Tako zelo si želim otročka – 3. del

 

V prvih dveh delih članka smo že dobro razdelali različne vidike materinstva. Zakaj se odločate za materinstvo, kakšni so vaši vzgibi in kakšno odgovornost prinaša vse skupaj. Tokrat pregledujemo nekaj alternativnih možnosti in vam vlivamo upanje, da boste mamice. Vsaka ženska ima pravico biti mamica.

 

Alternativne možnosti

Danes je medicina že zelo napredovala, zato so vam ponujene že marsikatere alternativne možnosti. Morda nimate primernega partnerja, pa si vseeno želite otroka. Morda vam ni do tega, da bi s kar nekom skočile v posteljo, zgolj zaradi otroka. Tistim, ki vas ni strah alternativnih možnosti, predstavljamo nekaj načinov, ki naj vam bodo v pomoč. Zavedam se, da je tukaj veliko vprašanj in dvomov. Porajajo se dvomi, kaj bodo rekli starši, kaj bodo rekli ljudje. Vendar kaj vam mar? Naj govorijo, kar želijo. Se spomnite – pravica do otrok je vaša rojstna pravica! Zatorej mnenja zategnjenih sosedov vrzite čez ramo in se odločite po svoje. Poslušajte svoje srce. Kaj vam narekuje?

 

Umetna oploditev

Za umetno oploditev se odločajo pari, ki imajo težave s plodnostjo in ženske, ki si želijo zanositi brez telesnega stika z moškim. Če ste dovolj svobodomiselne, da vam umetna oploditev ne predstavlja nobenih zadržkov, je to ena izmed zelo priročnih in varnih metod. Darovalci semenčic (torej darovalci sperme) so namreč večkrat preverjeni. Gre za moške, stare med 18 in 55 let, ki jih večkrat testirajo za vse spolno prenosljive bolezni. Obenem ne sprejemajo moških, ki imajo v družini veliko verjetnost dednih bolezni. Vse poteka anonimno in ne ve, ne moški, ki je daroval semena, ne boste nikoli izvedeli eden za drugega.

 

 

Zamrznitev vaših jajčec

Največji ženski strah je, da jim bo odbila zadnja biološka ura in bodo njihova jajčeca postala neuporabna. Vendar se tudi temu da izogniti. Če trenutno nimate partnerja, s katerim bi si želele imeti otroka, vseeno pa bi si nekoč rade ustvarile družino, lahko svoja jajčeca zamrznete. Tako bo otrok še vedno vaš in od vašega partnerja, ve pa boste veliko bolj mirne in ne boste več v krču panike zaradi biološke ure. Vendar pa opozarjajo, da zamrznjena jajčeca niso več enako kakovostna, kot sveža. Obenem bo najverjetneje za tovrstno odločitev treba oditi v tujino, kajti v Sloveniji (vsaj po zadnjih podatkih sodeč) jajčeca zamrznejo zgolj zaradi medicinskih razlogov, torej ko obstaja velika verjetnost neplodnosti. Vseeno pa se je iz zamrznjenih jajčec rodilo že kar veliko otrok, torej tudi ta metoda ni »privlečena za lase«.

 

Posvojitev

Še vedno je po svetu ogromno sirot, ki bi dale vse za ljubeč in topel dom. Že res, da kri ni voda in da je verjetno sprva težko v dom sprejeti popolnega tujca, a še vedno je otrok, ki potrebuje ljubezen. Naši družbeni zadržki so morda še vedno močni, vendar se počasi mehčajo. Lepo je že rojenemu otroku rešiti življenje in s tem postati mamica. Ne ovrzite te možnosti prehitro, kajti tudi posvojen otrok vas lahko naredi mamo. In še izognete se vsem nosečniškim težavam, če vas to kaj pomirja. Še vedno boste učiteljice in mame, ki predajajo vso svojo ljubezen. Če lahko svoje srce na široko odprete tudi »tujemu« otroku in ga sprejmete za svojega, ste rešili in dobili življenje obenem.

 

Odločitev je vaša

Ne glede na to, kdo in kaj ste, od kod ste in kakšna je vaša mentaliteta, se vedno odločate same. Same se odločate ali boste sledile svojim telesnim potrebam, morali, ali boste mame ali ne, ali boste posvojile otroka, se umetno oplodile ali počakale na pravega partnerja. Vedite, da imate v svojih rokah in svoji maternici moč odločitve. Odrasle ženske ste, sposobne svoje presoje in odločitve, zatorej se ravnajte po sebi. Če vam te besede dajejo upanje, je to zelo dobrodošlo. Če vas spravljajo v dvome, takoj prenehajte z branjem in vprašajte sebe. Kajti odločile se boste same, jaz se ne morem namesto vas. Jaz se odločam zase in za svoje življenje. Jaz živim s svojimi odločitvami in njihovimi posledicami. Prav tako pa vi s svojimi. Želim vam, da ste srečne, izpolnjene in zadovoljne. Vendar ste same svoje sreče kovač, torej se odločite same. V naših maternicah ležijo vsi odgovori. Prav zares dajte roke na svojo maternico in jo poslušajte. Kaj pravi? In kaj pravi srce? Ko se boste zares poslušale, boste prejele vse odgovore.

 

 

Nisi sama

Tokrat te tikam. Ker želim, da čutiš ljubezen in moč besed, ki ti ju predajam. Nisi sama. Me slišiš, nisi sama. Nikoli nisi sama. Ne glede na to, kaj se ti v življenju dogaja, s kakšnimi vprašanji se soočaš in kaj te tare, nisi sama. Ženske smo mnogo bolj povezane med seboj, kot si mislimo. In za vsak strah, žalost in vprašanje, ki leži v tebi, se najde sestra, ženska, ki se sooča z enakimi vprašanji. Zatorej vedi, da nikoli nisi sama. Ženske si lahko pomagamo. Lahko se ljubimo. Lahko si damo upanje. Če se soočaš s težavnim obdobjem, ker si želiš otročka, najdi ženske, ki imajo podobne težave. Poveži se z njimi. Delite ena z drugo svoje občutke, strahove in dvome. Vlijte si upanja. Povežite se kot sestre. Kajti v slogi je moč, tudi, ko gre za starševstvo. Na svetu je 7,43 milijarde ljudi, od tega 49,5% žensk. Torej je nemogoče, da bi bila sama v svoji stiski, ne gre. Ljudje se srečujemo z istimi vprašanji, zatorej se lahko povežeš z milijoni žensk po svetu, ki ti bodo pomagale razumeti, kaj prestajaš. Nisi sama, draga ženska.

 

Ideal popolne družine

Vsi imamo v glavah in srcih ideale, ki jim sledimo. Nekateri ideali so zelo visoki, drugi pač nekoliko bolj preprosti. Vendar vsak sledi svojim idealom. Obstaja tudi ideal popolne družine, ki ga poznamo vsi. Ne vedo pa vsi, da doseganje tega ideala zahteva veliko dela, predanosti, ljubezni, sočutja, strpnosti, potrpežljivosti in še česa. Če so vaši ideali visoki, vam bo pomagalo razumevanje, kako slediti idealom popolne družine. Vem, da si vse želite biti popolne mame, predati vse svoje znanje in ljubezen otroku ter ga vzgojiti po svojih najboljših močeh. To zahteva veliko poguma in ena najpomembnejših točk je način, kako ustvarite otroka. Ne bodite z nekom samo zato, ker vas je strah, da nikoli ne boste mame.

 

 

Ne bodite s partnerjem iz strahu zaradi otroka

Ena največjih napak, ki jo ljudje počnejo je, da tiščijo eden z drugim in vztrajajo v poraznih partnerstvih samo zato, ker si želijo otroke. To je grozno, bolje, da sta narazen in imata otroka, kot, da sta v pravi polomiji. Se sploh zavedate, kako močno ponižujete in izdajate same sebe, če to počnete? Strah vodi vaše življenje, namesto da bi ga ljubezen. Same si ustvarite prav peklenske izkušnje, ker dovolite, da vas vodi strah. Obesite se na napačnega moškega, ki vas nikoli ne bo mogel osrečiti. In vztrajate, mučite sebe, le zato, ker si želite družine. Pa si res želite takšne družine? Boste res celo življenje hodile po poti samodestruktivnosti, pomilovanja in strahu? Ne, tega si ne zasluži nihče! Predstavili smo vam že veliko nazorov in možnosti za otročka. Vendar pa ni pravično do otroka, da ga pripeljete v razsuto partnerstvo. Lahko imate otroka tudi z neprimernim partnerjem, vendar ne tiščita skupaj zaradi tega. Čisto prav je, če zadovoljite svojo potrebo po otroku, vendar ne vztrajajte v mučnih partnerstvih. Verjemite, lahko je volk sit in koza cela. Lahko imate otroka in ga sami vzgajate ljubeče, brez vse nepotrebne drame in navlake, ki ju sproža razsuto partnerstvo. In nehajte se vesiti na neprimerne moške, samo zaradi strahu, da nikoli ne boste mamice. Boste mamice, če si želite, boste. Boste že našle način. Vendar imejte sebe dovolj rade, da si dovolite hoditi po poti ljubezni, ne strahu. Kajti strah vas bo slej kot prej ohromil in še vašega otroka bo potegnil zraven. S partnerji, ki vam v resnici ne ustrezajo, zapravljate leta in leta svojega življenja. Bodite pogumne, stopite korak naprej. Rešite se iz verig strahu, kajti na drugi strani strahu vas čaka toliko nagrad in zakladov, da si niti misliti ne morete! Snemite plašnice z obraza, dvignite glave in se postavite zase.

 

Rada bi vam pokazala, kar vidim sama, da boste lažje razumele. Strah je kot megla, skozi katero ne vidite resnice. In dokler se odločate živeti v strahu, boste poznale le meglo. Ne boste vedele, da je na drugi strani sončni vzhod, čarobni vrt in pravi raj. Če boste dovolj pogumne, boste zakorakale direktno v to meglo. Soočile se boste s svojim strahom. Odkorakale od napačnih partnerjev. Se nehale pomanjševati in se začele ljubiti. Šle na terapijo, če je to potrebno. Občutile boste vse svoje strahove in jih tudi premagale. Megla strahov bo postajala vedno bolj redka in prosojna. Končno boste stopile iz nje. In kaj boste zagledale? Raj na Zemlji. Svobodo, lepoto, ljubezen, iskrenost. Da, vsi ti zakladi ležijo na drugi strani strahu. Ste dovolj pogumne? Ozrite se nazaj. Vidite, da se za meglo še vedno muči na tisoče ljudi. Pa vse, kar morajo storiti, je iti skozi to koprenasto meglo. Nič več. Le kanček poguma potrebujejo. Ženske, sestre, bodite pogumne. Ne dovolite, da vas strah omejuje. Niti takrat, ko pride do biološke ure. Če je treba, se same sprehodite skozi meglo. Na drugi strani so moški, ki so že prišli skoznjo. Moški, s katerimi si lahko delite čudovito partnerstvo. Moški, s katerimi si lahko ustvarite idealno družino. Verjemite v ljubezen, verjemite vase.

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca heart
 



Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Julij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • SVET DOTIKA - spoznavanje s čutili
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske