NASLEDNJI TERMIN

Potovanje: PISAN ZANZIBAR (10 dni)
četrtek, 15. 08.
ob 10:00 uri

Zanzibar, Afrika
Prijava do: 15. 06.
Cena: 950,00 EUR

QR koda za opomnik

 

PISAN ZANZIBAR


10-dnevno rajsko potovanje za samske

 

Zanzibar je že leta hit med turisti. Ni čudno, saj otok res ponuja vse: od norih izletov po in ob morju, plantaž z začimbami, večernih tržnic s hrano, najlepših plaž na svetu, obisk zavetišča živali, plavanje z želvami in plavanje z delfini, snorklanja, kajtanja, supanja, do klubov polnih domačinov in turistov pa vse do preprosih sprehodov z ene rajske plaže na drugo.

Zanzibar je kot miks eksotike in erotike. Krute zgodovine in rajskih počitnic. Miks Afrike in Arabije. Poln presenečenj. Takih in drugačnih.
 

Odhod

 • 15. 8. - 24. 8. 2024 (10 dni),  nabiramo prijave | PRIJAVI SE


- Interesenti, pohitite s prijavo!
- Zgodna prijava pomeni ugodnejša cena letalske karte
- Potrebujete 6 dni dopusta
- Štartamo iz bližnjega letališča
- Info sestanek pred odhodom (v živo ali preko Zooma)
- Rok prijave: čim prej
 

heart V našem programu bomo od 7 noči preživeli 2 noči v Stonetownu s top izleti in tako doživeli Zanzibar na polno.
Preostalih 5 noči pa preplešemo ;-) na vzhodu na plaži za mlade po srcu in za take, ki nam dogaja. Tu se kajta, žura in uživa.
Skupaj se sprehajamo med plažami, jadramo na ngalawah in gremo na ene par res nepozabnih izletov. Samo tako se doživi vse hajlajte Zanzibarja.
 

heart Trenutno za Zanzibar velja, da pri vstopu potrebujejo potrdilo o polni precepljenosti, torej 2/2 ali 3/3 ali 1/1, če je cepivo Jansen. Če tega ni, pa PCR test 24-36 ur pred odhodom.

 


 

Povejte ...

 • Bi radi preživeli čudovito potovanje na soncu in spoznali nove ljudi?
 • Bi radi doživeli popoln oddih, kjer res dogaja veliko?
 • Bi radi domov prišli s čudovitimi spomini in novimi prijatelji?

Ja? Potem pa odpotujte z nami in agencijo Shappa na nepozabno 10-dnevno potovanje na Zanzibar - v pravi rajski svet, ki se vsakemu potniku za vedno vtisne v spomin. 

Druži nas ne samo to, da izredno radi potujemo, ampak tudi to, da obožujemo toplo, lepo vreme, nasmejane obraze in to, da smo trenutno samski. To pa je že kar nekaj skupnega in odličen začetek za naše tropsko doživetje, kajne?

 

 

Program po dnevih

 1. dan: Odhod z bližnjega letališča
 2. dan: Priletimo na Zanzibar, prvi stik s starim mestnim predelom na turi po Stonetownu (po naše Kamniku), v kolikor čas dopušča (odvisno od leta), organiziramo izlet na Prison Island, kjer obiščemo kopenske želve ogromnjače in na sipino Nakupenda; zvečer obisk nočne tržnice in lokalnega bara; nočitev v Stonetownu z zajtrkom
 3. dan: Blue safari celodnevni izlet z barko (dhow) po skrivnih otočkih, mangrovah, peščenih sipinah; slastno kosilo vključeno v ceno izleta; nočitev z zajtrkom v Stonetownu
 4. dan: Tura po plantažah začimb (t.i. Spice tura) in spoznanje tega dela njihovega načina življenja in zgodovine povezane z začimbami, končamo jo z lokalnim kosilom pri družini vodnika; obisk gozda Jozani, kjer spoznamo floro, rdečehrbte opice (endemične za Zanzibar) in se sprehodimo skozi gozd mangrov, dalje na plažo Paje; nočitev z zajtrkom
 5. dan: Obiščemo nabiralke alg; izlet v jamo Kuza, kjer se skopamo v malce bolj sveži sladki turkizni vodi prelepe kraške jame, kjer se poizkusimo tudi v igranju afriških bobnov; sledi kosilo v ikonični restavraciji The Rock (kdor je rezerviral; zaključimo v zalivu Chwaka v znamenitem Sunset baru, kjer pričakamo sončni zahod in se malo kasneje (koliko kasneje je odvisno od tega, kaj se bo dogajalo) vrnemo v Paje; nočitev z zajtrkom
 6. dan: Z busom do izhodišča na izlet otok Mnemba: izlet s hitrimi čolni (plastične bance s 40 KM) do otoka Mnemba (snorklanje, namakanje v pličaku, sipina v času oseke, morske zvezde in z malo sreče, predvsem če je voda mirna, plavanje z delfini); nočitev z zajtkrom Paje
 7. dan: Celodnevni izlet na S otoka na plaži Nungwi in Kendwa; plavanje z želvami, sprehod od Nungwija do Kendwe in zaključek na arabskem dhowu ob ritmih afriških bobnov, v sončni zahod; povratek na Paje; nočitev z zajtrkom Paje
 8. dan: Z malo jadrnico do sosednje plaže Jambiani ali Bweju, nazaj peš po plaži; nočitev z zajtrkom, Paje
 9. dan: Končno malo prosto; prevoz na letališče in let domov
 10. dan: Smo doma


Nočitve: v hotelu/bungalovu lokalne kategorizacije 3-4*, 7 nočitev z zajtrkom.

Prevozi: Minibus, taxiji, čolni in lokalne jadrnice (dhowi), brez lokalne kategorizacije.

Izleti: Vsi izleti, kot priporočani v programu (razen Cheetah's Rock, ki sam stane 160 USD), stanejo dodatno cca. 200 USD.

Za koga: Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega in aktivnega načina počitnikovanja.

V sobah: Samostojne potnike bomo dali v sobo z drugimi potniki, v ločeno posteljo. Skušali bomo ločevati po spolih, vendar vedno to morda ne bo mogoče in to je potrebno vzeti v zakup pri delitvi sobe ali pa bodo v eni sobi trije potniki.

Bankovci: Na Zanzibarju se izlete plačuje v USD, bankovci morajo biti lepi, nepočečkani, nezmečkani in obvezno letnik 2013 ali mlajši.
Menjava je za 50 in 100 dolarske bankovce boljša, kot za manjše bankovce.

Viza je potrebna: potrebno je izpolniti formular preko neta, potrditev traja 1 teden, ali pa jo dobiš na letališču. Viza stane cca 50 USD.

 

 

Lista stvari, kaj vzeti s seboj


Na letalu je prostora za največ 20 kilogramov prtljage na osebo (plus osebna prtljaga). Zato skrbna priprava le najnujnejšega ni odveč.

Odhajamo v pregovorno vročo Afriko, na pregovorno vroči Zanzibar. Tu sonce sije z največjo močjo in ko začne deževati, lije kot iz škafa. Temperature bodo okoli 25-35 stopinj, vedno obstaja verjetnost dežja/neviht.

V nahrbtniku/potovalki/kovčku naj se znajdejo (nekaj od tega dajte tudi nase):

 • potni list veljaven vsaj še 6 mesecev od datuma konca potovanja, ki mora imeti vsaj 2 prazne strani eno zraven druge
 • maestro/cirrus bančna kartica za vsak slučaj, keš (vse v USD; bankovci morajo biti lepi, nepočečkani in nezmečkani, letnika 2006 in mlajši)
 • s kreditnimi karticami je mogoče plačevati, vendar jemljejo provizijo od 2-9% na znesek (ponavadi 4-5%)
 • zdravstveno zavarovanje, rumena knjižica o cepljenju za rumeno mrzlico, če jo imaš (cepljenje ni zahtevano)
 • mala svetilka za na glavo, ker včasih zvečer nekaj minut lahko ni elektrike
 • lahke superge, japonke za pod tuš in na plažo
 • lahek pulover ali podobno
 • bombažna majica z dolgimi rokavi 1x, 10 majčk/srajc s kratkimi rokavi
 • nogavice (4 pari), spodnje perilo (7×), kopalke (2x) in kratke hlače (2x)
 • maska in šnorkl
 • zložljivi dežnik, sončna očala, pokrivalo za glavo (kapa s šiltom)
 • brisača za na plažo
 • toaleta: milo, zobna ščetka, zobna pasta, krema za sončenje (visok faktor, vsaj 30)
 • medicinski paket (razdelite na dve osebi): antimalariki po želji, spray proti komarjem z vsebnostjo DEET-a vsaj 30% (to je strup proti komarjem, mi bolj priporočamo tako zaščito, kot pa jemanje tablet), spitaderm sprej za razkuževati roke (dobite v lekarnah), antibiotiki (ciproflaksicilin velikokrat prav pride), aspirin, tablete proti diareji (linex), proti zaprtju, vitaminski tableti, obliži, povoj, gaza, bivacin, tablete proti slabosti (morda se najde tak, ki mu je slabo na jadrnici)...
 • dobra knjiga ali tri, karte (enka, tarok)
 • še kaj, na kar smo morda pozabili in brez česar ne moreš živeti

Pusti doma predsodke, slabo voljo, uhane, zlate ogrlice, dragocene ure, lepe čeveljce, hlače zlikane na rob in ostale nepomembne reči. Ne pozabi pa na kup dobre volje!

 

Cena


V ceno 950 EUR je zajeto:

 • organizacija in slovensko spremstvo

 • 7x nočitev z zajtrki v hotelu lokalne kategorizacija 3-4*; 2 nočitvi v Stonetownu in 5 na plaži Paje

 • prevoz z letališča na Zanzibarju do hotela in s hotela nazaj na letališče

 • transferji na destinaciji: z letališča, na letališče in Stonetown-Paje

 • večerna druženja in spremstva na hude partije

Letalska karta se plača posebej in je od 700 EUR ob dovolj zgodnji prijavi in potrditvi skupine.
 

PLAČILO (OB PRIJAVI, OB POTRDITVI): 350 EUR (plačilo organizacije in spremstva, nočitve z zajtrkom, transferja z letališča in na letališče na Zanzibarju, transfer Stonetown-Nungwi, organizacija, animacija, vodenje) plačate ob prijavi na naš račun. Preostanek 600 EUR vplačate ob pozivu ob potrditvi potovanja.
 

PLAČILO LETALSKE KARTE: od 700 EUR oz. po dejanski ceni ob potrditvi skupine (oziroma ob prijavi, če je skupina že potrjena); plača se direktno na agencijo, ki karte izdaja - vseto za vas uredimo mi. Novoletna cena je zaradi dražje letalske karte (100-200 EUR) in dražjih nočitev (140 EUR) višja.
 

DOPLAČILA (fakultativni izleti in ostala doplačila):

vsi izleti, ki so fakultativne narave, in se plačajo na licu mesta, če greš na vse po programu te izleti pridejo okoli 200 USD (okvirne cene z naše strani priporočenih izletov, ki jih bomo speljali, kot piše v porgramu):

 • Stonetown: celodnevni Blue safari izlet ob južnem delu otoka, s kosilom (60 USD s transferjema vred)
 • Stonetown: "Stonetown City tura" (5 USD)
 • Stonetown: "spice tura" s preprostim lokalnim kosilom pri nekomu doma in obisk gozda Jozani z opicami in mangrovami (25 USD + vstopnina okoli 12 USD za voden ogled)
 • Paje: izlet na vzhodni del Zanzibarja, v jami Kuza/Maalum, na plažo Paje, do restavracije The Rock in v Sunset bar, z vsemi transferji (20 USD (vstopnine v jame se plačuje posebej))
 • Paje: snorkljanje pri otoku Mnemba, sadje na sipini ali v pličaku, morske zvezde in plavanje z delfini ter kosilo (30 USD)
 • celodnevni izlet na sever na Nungwi, kjer se sprehodimo med plažo Nungwi in Kendwo, plavamo z želvami in gremo na jadranje s tipično jadrnico dhow, v sončni zahod, z glasbo v živo (afriški bobni) in nekaj drinka (30 USD z alkoholom, 25 USD brez; dodatno vstopnina za plavanje z želvami 10 USD)
 • alternativni izlet v programu je tudi izlet v zavetišče za divje živali Cheetah's Rock, ki ga ni omenjenega v programu in zavetišče lahko obiščeš namesto enega izleta (160 USD, s transferjem vred)
 • jadranje do sosednjih okoliških plaž Jambiani ali Bweju (10 USD na osebo), nazaj pa po plaži peš
 • doplačilo, v kolikor želiš biti sam/a v sobi, se plača ob prijavi (250 EUR)
 • riziko odpovedi (odvisno od cene letalske karte; nekje od 74 €)
 • cene obrokov hrane se gibljejo med 5 in 20 USD. V trgovini so cene malo višje kot pri nas. Cene sokov in piva v restavraciji so okoli 2-4 EUR.
 • Ob prijavi se plača tudi prijavnino (20 EUR). V kolikor odhoda ne potrdimo, jo v celoti povrnemo.

Preden odpotujemo, se srečamo in spoznamo že doma!


Po vaši prijavi vam bomo poslali navodila za prve birokracijske obveznosti, nato pa vas bomo povabili na naše informativno srečanje, ki bo potekalo v živo ali preko Zoom-a.

Namen srečanja je, da:
- se pogovorimo o programu potovanja in vseh stvareh, ki jih potrebujete vedeti pred odhodom,
- odgovorimo na vsa vaša vprašanja,
- spoznate slovenskega vodiča, ki bo z nami ves čas potovanja in
- se med seboj spoznamo prav vsi.

Ko se prijavite na potovanje, vas bomo seveda obvestili, kdaj točno bomo imeli to srečanje.

 

 

Organizator potovanja


Potovanje organizira Shappa, ki že vrsto let pogodbeno sodeluje s turistično agencijo ROUNDABOUT, Podmilščakova ulica 24, 1000 Ljubljana. Odgovorni vodja potovanja je Shappa, katera priskrbi slovenskega turističnega vodiča. Njhove splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

Dogodki za Samske program potovanja za samske tržimo, organiziramo informativni sestanek preko Zooma pred potovanjem in celotno komunikacijo pred potovanjem. Organiziramo pa tudi srečanje po potovanju (reunion:)) v Sloveniji.

Turistični vodnik potovanja lahko v programu priporoči, da potnik plača storitve (fakultativni izleti, najem športne opreme, ipd), ki bodo opravljene na kraju samem. V tem primeru ne nastopa kot organizator, ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator.

 
POMEMBNO - VELJAVNOST VAŠEGA POTNEGA LISTA

Preverite veljavnost vašega potnega lista. Če imate potni list veljaven še pol leta po prihodu iz potovanja nazaj, je vse v redu. Če ne, ga morate podaljšati še pred odhodom. Računajte, da na nov potni list čakate približno 1 teden. 

 


 

KORAKI DO UDELEŽBE NA POTOVANJU:
 

1. Najprej se je potrebno prijaviti na potovanje tukaj.

2. Po prijavi vam bomo na vaš e-mail poslali navodila glede prvega vplačila (akontacija. Ko prejmemo prvih 12 vplačil akontacije, potovanje potrdimo. Sledi nakup letalske karte. Priporočamo tudi riziko odpovedi celotnega potovanja.

3. Ko skupino potrdimo, vas bomo povabili na informativni sestanek v živo ali preko Zooma.

4. In potem? Le še počakamo na dan odhoda, da se odpravimo na nepozabno potovanje na ZANZIBAR ZA SAMSKE. Komaj čakamo! 
 Na potovanje se bomo odpravili v skupini od 12 do 24 oseb, zato pocukajte za rokav tudi kakšne svoje samske prijatelje. Naj se tropsko potovanje prične z nasmehom na obrazu že doma! cheeky

 

Datum: četrtek, 15. 08. 2024
Ura: 10:00
Prijava do: sobota, 15. 06. 2024
Cena: 950,00 EUR
Lokacija: Zanzibar, Afrika

QR koda za opomnik

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • DRUŽABNI PLESI
 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • MATCHMe - Agencija za Stike
 • PLES ZA SAMSKE
 • V ISKANJU ODNOSA za samske
 • LOVE BOAT PARTY
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • Solo Salsa Party za Samske
 • egipt za samske