PSIHOTERAPIJA 

Psihoterapija za samske s priznanimi psihologi in terapevti

 

Izkoristite 5 € popusta pri vseh obiskih terapevta/ke preko Dogodkov za Samske!

 

Zakaj bi se odločili za osebno svetovanje, (psiho)terapijo?

- Ker želite izboljšati kvaliteto svojega življenja.
- Ker želite preseči ovire v življenju in zopet normalno zaživeti.
- Ker želite razumeti, kaj se vam dogaja in znati poiskati izhod iz trenutnih težav.
- Ker ponovno želite zaupati v življenje, partnerstvo in predvsem vase.
- Ker želite postati zopet zadovoljni sami s seboj.
- Ker želite preseči družinske vzorce in travme iz otroštva oz. preteklih dogodkov, ki so imeli na vas močan vpliv.
- Ker želite postati bolj samozavestni in se otresti starih misli in vedenj, ki vas omejujejo.

- Ker vas bodo skozi čutenja, čustva, mišljenja in delovanja popeljali stokovno usposobljeni psihologi in psihoterapevti.
- Ker je osebno svetovanje s strokovnjaki veliko bolj učinkovito, kot če se s problemi ukvarjate sami.
 

 

Kaj je (psiho)terapija?

Beseda psihoterapija izhaja iz starogrščine in pomeni zdravljenje duše (psycho - duša in therapíe - zdravljenje).
Je oblika zdravljenja z govorom. 
Psihoterapija je zdravljenje duševnih (čustvenih) težav in osebnostnih motenj s psihološkimi sredstvi.
Je nameren medosebni odnos, ki ga uporabljajo psihoterapevti
 za pomoč pacientom pri premagovanju različnih težav.

Namen psihoterapije je povečanje samozavedanja in s tem notranje osvoboditve. Psihoterapevtsko pomoč lahko poiščemo zaradi izboljšanja kvalitete življenja ali pa zaradi stiske, ki nam onemogoča “normalno” funkcioniranje. Ne glede na vzrok trpljenja – psihoterapevt je tu, da skuša pomagati na človekovi poti osvobajanja.

Težave pri pacientu se v glavnem nanašajo na moteče simptome ali nezadovoljstvo pri samemu sebi. Težave nastanejo zaradi družinskih vzorcev, doživetij iz otroštva in travm oz. dogodkov iz preteklosti, kateri so močno vplivali na stanje pacienta v katerem je. Preko zdravljenja, se lahko osebi pomaga pri premagovanju različnih težav ter omogoča razumevanje določenih dogodkov in posledično pripomore k spremembam, ki so potrebne da ta oseba zaživi samozavestno v skladu s svojo pravo naravo brez starih misli in vedenj, ki jo omejujejo.

Vir: Wikipedia
 


Kako zgleda srečanje s (psiho)terapevtom?

Terapija je problemsko naravnana, kar pomeni, da se že na prvem srečanju s klientom pogovorimo o njegovih problemih in se dogovorimo o ciljih. Že na prvem srečanju tudi začnemo z delom.

Na terapiji se od klienta pričakuje aktivnost, saj je on tisti, ki rešuje svoje probleme. Terapevt ga s pomočjo svojega strokovnega znanja vodi skozi terapevtski proces.

Ena terapija traja 60 minut. Število srečanj je odvisno od problemov, ki jih ima pacient (če gre le za psihološko svetovanje, je velikokrat dovolj že nekaj srečanj; če gre za bolj poglobljeno psihoterapijo pa več). Praviloma terapevtska srečanja potekajo 1x tedensko.

Področja individualne terapije so lahko različna, na primer: samopodoba, nezadovoljstvo s samim sabo, aksioznost, strahovi, fobije, seksualne motnje, žalovanje ob smrti, žalovanje ob razhajanju, osamljenost, iskanje partnerja, postavljanja zase, depresije, motnje hranjenja (anoreksija, bulimija).

 

Različni (psiho)terapevtski pristopi

Obstajajo različni psihoterapevtski pristopi (metode in tehnike), med katerimi lahko izbirate glede na svoje potrebe in težave, npr.:
- transakcijska analiza
- relacijska družinska terapija
- psihoanalitični
- psihodinamski
- sistemski
- integrativni
- gestalt
- vedenjsko-kognitivni
- in ostali

Vse psihoterapevtske metode imajo isti namen, vendar pa z uporabo različnih metod in tehnik dosegajo različne cilje: nekatere so usmerjene v odstranitev simptomov in spremembe vedenja, z drugimi pa se dosegajo globlje spremembe v posameznikovi strukturi osebnosti.

Vir: Wikipedia

    

 

Psihologi oz. (psiho)terapevti, s katerimi sodelujejo Dogodki za Samske

Dogodki za Samske sodelujejo z različnimi psihologi oz. psihoterapevti, ki imajo bogate strokovne izkušnje na področju osebnostnega svetovanja. 
Vsak psiholog oz. psihoterapevt uporablja vsaj enega izmed zgoraj naštetih psihoterapevtskih pristopov, s katerimi si pomagajo pri razreševanju težav posameznika.
 


 1. Sandi Kofol - dipl. psiholog, psihoterapevt, transakcijski analitik, coach in predavatelj 

Sandi Kofol, dipl. psiholog, psihoterapevt, coach in predavatelj ima že 10 let delovnih izkušenj na področju psihološkega svetovanja in psihoterapije. Pod vodstvom in supervizorstvom priznanega dr. Zorana Milivojevića se je usposabljal iz transakcijske analize, kasneje pa prejel tudi naziv transakcijskega analitika. Sandi še vedno tesno sodeluje z dr. Zoranom Milivojevićem, njegovo delo pa je neprecenljivo tako za posameznike kot za poslovne skupine.


sandi.kofol@gmail.com
041/975-195
 

S svojimi klienti išče in spreminja miselne, čustvene in vedenjske vzorce zaradi katerih nekateri ne najdejo pravega partnerja, ne znajo reševati težav v partnerstvu, niso sposobni vzpostaviti bližine v partnerskem odnosu, imajo težave s spolnostjo v odnosu ali zaradi katerih drugih razlogov enostavno ne zdržijo v odnosu z nekom.

Področja Sandijevih izobraževanj: vodenje ljudi, kakšen je uspešen vodja, profesionalna komunikacija na delovnem mestu, ustrezen pristop in odnos na delovnem mestu, prodaja, kako s težavnimi sogovorniki, spoprijemanje s stresom, čustvena inteligentnost, upravljanje s časom, team building, pogovorna skupina Dear John v sklopu Dogodkov za Samske ...

Reference: Danfoss Compressors, Doba, Društvo medicinskih sester babic in zdravstvenih tehnikov, EGP Škofja Loka, Geoplin, Geberit, Gorenjske lekarne, Hit Gorica, Informacijska pooblaščenka, Iskratel, I.Zava JZ RTV Slovenija, Krka, Lek, Lekarniška zbornica, Ljudska univerza Nova Gorica, Metrel mehanika, Mlinopek, Mercator, Mobitel, Modra zavarovalnica, MSD, Oikos, OMD, Onkološki inštitut, Oriflame, Petrol Energetika, Prevent, Pro plus – POP TV, Probanka, Roche, Si.Mobil, TA Regulator, TPV Novo mesto, Trimo Trebnje, Zdravstveni dom Ljubljana, Bolnišnica Franca Derganca Šempeter, Bolnišnica Golnik KOPA, Bolnišnica Celje, Bolnišnica Maribor, Celjske lekarne, Center šolskih in obšolskih dejavnosti ...

 

2. Marija Remškar, relacijska psihoterapevtka

Marija Remškar je končala podiplomski izpopolnjevani študij zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani. Izvaja terapije in delavnice s posamezniki, pari in družinami po modelu relacijske družinske terapije.
Trenutno pripravlja doktorat na temo družinske nefunkcionalnosti in oteženega odhoda mladih odraslih od doma.
Ima večletne izkušnje pri delu z ljudmi.
Redno se izobražuje na kongresih in seminarjih.
Pri delu jo vodijo strokovno znanje, izostren občutek za sočloveka in osebne izkušnje.
Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. 


marija_remskar@yahoo.com
041/364-427


Relacijska družinska terapija, ki jo je razvil dr. Christian Gostečnik, predstavlja inovativen model terapevtske obravnave. Omogoča globinsko preoblikovanje čustvenih vzorcev odnosov, ki so vas pripeljali v stisko in vodi v  trajnejše spremembe. Priznana je s strani AAMFT (Ameriško združenje za zakonsko in družinsko terapijo). Model je prejel 2. nagrado na Forumu inovacij 2010 v Sloveniji.

Preko pogovorov postopoma odkrivamo nezavedne vzroke vaših težav, postopoma ugotavljamo njihove korenine v vaši preteklosti ter njihov vpliv na vaš sedanji odnos do sebe in bližnjih.

Veselim se srečanja z vami.

 

*V kratkem bomo objavili tudi ostale sodelujoče psihologe oz. psihoterapevte.
 


Koraki do udeležbe na (psiho)terapiji


* Na Psihoterapijo se prijavite preko e-naslova info@dogodkizasamske.si ali telefonske številke 041/745-110. 
Obvestite nas tudi, katerega psihologa oz. terapevta ste si izbrali in koliko ur osebnega svetovanja bi radi imeli.
Za začetek predlagamo, da vzamete le eno uro svetovanja in se po prvem obisku odločite za morebitno nadaljevanje. 

Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali navodila glede predplačila.
Po uspešno izvedenem predplačilu v
am bomo poslali navodila glede termina in lokacije srečanja z vašim izbranim psihoterapevtom.

* Terapevta oz. terapevtko lahko pokličete tudi sami in se sami dogovorite za srečanje. Če ob prihodu poveste, da prihajate preko Dogodkov za Samske, na vsakem srečanju lahko koristite 5 € popusta.
 


 


Cena psihoterapije

Cena psihoterapije preko Dogodkov za Samske omogoča 5 € popusta. 
Sandi Kofol: Redna cena psihoterapije je 60 € na obisk. Cena terapevtske ure preko Dogodkov za Samske je 55 €.
Marija Remškar: Redna cena psihoterapije  je 50 € na obisk. Cena terapevtske  ure preko Dogodkov za Samske je 45 €.

 


Z vašo prijavo na osebno svetovanje se tako Dogodki za Samske kot izvajalci psiholoških svetovanj obvezujemo popolne zasebnosti uporabljanja vaših podatkov. Skladno s kodeksom psihološke in psihoterapevtske etike vse psihoterapevte veže zaveza o molčečnosti.


 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • SVET DOTIKA - spoznavanje s čutili
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske