NASLEDNJI TERMIN

Potovanje: PISAN ZANZIBAR (9 dni)
sobota, 11. 02.
ob 18:00 uri

Zanzibar, Afrika
Prijava do: 10. 10.
Cena: 850,00 EUR

QR koda za opomnik

 

PISAN ZANZIBAR


9-dnevno rajsko potovanje za samske

 

Zanzibar je že leta hit med turisti. Ni čudno, saj otok res ponuja vse: od norih izletov po in ob morju, najlepših plaž na svetu, do klubov polnih domačinov in turistov.
 

Odhod

 • 11. 2. - 19. 2. 2022 (9 dni) - zbiramo prijave


- Interesenti, pohitite s prijavo!
- Zgodna prijava pomeni ugodnejša cena letalske karte
- Potrebujete 6 dni dopusta
- Štartamo iz bližnjega letališča
- Info sestanek pred odhodom (v živo ali preko Zooma)
- Rok prijave: čim prej

 

heart Trenutno za Zanzibar velja, da pri vstopu zahtevajo PCR negativni test. Za nazaj grede pa veljajo pogoji države, kamor se vračamo, torej Slovenije. Dodatnega testa na Zanzibarju ob odhodu ne zahtevajo.

 


 

yes Poletno potovanje - 9 dni Zanzibarja. 
heart  Hotel 3-4*. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.
cheeky Noro pester program potovanja.
heart Čudoviti koralni grebeni, turkizno morje, sonce, prijazni ljudje in odlična hrana.
cheeky Slovenski vodič. Pa še super sopotniki.
enlightened Zelo ugodno potovanje - 850 EUR (+ letalska karta: okvirna cena je 700 EUR).

 

Povejte ...
 

yes Ste že naveličani korone in čutite, da že močno hrepenite po potovanjih?
yes Bi radi preživeli čudovito potovanje na soncu in končno spet spoznavali nove ljudi?
yes Bi radi doživeli popoln oddih na Zanzibarju (hotel 3-4*), kjer prav res dogaja veliko?
yes Bi radi domov prišli s čudovitimi spomini?


Ja? Potem pa odpotujte z nami in agencijo Shappa na nepozabno 9-dnevno poletno potovanje na Zanzibar - v pravi rajski svet, ki se vsakemu potniku za vedno vtisne v spomin. 
 

Druži nas ne samo to, da izredno radi potujemo, ampak tudi to, da obožujemo toplo, lepo vreme, nasmejane obraze in to, da smo trenutno samski. To pa je že kar nekaj skupnega in odličen začetek za naše tropsko doživetje, kajne?

 

 

Zanzibar s sosednjo Pembo velja za otok začimb, ki pridela največ klinčkov na svetu. Tistih za v kuhanca ;-)

Zanzibar je pisan, lep in relativno velik tropski otok, tako da je vsak dan čas za poležavanje na plaži ali pa za kaj malo bolj aktivnega.

Izleti so tisto, kar naredi potovanje polno in nepozabno.

Od morskih safarijev, obiska zavetišča živali, snorklanja, kajtanja, supanja, preko ogleda starega dela Stone Towna ali preprostega obiska lokalne večerne tržnice s hrano. Tu so še nepozabne ture po plantaži z začimbami, plavanje z želvami, plavanje z delfini in obisk rezervata Jozani. Pa preprosti sprehodi z ene najlepše plaže na svetu do druge.

Zanzibar je miks eksotike in erotike. Krute zgodovine in rajskih počitnic. Miks Afrike in Arabije. Poln presenečenj. Takih in drugačnih.

 

Čisto na hitro - čaka nas:

 • vodena zgodovinska tura po Stowntownu
 • obisk nočne tržnice
 • Blue safari celodnevni izlet z barko po skrivnih otočkih in peščenih sipinah ob Zanzibarju
 • Izlet na Prison island (želve)
 • kopanje na sipini sredi morja (raj, rezerviran za peščico izbrancev)
 • obisk najznamenitejše otoške restavracije
 • koktajl bar na plaži
 • Jozani forest in druženje z opicami
 • plavanje z delfini
 • plantaža začimb 
 • jadranje z jadrnico dhow, ob ritmih afriških bobnov, v sončni zahod
 • plavanje z želvami
 • obisk zavetišča Cheetah's Rock 
 • izlet s hitrim čolnom in snorkljanje 
 • prelepe plaže, sončni zahodi
 • doživetje magičnega in pisanega podvodnega sveta
 • spoznavanje lokalnih običajev
 • spoznavni večer
 • hitri zmenki - speed dating

 

Nastanitev


Spali bomo v hotelih 3*-4*.
Dvoposteljne sobe za dve osebi ali enoposteljne sobe za eno osebo (ob doplačilu 350 USD).
V hotelski restavraciji bomo vsak dan zajtrkovali.

 

Program po dnevih
 

1. dan: Odhod z bližnjega letališča

2. dan: Priletimo na Zanzibar, prvi stik s starim mestnim predelom Stonwtownom na vodeni zgodovinski turi, zvečer obisk nočne tržnice, nočitev z zajtrkom

3. dan: Blue safari celodnevni izlet z barko po skrivnih otočkih in peščenih sipinah ob Zanzibarju (otok Kwalape itd); nočitev z zajtrkom

4. dan: Izlet na Prison island, kjer se družimo z najstarejšimi prebivalci otoka - želvami in kopanje na sipini sredi morja (Nakupenda, raj, rezerviran za peščico izbrancev); opoldne pa v najznamenitejšo otoško restavracijo The Rock (na kosilo ali pa le malo pofirbcat) in v koktejl bar na plaži Michamwi, kjer pričakamo sončni zahod; nočitev z zajtrkom v Stonetownu

5. dan: Izlet na jug otoka, kjer si ogledamo znamenito zaščiteno področje Jozani forest in se družimo z opicami, potem pa gremo plavat z delfini v Kizimkazi; nočitev z zajtrkom v Stonetownu

6. dan: Jutranji izlet na plantažo začimb, t.i. Spice tura, kosilce (lokalno, preprosto, domače); premik na sever Zanzibarja v Nungwi ali Kendwo, sprehod do sosednje plaže (Nungwi - Kendwa ali obratno); nočitev z zajtrkom v Nungwiju/Kendwi

7. dan: Sprehod do sosednje plaže (obisk želv in plavanje z njimi); proti večeru jadranje z jadrnico dhow, ob ritmih afriških bobnov, v sončni zahod; ta dan kot alternativo priporočamo obisk zavetišča Cheetah's Rock in boste plavali z želvami kak drug dan; nočitev z zajtrkom v Nungwiju/Kendwi

8. dan: Poldnevni izlet s hitrim čolnom do otoka Mnemba, ob katerem snorklamo in obiščemo še eno plažo na V delu otoka Zanzibar; popoldne pa sprehod do prelepe sosednje plaže (Nungwi-Kendwa ali obratno); nočitev z zajtrkom v Nungwiju/Kendwi

9. dan: Prevoz na letališče in let domov, doma smo ta dan ali naslednji dan, odvisno od tajminga letov

 

Prevozi

Minibusi, taxiji, čolni in lokalne jadrnice (dhowi), brez lokalne kategorizacije.

 

Dodatne informacije

 • Vsi izleti, kot priporočani v programu, stanejo dodatno cca. 220 USD.
 • Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina počitnikovanja.
 • V kolikor želite višji standard na Zanzibarju (4* ali več) ali sobo samo zase, javite ob prijavi. Samostojne potnike bomo dali v sobo z drugimi potniki, v ločeno posteljo. Skušali bomo ločevati po spolih, vendar vedno to morda ne bo mogoče in to je potrebno vzeti v zakup pri delitvi sobe.
 • Na Zanzibarju se izlete plačuje v USD, bankovci morajo biti lepi, nepočečkani, nezmečkani in obvezno letnik 2006 ali mlajši.
 • Menjava je za 50 in 100 dolarske bankovce boljša, kot za manjše bankovce.
 • Po želji lahko bivanje na Zanzibarju podaljšate, priporočamo vsaj dve noči oz dneva več, za dva luštna izletka. Dodatne hotelske nočitve plačujete na licu mesta (računajte na cca 50 EUR na noč, za novo leto tudi do 100 EUR na noč).
 • Po želji lahko program podaljšate za 3 dni in vam z lokalno agencijo uredimo 2-dnevni safari v nacionalnem parku Mikumi (namestitev 3* po lokalni kategorizaciji). Mikumi se nahaja cca 200 km stran od Dar Es Salama, v ceno 550 EUR pa so vključeni transferji (Dar-Mikumi, Mikumi-Dar in letalo Zanzibar-Dar ali obratno), safariji, 2 nočitvi, vsa hrana in lokalni vodnik v angleškem jeziku. Na safari greste lahko na začetku, preden pride skupina na Zanzibar, ali pa po koncu potovanja. 
 • Viza je potrebna: potrebno je izpolniti formular preko neta, potrditev traja 1 teden, ali pa jo dobiš na letališču. Viza stane cca 50 USD.

 

 

Cena


V ceno 790 EUR je zajeto:

 • organizacija in slovensko spremstvo
 • 7x nočitev z vsaj 6 zajtrki v hotelu lokalne kategorizacija 3* oz 4*; 4 nočitve v Stonetownu in 3 na severu Zanzibarja v Nungwiju/Kendwi
 • prevoz z letališča na Zanzibarju do hotela in s hotela nazaj na letališče
 • transferji na destinaciji: z letališča, na letališče in Stonetown-Nungwi/Kendwa

V ceno ni všteto:

 • letalska karta (okvirna cena karte je 700 EUR, ki velja ob dovolj zgodnji prijavi in potrditvi skupine); letalsko karto plačate agenciji, ki karto izda
 • vsi izleti, kot priporočani v programu, stanejo dodatno cca. 220 USD
 • riziko odpovedi programa potovanja in letalske karte znaša 69 EUR


PLAČILO OB PRIJAVI:

 1. plačilo: 350 EUR akontacije
 2. plačilo: 500 EUR (preostanek programa potovanja po potrditvi skupine)

Plačilo vsebuje plačilo organizacije in spremstva, nočitve z zajtrkom, transferja z letališča in na letališče na Zanzibarju, transfer Stonetown-Nungwi/Kendwa, organizacijo, animacijo in vodenje.
 

PLAČILO LETALSKE KARTE: 700 EUR oz. po dejanski ceni ob potrditvi skupine  (oziroma ob prijavi, če je skupina že potrjena); plača se direktno na agencijo, ki karte izdaja.

V kolikor se prijavljaš na potovanje sam/a, ti skušamo najti cimra/cimro, vendar če ne uspemo, padeš v rang za plačilo individualne sobe. V kolikor želiš individualno sobo, je ob prijavi potrebno plačati 350 EUR doplačila. V kolikor ti najdemo cimra/cimro (še vedno smo), jih nakažemo nazaj.
 

DOPLAČILA (fakultativni izleti in ostala doplačila):

 • vsi izleti, ki so fakultativne narave, se plačajo na licu mesta. Če greš na vse po programu te izleti pridejo okoli 220 USD (okvirne cene z naše strani priporočenih izletov, ki jih bomo speljali, kot piše v programu):

- Stonetown: celodnevni Blue safari izlet okoli otoka, s kosilom (56 USD s transferjema vred)
- Stonetown: spice tura s preprostim lokalnim kosilom pri nekomu doma (25 USD)
- Stonetown: izlet na južni del otoka: Jozani forrest, plavanje z delfini v Kizimkaziju (33 USD + 12 USD vstopnina v Jozani forrest)
- Stonetown: tura po starem mestnem jedru Stone Towna (5 USD)
- Stonetown: jutranja tura z obiskom Prison Island otoka in bele morske sipine Nakupenda (25 USD z vstopnino na Prison Island vred)
- Stonetown: popoldanski izlet na vzhodni del Zanzibarja na koktejl (ali kosilo) v znamenito restavracijo The Rock, potem pa čilamo s koktejlčki ali knjigo v naši bazi na plaži Michamwi; transfer (10-15 USD)
- Nungwi/Kendwa: snorkljanje pri otoku Mnemba, s hitrim čolnom (30 USD) ali z jadrnico dhow (20 USD), s tem, da se obišče še vzhodni del otoka s plažo Matemwe, na izletu pa se postreže s kosilcem in pijačo
- Nungwi/Kendwa: jadranje s tipično jadrnico dhow, v sončni zahod, z glasbo v živo (afriški bobni) in nekaj drinka (10 USD)
- Nungwi/Kendwa: obisk želvjega rezervata in plavanje z želvami (10 USD)
- Nungwi/Kendwa ali iz Stonetowna: izlet v zavetišče za divje živali Cheetah's Rock, ki ga ni omenjenega v programu in zavetišče lahko obiščeš namesto enega izleta (160 USD)
- sprehod do sosednjih okoliških plaž je v programu in ga izvedemo brezplačno

 • doplačilo, v kolikor želiš biti sam/a v sobi, se plača ob prijavi (350 EUR)
 • eventuelne dodatne nočitve ob individualnem podaljšanju programa se plačuje na licu mesta
 • okoli 35 EUR na osebo za privat transfer do letališča, če odidete kasneje in se plača na licu mesta; končna cena je odvisna od števila potnikov
 • okoli 10 EUR na osebo za privat transfer z letališča, če pridete pred skupino in se plača na licu mesta; končna cena je odvisna od števila potnikov

Cene obrokov hrane se gibljejo med 5 in 15 USD. V trgovini so cene malo višje kot pri nas. Cene sokov in piva v restavraciji so okoli 3 EUR.

Vse izlete se plačuje v USD. Bankovci morajo biti letnika 2006 ali mlajši, lepi, nepočečkani, nestrgani in nezmečkani. 
Nekaj USD zamenjate v lokalno valuto za kosila in trgovino (priporočamo 200-300 USD). Denar menjamo na letališču in na plaži v menjalnici. 50 in 100 dolarski bankovci imajo boljši menjalni tečaj. 

Plačilna kartica naj bo res za rezervo, saj je na plaži le en bančni avtomat, ki je velikokrat brez denarja in ima visoko provizijo. Kreditne kartice naj bodo za rezervo. Pri plačilu z njimi vedno vzamejo provizijo, od 2-9%, ponavadi okoli 5%.

 

Preden odpotujemo, se srečamo in spoznamo že doma!


Po vaši prijavi vam bomo poslali navodila za prve birokracijske obveznosti, nato pa vas bomo povabili na naše informativno srečanje, ki bo potekalo v živo ali preko Zoom-a.

Namen srečanja je, da:
- se pogovorimo o programu potovanja in vseh stvareh, ki jih potrebujete vedeti pred odhodom,
- odgovorimo na vsa vaša vprašanja,
- spoznate slovenskega vodiča, ki bo z nami ves čas potovanja in
- se med seboj spoznamo prav vsi.

Ko se prijavite na potovanje, vas bomo seveda obvestili, kdaj točno bomo imeli to srečanje.

 

 

Organizator potovanja


Potovanje organizira Shappa, ki že vrsto let pogodbeno sodeluje s turistično agencijo ROUNDABOUT, Pražakova ulica 8, 1000 Ljubljana. Odgovorni vodja potovanja je Shappa, katera priskrbi slovenskega turističnega vodiča. Njhove splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

Dogodki za Samske program potovanja za samske tržimo, organiziramo 1 spoznavni večer (informativni sestanek preko Zooma) pred potovanjem in celotno komunikacijo pred potovanjem. Organiziramo pa tudi srečanje po potovanju (reunion:)) v Sloveniji.

Turistični vodnik potovanja lahko v programu priporoči, da potnik plača storitve (fakultativni izleti, najem športne opreme, ipd), ki bodo opravljene na kraju samem. V tem primeru ne nastopa kot organizator, ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator.

 
POMEMBNO - VELJAVNOST VAŠEGA POTNEGA LISTA

Preverite veljavnost vašega potnega lista. Če imate potni list veljaven še pol leta po prihodu iz potovanja nazaj, je vse v redu. Če ne, ga morate podaljšati še pred odhodom. Računajte, da na nov potni list čakate približno 1 teden. 

 


 

KORAKI DO UDELEŽBE NA POTOVANJU:
 

1. Najprej se je potrebno prijaviti na potovanje tukaj.

2. Po prijavi vam bomo na vaš e-mail poslali navodila glede prvega vplačila (akontacija. Ko prejmemo prvih 12 vplačil akontacije, potovanje potrdimo. Sledi nakup letalske karte. Priporočamo tudi riziko odpovedi celotnega potovanja.

3. Ko skupino potrdimo, vas bomo povabili na informativni sestanek v živo ali preko Zooma.

4. In potem? Najprej 72 ur pred odhodom morate opraviti test na Covid v Sloveniji. Izvid vzemite s seboj na potovanje. Nato pa le še počakamo na dan odhoda, da se odpravimo na nepozabno potovanje na ZANZIBAR ZA SAMSKE. Komaj čakamo! (Načeloma so navodila taka, a ker so razmere spremenljive, vam točna navodila glede tega javimo pravočasno.)
 Na potovanje se bomo odpravili v skupini od 12 do 24 oseb, zato pocukajte za rokav tudi kakšne svoje samske prijatelje. Naj se poletno potovanje prične z nasmehom na obrazu že doma! cheeky

 

Datum: sobota, 11. 02. 2023
Ura: 18:00
Prijava do: ponedeljek, 10. 10. 2022
Cena: 850,00 EUR
Lokacija: Zanzibar, Afrika

QR koda za opomnik

KOLEDAR DOGODKOV

November

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

December

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Januar

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • MATCHMe - Agencija za Stike
 • DRUŽABNI PLESI
 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • POGOVORNA SKUPINA Dear John
 • RAJSKI MALDIVI
 • Spoznavni veseli december
 • PLES ZA SAMSKE
 • MEDITACIJA ZA SAMSKE
 • egipt za samske
 • SANJSKI SEJŠELI