PSIHOLOGI ODGOVARJAJO


Rubrika "Psihologi odgovarjajo" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja.
Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Tokrat na vprašanje bralke odgovarja mag. Agata Kopač, regresoterapevtka, AI-coach in poslovna svetovalka v podjetju AI-LINK.




Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si.
Z veseljem vam bomo odgovorili.

Želimo vam prijetno branje.
 


Peter (39 let) iz Novega mesta sprašuje:

Spoštovani,

videl sem, da imate v avgustu ponovno delavnico »Kako do prave(ga) partnerja(ke) brez vedeževalke. Na vas se obračam, ker imam ogromno strahov že od otroštva. Nekatere sem uspel premagati, precej pa mi jih še vedno greni življenje. Še bolj pa me moti, da imam nek vzorec, da iz vsakega partnerstva, potem ko postane resno in je zrelo za poroko, zbežim. Zagrabi me panika, tako da moram iti. Potem mi je pa žal. Najbrž imam nek podzavesten strah pred zvezo. A nikakor ne morem odkriti, zakaj se mi to dogaja. Delavnice se bom poskušal udeležiti zaradi tega, ker bi se želel znebiti vseh teh strahov. Zato me zanima, ali bom na delavnici uspel dobiti odgovor ali vsaj kakšen namig, kako najti srečo v zvezi ter več miru.
Izjemno vesel bom vsakega odgovora vaše predavateljice.

Hvala in lep pozdrav,
Peter


Mag. Agata Kopač, regresoterapevtka, AI-coach in poslovna svetovalka v podjetju AI-LINK, odgovarja:


Dragi Peter,

hvala, da ste se obrnili na Dogodke za Samske in mene. Najbrž ima podobna vprašanja še kar nekaj samskih, ki se ukvarjajo z istimi dilemami. V nadaljevanju vam odgovarjam nanj.


Od notranjega miru in sreče nas ločujejo samo strahovi. Sama sem to tekom let vse bolj opažala tako pri sebi kot drugih. Pa tudi številni učitelji in modreci govorijo o tem. Žal pa smo navajeni živeti v raznih strahovih v tolikšni meri, da se jih sploh ne zavedamo več. Naš um namreč deluje na način, da se strahov, ki se ponavljajo, ne zavedamo več, razen ko gre za očitna odstopanja. Zato je najprej potrebno, da se sploh zavemo, da je za vsakim našim nezadovoljstvom nek strah.
To ste uspešno opazili že sami. Čestitke. Mnogi ljudje še vedno krivijo druge za svojo nesrečo. Vi pa ste že ozavestili, da je zunanji svet samo odsev nas samih, da se vse okrog nas zgodi, ker to sami ustvarjamo, ter da lahko vzrok za svoje težave najdemo le v sebi. O tem bo govora na delavnici. Za vso srečo in tudi za to, da k sebi pritegnemo pravega partnerja, torej takega s katerim bomo srečni, smo odgovorni mi sami. V ta namen bomo na delavnici spoznali nekaj izjemno uporabnih konceptov.


Med drugim bomo tako spoznali drame nadzora, ki se jih naučimo uporabljati že v otroštvu in jih še vedno igramo kot odrasli, da dobivamo energijo od drugih. Ker pa je za vsako dramo nadzora in vsakim  vzorcem strah, zagotovo tudi za vašim v zvezi s partnerstvom, bomo posvetili največ časa prav odstranjevanju strahov. Ko namreč poznaš tehnike za odstranjevanje strahov, je veliko hitreje in lažje odstraniti strah, kot pa iskati, ozaveščati in spreminjati vzorce.

   


Ko sem se sama trudila soočiti s svojimi lastnimi strahovi, nisem naletela na nobeno hitro in učinkovito tehniko. Ker pa sem si izjemno želela rešiti se določnih strahov, sem iz raznih drugih tehnik spontano izpeljala svoje tehnike in jih prilagodila odstranjevanju strahov. Tako se je razvila Metodologija odstranjevanja strahov. Ena sama tehnika namreč ni zadostovala. Eno sem uporabila za ozaveščanje strahov, drugo za sprejemanje. S časoma pa so se porajale še druge. Pri čemer so se najprej izoblikovale razumske tehnike za odstranitev strahov:

- »Zrcaljenje« je tehnika, ki nam pomaga ozavestiti, da vse, kar na kakršenkoli način pritegne našo pozornost zunaj nas, odseva nekaj znotraj nas. To je odlična metoda diagnosticiranja naših strahov.
- »Tehnika sprejemanja strahov« nam pomaga v vsakem trenutku, ko nas nekaj obremenjuje in stvari niso take, kot si želimo. Deluje na principu sprejemanja najslabšega izida. Pomaga nam, da lažje razumemo in sprejmemo sebe in druge, ko opravljamo vsakodnevne aktivnosti. Predvsem pa nam omogoča, da se rešimo spon in energetskega izčrpavanja, ki ga strah prinaša.
- »Povsod je svetloba«: ko v nekom uspemo videti dobro, se le-ta odzove povsem drugače, kot v primeru ko na njega projiciramo svoje strahove. Tako lahko posledično zmanjšamo svoje strahove, saj se nam ni več treba bati reakcije drugih.


Prvi dve tehniki bomo spoznali na delavnici z Dogodke za Samske. Zagotovo vam bosta pomagali ozavestiti in odstraniti marsikateri strah. Sama vam sicer v tem trenutku težko rečem, za kateri strah v zvezi s partnerstvom gre pri vas. Mogoče vas je strah biti vezani, mogoče se bojite odgovornosti, ki sledi iz poroke. Mogoče pa vas je strah, da se bo vaš odnos s poroko spremenil. Možnosti, za kateri strah gre tu, je veliko. Verjamem pa, da boste dobili kakšen odgovor na vaše vprašanje že na delavnici. Druge pa potem doma ob prakticiranju naučenih tehnik. To lahko potrdim iz lastnih izkušenj.


Vseeno pa sem ob raziskovanju sveta strahov v okviru AI-coachinga opazila pri sebi in strankah, da se je razumsko odstranjevanje včasih kljub dolgotrajnejši uporabi izkazalo za ne dovolj učinkovito. Morda tudi vam razumske tehnike v zvezi z odstranjevanjem strahu pred poroko ne bodo dovolj. Včasih se moramo namreč bolj poglobiti vase, da se dokopljemo do izvora strahu in njegove vsebine nasploh. Z običajnim načinom razmišljanja žal ne pridemo do vseh informacij, ki jih potrebujemo za uspešno rešitev iz okov strahov. Večina informacij je namreč izven dosega našega zavednega.


Rešitev se mi je porodila, ko sem kot regesoterapevtka uvidela, kako se lahko hitro, enostavno in učinkovito odstranjuje strahove s pomočjo univerzalne zavesti.1 Torej, ko so se regresiranci povezali s svojim višji jazom, svojim večnim delom, se je takoj našel strah in tudi zlahka odstranil. Isto se je zgodilo pri regresijah, ko nismo vedeli, za kateri strah sploh gre, za kar gre lahko tudi v vašem primeru.

1  Univerzalna zavest, kozmična zavest, v sanskrtu akaša, je osnova vsega. Univerzalno zavest poznajo v vseh kulturah in je vse, kar je, ves potencial, vse zakonitosti, vsa substanca, je neskončno polje informacij. Univerzalna zavest tvori nekakšno matrico, v kateri so vse možnosti že predvidene. Posameznik pa doživlja tisto realnost, na katero usmerja največ življenjske energije (najgloblja prepričanja, strahove itd.), kar se manifestira v vsem, kar se mu v življenju dogaja. Tako je tudi ves materialni svet sestavljen iz zavesti. Več o povezovanju in komuniciranju z univerzalno zavestjo pa na delavnici U-LINK.
 

   


Sama sem zato začela prirejati tehnike, s katerimi lahko posežemo v naše nezavedno -  tehnike s pomočjo povezovanja in komuniciranja z univerzalno zavestjo.
Le-te so:
- Tehniki »Pogovor s strahom« in »Hiša odgovorov« nam pomagata, ko z razumskimi tehnikami ne uspemo odstraniti nekega strahu ali ne vemo, za kateri strah gre, od kod izvira in kakšen je njegov namen.
- »Regresija (nehipnotična)« pa je izjemno uporabna tehnika, ki se je poslužujemo, ko želimo pogledati, ali strah izvira iz preteklih dogodkov (iz tega življenja, preteklih življenj ali pa vmesnega časa), in s katero nato strahove, ki nas ovirajo, tudi učinkovito odstranimo.


V ta namen bomo na delavnici izkusili in spoznali dve tehniki za odstranjevanje strahov, ki ne delujeta na podlagi razuma, ampak s povezovanjem in komuniciranjem z univerzalno zavestjo. Tehniko »Pogovor s strahom«, ki se jo boste naučili na Dogodkih za Samske, jo boste lahko kasneje uporabljali tudi sami doma. Mogoče boste že tu dobili odgovor na vprašanje, zakaj bežite iz partnerstva tik pred poroko. Lahko pa vas bo odgovor čakal v drugi tehniki, nehipnotični regresiji. Na delavnici boste izkusili krajšo skupinsko regresijo, če pa bo še vedno prisotna želja in potreba, se lahko za kdaj kasneje dogovorimo tudi za individualno regresijo, ki je bolj prilagojena posamezniku in je zato bolj temeljita.
Tretja tehnika, »Hiša odgovorov«, pa je tehnika, ki se je poleg omenjenih učimo na delavnici Z odstranjevanjem strahov do sreče in notranjega miru.


Srečni in zadovoljni smo, ko smo polni energije. Strahovi pa so tisti, ki nam po nepotrebnem pobirajo energijo in nam ne pustijo, da bi k nam v življenje prišle prave stvari. Zato je prav, da želite čez svoje strahove, dragi Peter. Ni ga namreč strahu, ki se ga ne bi dalo odpraviti (tu so mišljene tudi fobije, anksioznost). Samo pogumno v akcijo. Toplo vabljeni na delavnico. Pa čim več sreče!


Več o delavnici Kako do pravega partnerja/ke brez vedeževalke, ki bo 23. 8.2012, si lahko preberete TUKAJ.

 



Ne zamudite delavnice KAKO DO PRAVEGA PARTNERJA?

Delavnico vam toplo priporočamo tako zaradi bogate in učinkovite vsebine kot tudi zaradi promocijske cene.

Na delavnici bomo ozavestili, kako delovati in kakšne tehnike nam pomagajo, da pridemo do za nas prave(ga) partnerja(ke).
Tehnike, s katerimi se bomo spoznali, so izredno učinkovite in ponujajo neprecenljiva spoznanja. Le-te so:
- zrcaljenje;
- regresija;
- tehnika sprejemanja strahov;
- pogovor s strahom.

Razgibana delavnica pod vodstvom izkušene moderatorke, bo sestavljena iz teoretične podlage, izmenjave izkušenj ter raznih iger v parih, kar bo omogočilo prijetno druženje in spoznavanje.
Delavnico bo vodila uspešna regresoterapevtka, AI-coach in poslovna svetovalka mag. Agata Kopač.
 


Kdaj: četrtek, 23. 8. 2012, od 17. do 21. ure
Kje: Nebotičnik, VIP klub, Ljubljana
Cena: 55 €

 

Za podrobnejši opis kliknite na VEČ O DELAVNICI
Za prijavo kliknite na PRIJAVA NA DOGODEK

Zaradi omejenega števila udeležencev vam priporočamo, da se na dogodka prijavite čim prej.

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • SVET DOTIKA - spoznavanje s čutili
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske