SAMSKI PIŠEJO


V rubriki "Samski pišejo" objavljamo zanimive, sočne, vesele, ljubezenske ali žalostne zgodbe različnih samskih piscev. 
Če bi tudi vi radi bralcem zaupali kakšno zgodbo iz svojega samskega obdobja, nam jo lahko napišete na info@dogodkizasamske.si.

Z veseljem jo bomo objavili.

 Simona (37 let) nam je poslala zgodbo v štirih delih, ki ima presenetljiv konec. :)
Naslednji del bomo objavili čez 14 dni.

Vabljeni k prebiranju ...

 

Matej - fant iz preteklosti ... (4. del)


Naslednje jutro sem se zbudila s trkom na vrata: »Breakfast, miss?«

»Yes, I'm coming, just a moment.«
Odprla sem vrata in natakar mi je prinesel zajtrk v posteljo, saj sem ga, kot prava princeska, seveda prespala.

Kako krasen dan. Uživala sem prav v vsaki minuti. Zajtrk sem pojedla pod odejo, spila naravni pomarančni sok in se odšla stuširat po tropski tuš. Ah, kako fancy je bilo vse to. Prvič sem si privoščilatako udobje in uživala sem noro noro noro.

Tako super sem se počutila v svoji koži. In ko sem se spomnila, kakšen večer sem preživela, sem kar poskočila od veselja.

Obula sem se v superge in se odpravila na tek po mestu.
Kako je to prekrasno mesto! Spomnila sem, ko sem kot majhna punca gledala oddajo Ful House (Nora hiša) z tistima dvojčicama, ki sta danes taki lepotici. In na film Milk s Sean Pennom, ki je igral gejevskega aktivista v šestdesetih.
Mesto me je popolnoma prevzelo. Amerika mi ni toliko všeč, ampak San Francisco – tu pa je nekaj posebnega. Ulice navkreber, rdeč Golden Gate Bridge, te lušne podolžne hiške in čudoviti sončni zahodi ob morju … Zaljubila sem se. Samo nisem dobro vedela v kaj. V mesto ali v Mateja. :)

»Si se naspala, zaspanka?«, mi je poslal sms.
»Seveda. Sem že odtekla 10 km po mestu, ki mi je noro všeč!«, sem mu odpisala.
»Uau, ti pa si zagnana. Kaj praviš, bi se danes pridružila meni in mojemu prijatelju na mjuziklu, ki igra ravnokar?«, me je preko smsa vprašal.
»Lahko, super ideja. Kdaj se dobimo? Kam pridem?«
Prideva midva po tebe z avtom. Toplo se obleci, da te ne bo zeblo tako kot včeraj, velja?«, mi je skrbno odpisal.
»Velja. Se vidimo«, sem mu odgovorila in nadaljevala svoj prečudovit dan v čudovitem San Franciscu.

Ob sedmih zvečer sta me pobrala pred hotelom in odšli smo gledati My Fair Lady. Usedli smo se in začeli uživati v predstavi … Sedela sem ob Mateju, njegov prijatelj Jason pa ob njem.
Vsa razigrana od mjuzikla sem s kančkom očesa zasledila, da se je Jason med predstavo dotaknil Matejevega kolena … Hm, to se mi je zdelo čudno.

Po mjuziklu smo se odpravili na večerjo in se pogovarjali o tem in onem, preživeli smo res prelep večer in zopet razglabljali o mnogih stvareh … o Američanih, njihovi politiki, o mjuziklih, seveda:), in o modi pa tudi o notranjem opremljanju …

Ko smo nazdravili, je Matej naznanil:«Simona, v čast mi je, da si tukaj z nama. Tako prijetna oseba si, tako ljuba prijateljica, ki te ne poznam veliko časa, ampak imam občutek, da te poznam že dolgo, večno.«
Padel je na kolena pred Jasona in mu rekel:«Honey, I love you so much. I've been thinking about this for quite some time … and I know it's right for us. I love you, baby. Will you merry me?«

Nisem vedela, ali naj na kolena paden tudi jaz. Brez besed, brez misli, polna začudenja, sem obnemela in nikakor nisem mogla reči niti ene besede. Le gledala sem in poslušala, čeprav mislim, da od takrat naprej nisem slišala čisto nič.

»Congrats«, sem le izjavila. Solza mi je spolzela po licu in Matej je mislil, da je to solza sreče.
Pa ni bila. Srečna zanj, ampak noro presenečena, kako to, da nisem tega opazila že prej.
Ok, oblači se res po zadnji modi, je res prijazen, opremlja notranje prostore, veliko ve o kulturi in gledališčih, obožuje mjuzikle, živi v San Franciscu … Pa hudiča, kaj mi je bilo, da tega nisem videla že prej? Pa tako očitno je?!?!?!

To je bil šok. Skoraj tak šok kot, ko sem ugotovila, da me je bivši mož prevaral z 10 let mlajšo natakarico. Uf, globoko sem morala vdihniti, pogoltniti slino, spiti še 3 kozarce vina in igrati igro.
Cel večer sem potem še igrala igro, da sem vedela, da je Matej gej, da jima želim srečo itd.

Ti dve uri, ki smo ju še preživeli skupaj, sta bili največji preizkus moje psihe. Ali bom zdržala igrati igro in ne pokvariti njunega večera? Spraševala sem se, zakaj mi ni povedal že prej, zakaj ga je zaprosil ravno takrat, ko sem bila jaz zraven? Uf, preveč enih vprašanj.

Poslovila sem se z razlogom, da sem že zelo utrujena in odšla s taxijem v hotel.

Nadaljevanje sledi čez 14 dni. :)

KOLEDAR DOGODKOV

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

November

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

December

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • 21-dnevni COACHING IZZIV za samske
  • RAJSKI MALDIVI
  • SALSA ZMENKI
  • DRUŽABNI PLESI
  • KAKO NAJ SPET ZAUPAM
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • IZLETI V HRIBE - za samske