AKADEMIJA


Akademija za Samske je koncept Dogodkov za Samske, ki spodbuja razmišljanje o samskosti, življenju, ljubezni in tistih najbolj intimnih, zasebnih stvareh o osebnosti vsakega posameznika.
 


Z izbranimi vsebinami želimo sporočati globlja sporočila - taka, ki se nas dotaknejo. 

V današnjem svetu, ko se nam neprestano mudi in ko lovimo minute zase, je pomembno, da se znamo ustaviti. Se prepustiti trenutku. Razmišljanju. In sebi. Svojim občutkom, čustvom in razmišljanju o tem, kaj si želimo, kdo smo in kam bi radi prišli.
 

Ko se zavedaš, da je v življenju pomemben ZDAJ, je vsak trenutek čaroben. 

Ko se zavedaš, kako lepo je življenje in kako minljivi smo, je čas, da se zahvališ temu, da SI. Tukaj in zdaj. Samski ali ne samski, visok ali majhen, lep ali manj lep ... ni pomembno. Si tukaj. In si najlepša stvar, kar se ti je lahko zgodila. Ti. 
Uživaj v svojem življenju. Vsak dan, vsako minuto. Je edino, kar imaš. Vse ostalo lahko pride in gre. A ti ostaneš. 

Privošči si nekaj, o čemer si do sedaj le sanjal/a. Zajemi življenje s polno žlico in ne izpusti nepozabnih doživetij, ki ti bodo podarila krila. 


Tukaj si zato, da letiš in da v svojem objemu neguješ tisto, kar v življenju najbolj ljubiš.

 

Želim si, da bi Akademija za Samske zaživela in vsakemu izmed nas podarila krila, ki jih za polno življenje potrebujemo.
 

Nina Slapnik
organizatorica Dogodkov za SamskeP.S. Če bi radi kakšno vsebino (video posnetek, besedilo, citat, pesem, odlomek ...) delili z nami, nam pišite na info@dogodkizasamske.si. Ob primernosti poslanega bomo vašo vsebino z veseljem objavili na spletni strani in Facebooku.


 

Naslov posnetka: Abraham Hicks o ljubezni (Aspects of Love)

Vir: YouTube

Razmišljanja: Poslušajte si video posnetek s slovenskimi podnapisi o ljubezni. O vibraciji ljubezni, ki je povezana z virom življenja. 
Gre za ljubezen do vsega in vseh, ki prihaja iz nas. Gre za ljubezen, ki kaže, ali smo usklajeni sami s seboj ali ne.
Edini pogoj za ljubezen je, da se vibracijsko ujemate z Izvorom v vas. In ko izpolnjujete ta pogoj, potem ljubezen z lahkoto teče skozi vas.
Ohranjajte svojo usklajenost, ker vam to pomeni veliko. Ker dosledno ohranjate vibracijsko frekvenco s tem, kar ste, vam Zakon privlačnosti ne more kazati tistih stvari, ki bi vas odvrnile od tega. Kmalu začnete privlačiti le tiste stvari, ki se ujemajo s tem, kar ste.

S takim pristopom pustite Vrtincu, da vas je navadil na fekvenco ljubezni in zato le stvari, ki so frekvenca ljubezni, lahko prevladajo v vašem življenju. Kaj ni to lepo vedeti? Iz tu prihaja prava svoboda.
 

 

 

Naslov posnetka: Press Play, Smile. 

Vir: YouTube

Razmišljanja: Video zajema vse, kar moramo vedeti o tem, kako zopet ceniti življenje. Nimamo vsi te možnosti, da si lahko ogledamo ta video. Cenimo to, da lahko vidimo. Nimamo vsi možnosti, da lahko slišimo. Cenimo to, da lahko sploh slišimo. Nimamo vsi možnosti, da bi plesali. Cenimo to, da lahko sploh plešemo. Praznujmo. Let's celebrate life! Prav vsak dan lahko vidimo, preberemo in slišimo veliko negativnih informacij in se zaciklamo z negativnimi mislimi, a imamo vedno možnost. Vedno lahko izberemo. Bomo ostali v krogu negativizma ali bomo pogledali čez, v lepši dan? Ker ko misli naravnamo na pozitivo, se začnejo dogajati magične stvari. Misli usmerjajo čustva. In pozitivna čustva delajo čudeže.
Življenje ni zakomplicirano. Kompliciramo si ga sami. Življenje je lepo. Ponuja nam milijon prečudovitih stvari, ki jih lahko doživimo. Ponuja nam pozitivo. Na nas pa je, ali bomo pozitivo sprejeli in se zavestno prebudili iz udobne postelje navad in iz vsakodnevnega poslušanja negativizma vse okoli nas. 
Čisto enostavno je - just do it! Vzemi stvari v svoje roke. Skreiraj si lepo življenje po svoje. Ker imaš v rokah samo ti to moč. In vso pravico na tem svetu. Da si srečen. Da si srečna. Wake up. Pritisni Play in se nasmej! (Nina Slapnik, organizatorica Dogodkov za Samske)

 

 

Naslov posnetka: What is Love? 

Vir: YouTube

Razmišljanja: Vzemite si 3 minutke in si oglejte ta video. Predstavlja nekaj najlepšega, kar nam ponuja življenje. LJUBEZEN. Tisto pravo, "pure" ljubezen, ki je nesebična in polna topline. Moj moto je že nekaj časa "It's all about love." Ker verjamem vanj. In ker vidim in čutim, kako pomembno je, da imaš ob sebi svojo polovičko. Življenje je noro lepo, z občutkom ljubezni in ljubljenosti pa popolno. Vsaj zame. (Nina Slapnik, organizatorica Dogodkov za Samske)

 

 

Naslov posnetka: Isaac's Live Lip-Dub Proposal

Vir: YouTube

Razmišljanja: Ameriško ali ne, tole pet minutno vprašanje "Ali bi se poročila z mano?" je vprašanje, za katerim stoji kreativna ekipa z Isacccom na čelu. Kreativna ekipa predstavlja ekipo prijateljev in sorodnikov - ljudi, ki jih imamo radi in ljudi, ki bi za nas naredili vse. Najbrž zato, ker bi tudi sami naredili vse za njih. Ne gre le za vprašanje ljubezni in kreativno vprašanje "Ali bi se poročila z mano?". Gre za nekaj večjega. Za čisto prijateljstvo, timsko delo in željo po tem, da drug drugemu pričaramo noro lepe trenutke. Mislim, da se takemu vprašanju svojega najljubšega ne bi mogla odreči nobena ženska tega sveta. (Nina Slapnik, organizatorica Dogodkov za Samske)

e

 

 

Besedilo: This is Your Life

Vir: www.breathinglight.com

Prevod: To je tvoje življenje. Delaj tisto, kar ljubiš in delaj to pogosto. Če česa ne maraš, to spremeni. Če nimaš rad svoje službe, daj odpoved. Če nimaš dovolj časa, ne glej televizije. Če iščeš ljubezen svojega življenja, nehaj. Ona bo poiskala tebe, ko boš začel/a delati tiste stvari, ki jih rad/a počneš. Ne analiziraj preveč, življenje je preprosto. Vsa čustva so lepa. Ko ješ, bodo hvaležen za vsak grižljaj. Odpri svoja razmišljanja, svoje roke in srce novim stvarem in ljudem, v naših razlikah smo vsi eno. Vprašaj prvo osebo, ki jo srečaš, kaj je njena strast, nato pa z njo deli svoje navdušujoče sanje. Veliko potuj. To, da se kdaj pa kdaj izgubiš, ti pomaga poiskati pot do sebe. Nekatere priložnosti se v življenju zgodijo le enkrat, opazi jih. Bistvo življenja je v osebah, ki jih srečuješ in stvareh, ki jih ustvarjaš z njimi - pojdi torej ven in začni ustvarjati. Življenje je kratko. Živi svoje sanje in nosi svojo strast.
 

KOLEDAR DOGODKOV

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Julij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • POLETJE V ŠKOLJKI - izlet za samske
  • ZANZIBAR ZA SAMSKE