moškega lovca ne da zadovoljiti. Vedno bo še kakšna ženska, ki jo mora ujeti, si jo prisvojiti in ko ni več zanimiva, odvreči. In zgodba se ponovi. Zavedam se ostrine napisanega, a prepričana sem, da je to psihologija lovca. Ženske se velikokrat zaljubijo prav v take moške. Saj veste, kaj pravijo: »Lepa dekleta ljubijo barabe«. Na lovcih je nekaj zelo privlačnega. So tako samozavestni in ženski dajejo vtis, da bodo poskrbeli zanjo. Ženske smo rade ulovljene, ker menimo, da s tem dobimo veliko pozornosti. Rade imamo, da se nekdo smuka okoli nas, se trudi za nas in komaj čakamo, da bomo lahko nehale igrati to igrico in se predale. A obenem pozabljamo, da čim se predamo, postanemo »mrtev plen«. Ni nas treba več loviti. In takrat postanemo nezanimive. Lovec je ujel in sedaj lahko odvrže že ujet plen. Zanj nismo več zanimive in kaj hitro si bo našel nov plen, okoli katerega se bo lahko smukal in igral igro mačk in miši. Lovska narava, dokler ni ukročena, ni primerna za odnose. Preprosto ne gre. Ženske tudi mnogokrat zmotno menimo, da lahko udomačimo lovce. To je približno tako, kot da bi hoteli udomačiti morskega psa. Preprosto ne gre. Dokler se lovec sam ne odloči, da želi postati drugačen človek, ne bo kruha iz te moke. Četudi je lovec v partnerstvu, bo le redko kdaj ostal zvest. Njegova morala pač ni dovolj visoka za kaj takega, kot je družinsko življenje in zavestna zvestoba.

 

 

Ko smo ravno pri monogamnosti (pojem, ki opredeljuje partnerstvo z enim človekom), razložimo še to. Moški lovci se namreč radi izgovarjajo na svojo poligamno naravo (kar pomeni, da smo narejeni za spolno občevanje z mnogimi ljudmi). V naravi najdemo več poligamnih kot monogamnih živali. Vendar obstajajo izjeme, med katere spadajo recimo labodi in pingvini. Pingvini se celo tako prikupno snubijo, da samček na obali izbere najlepše kamne in jih prinese samički kot pozoren znak naklonjenosti. Potem se po pingvinje poročita in skupaj ostaneta za vedno. Tudi če eden umre, si drugi ne bo našel drugega partnerja. V naravi je še mnogo primerov monogamnosti, a pingvini so se mi zdeli najbolj prikupni za primer.

Torej, po hormonih in telesih je res, da smo tudi ljudje poligamni. Saj veste, da četudi ste najbolj zvesto bitje, vsake toliko naletite na koga, ki vam buri duhove in ob komer se vam vzbudi močna spolna sla. Res je, naša telesa so poligamna. Vendar smo ljudje kot bitja z močno razvitim intelektom in sistemom čustvovanja, bolj monogamni. Pri enem partnerju nas držijo um in visoke moralne vrednote. Ne znam si predstavljati, da bi si gradila družino in imela 5 otrok, vsakega z drugim moškim in vsi bi skupaj živeli kot ena velika srečna družinica. To ne gre. Ljudje radi pripadamo eden drugemu. In ne moreš obenem pripadati mnogim ljudem. Ne moreš tudi pripadati svojemu partnerju, obenem pa svojega telesa deliti še z desetimi drugimi moškimi ali ženskami. Družba, ki smo jo ustvarjali tisočletja, je ustvarjena za monogamnost. Ne bom zanikala dejstva, da je tudi v današnji družbi ogromno varanja in drugih pojavov, ki govorijo o poligamnosti naših teles. Pa vendarle menim, da smo v monogamnosti lahko zares srečni. Šele takrat se z dušo in telesom lahko povsem predamo nekomu. In nekdo se z vsem zaupanjem preda nam. Kajti v poligamnih odnosih mera zaupanja nikoli ni tako visoka kot v monogamnih.

Psihologija moškega lovca je torej bolj usmerjena k poligamiji in nikakor se ne zadovolji samo z enim »ulovom«, z enim »plenom«, z eno žensko. In dokler nekdo sledi bolj igri ega, si ne bo mogel ustvariti resnično lepih odnosov. Kajti mentaliteta moškega lovca je osnovana na egu, ne na srcu ali duši.

 

 

Kaj storiti, ko naletite nanj

Večina lovcev oddaja zelo močno spolno energijo, zato so tako privlačni. Četudi niso izklesani lepotci, imajo »tisto nekaj«, kar privlači ženske. Lahko bi celo rekla, da je skoraj vsaka ženska že kdaj podlegla kakšnemu lovcu. Predstavljajo namreč izziv in njihova igra mačk in miši nas potegne. Vendar naj zopet opozorim, da je to igra ega. Iz take igrice ne boste mogli ustvariti zdravega partnerstva, po katerem morda hrepenite. Seveda je vaš odziv zelo odvisen od vaših želja. Če vam je predvsem do zabave, potem se kar igrajte. S tem ni nič narobe, dokler veste kaj in zakaj počnete. Če pa iščete resno partnerstvo, se lovcem izognite v kar se da velikem loku. Še vedno bodo imeli pripravljene sladke limanice, na katere vas bodo poskušali spraviti, vendar gre le za past. Kako prepoznati lovca? Najprej je intuicija. Intuicija je dar narave in imamo jo vsi. Pri ženskah je še nekoliko bolj razvita, ker je povezana z materinstvom. Kaj vam pravi intuicija? Drug korak je, da opazujete svoje telo in svoje odzive. Veste s čim bi najlažje primerjali ljubezen? Z mirom. Da, ljubezen ni povišan srčni utrip, niso potne roke, niso metuljčki v trebuhu. Vse to so zgolj hormoni, ki sprožijo proces zaljubljenosti. Ljubezen pa je mirna, je vseobsegajoča in ničesar ne zahteva. Nekdo, ki bo do vas pristopil mirno in ljubeče, bo na vas naredil povsem drugačen vtis kot lovec. Ob lovcu boste vse zmešane, hormoni vam bodo podivjali in telo se bo zelo močno odzivalo. Iz tako močne strasti navadno vzplamti močan in kratek odnos, ki vas na koncu pusti zoglenele. Ogenj vedno opeče in požge vse. In tudi taki odnosi, osnovani zgolj na strasti, so kot ogenj. Ljubezen pa je mirna, je kot nežen gozd, ki vas povabi na sprehod.

Kako še prepoznati lovca? Sama sem že v puberteti imela radarje zanje. Ob njihovih osladnih besedah in vseh mogočih trikih mi je šlo na kozlanje. Kar zavijala sem z očmi, ko so se začeli sliniti okoli mene. So pa vsekakor tudi bolj pretkani lovci, ki igrajo po svojih pravilih. Ti so še malce bolj nevarni, saj dajejo videz prijaznih fantov in moških. Delujejo, kot da jim je dejansko mar. Take morate zelo pozorno poslušati in opazovati. Ali grdo govorijo o svojih bivših partnerkah? Mu pogled pogosto obstane na postavni ženski? Se skrivoma ves čas spogleduje? Dobro opazujte moške, s katerimi se dobivate, kajti po navadi se izdajo kar sami. Lovsko naravo je nemogoče dolgo skrivati. Tipične lovce boste hitro prepoznale, saj vas bodo verjetno hoteli za vsako ceno osvojiti, kot trofejo. Tudi njihov ponos sega do neba. Prikrite lovce pa boste morale razkrinkati. No, da ne bo pomote – veliko moških je še vedno povsem normalnih in niti slučajno niso vsi lovci. V življenju sem naletela na ogromno zelo zglednih moških. Četudi so me osvajali, so bili njihovi nameni iskreni. Poslušajte svojo intuicijo. Preizkusite pa jih lahko tudi z odpiranjem tem o družini, partnerstvu, poroki in podobnem. To lahko naredite zelo zvito, le toliko, da vidite, kakšne so njegove vrednote. Vrednote namreč govorijo same zase in ko jih enkrat poznate, se vam sestavi zanimiva slika o človeku.

 

 

Kaj storiti, če ste vi moški lovec?

Dragi moški, če berete ta članek in tudi sami spadate med lovce, imamo predlog tudi za vas. Verjetno se niste hladnokrvno prebili do teh vrstic, glede na vse, kar smo povedali o vas. Vaše življenje je samo vaše in nihče vas nima pravice soditi. Moram pa poudariti, da sami nosite posledice svojih dejanj. Sami ste odgovorni za vse, kar storite in česar ne storite. Če uživate v vlogi lovca, tudi prav, vendar zavedajte se, da sebi in ženskam delate velikansko škodo in čustvene rane. V resnici se tudi sami obnašate kot moški prostituti, ko se kar tako dajete vsem povprek. Sicer menite, da lovite, a tudi sebe »prodajate«. Ustvarili si boste ime zapeljivca in nobena resna ženska vas ne bo hotela za moža, saj se bo bala, da ji ne boste zvesti. Če se želite spremeniti, morate najprej stopiti iz vloge lovca, iz ega torej. Dobro boste morali prevetriti svoje vrednote in odkriti, česa si v življenju resnično želite. Želite loviti ali deliti? Želite imeti sto ljubic ali eno pravo damo? Odločitev je vaša, samo zavedajte se, da se lahko zapletete v svoje spletke. Saj veste, da pravijo: »Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade«. In pri lovu ni nič drugače. Morda boste tudi vi »naleteli na svojo mino«, ko boste postali zgolj plen. In verjemite, ob tem se boste počutili izkoriščene in nič vredne. Če si želite iskrenih odnosov in globokega razmerja, stopite iz vloge lovca. Verjemite, na drugi stani je veliko lepše. In še odpočili se boste lahko od neprestanega lova.

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Julij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • SALSA ZMENKI
 • DRUŽABNI PLESI
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • 21-dnevni COACHING IZZIV za samske
 • 15-dnevni COACHING IZZIV za moške
 • Verjemi vase in osvoji zensko svojega zivljenja
 • KAKO V ŽIVLJENJE PRITEGNITI PRAVO OSEBO
 • MEDITACIJA ZA SAMSKE
 • POSNETKI PREDAVANJ Z ANDREJEM PEŠCEM
 • LEFKAS ZA SAMSKE
 • POGOVORNA SKUPINA Dear John
 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • MATCHMe - Agencija za Stike
 • KAKO NE IZGUBITI SEBE V ODNOSU
 • PLES ZA SAMSKE
 • SANJSKI SEJŠELI