​20 vprašanj za prvi zmenek

​20 vprašanj za prvi zmenek

Včasih se zgodi, da zaradi živčnosti pozabimo, kako začeti spoznavati potencialnega partnerja, zato smo sestavili 20 vprašanj, s katerimi se tvoj prvi zmenek lahko začne povsem sproščeno in zabavno. 

1. Kakšno osebo iščeš?

To vprašanje ti bo dalo vpogled v posameznikove osebne vrednote, želje in življenjski stil. S tem vprašanjem boš tudi izvedel/a kakšno zvezo išče posameznik.

2. Kako preživiš svoje vikende?

Ali telovadi, hodi na spontane izlete, ali pa se ukvarja s prostovoljstvom? S tem vprašanjem boš izvedel/a veliko o rutinah in hobijih te osebe. Neposredno boš izvedel/a tudi kakšne stvari so osebi všeč, ali je fizično aktivna, pa tudi kakšne odnose ima z drugimi ljudmi.

3. Ob katerem dejstvu o tebi bi bil/a presenečen/a? 

To je zabavno vprašanje, saj da tvojemu sogovorniku priložnost, da deli nekaj o sebi, kar morda navadno ne bi zaradi sramežljivosti. Ob tem lahko tudi ti deliš kakšno anekdoto in tako izveš ali imata podoben smisel za humor.  

4. Kdo je tvoj idol oziroma kdo najbolj vpliva na tebe? 

Ob tem vprašanju dobiš vpogled v njegova oziroma njena razmerja z drugimi ljudmi, kot so bližnji prijatelji in starši.

5. Česa se najbolj veseliš v bližnji prihodnosti?

S tem vprašanjem dobiš širši vpogled v njihovo življenje nasploh, in ob tem dobiš priložnost, da se povežeš ob kakšnem razburljivem projektu, ki se jim približuje. Morda lahko tudi ti deliš kaj razburljivega o tvojem življenju.  

6. Kaj je najbolj spontana stvar, ki si jo naredil/a v svojem življenju?

To vprašanje je odlična priložnost, kjer lahko izveš ali je posameznik pripravljen tvegati v svojem življenju. Prav tako izveš, ali je posameznik bolj prilagodljiv ali ne.

7. Kakšen je tvoj tipičen dan?

Na tak način lahko izveš veliko o posameznikovih vsakdanjih navadah in interesih. 

8. Ali si na zadnjih počitnicah imel/ vse splanirano, ali si se prepustil/a počitniškem toku?

Ob tem boš dobil/a bolj podroben pogled v osebnost vaše simpatije. Raziskave kažejo, da je kar 18 % parov, ki so se na prvem zmenku pogovarjali o potovanjih, potem odšlo tudi na drugi zmenek ;)

9. Ali iščeš življenjskega partnerja, ali iščeš partnerja samo za “zabavo”? 

Najboljše je, da sta na isti strani, ko pride do pričakovanj glede zveze. Če iščeš dolgoročnega partnerja, s katerim bi rad delil/a svoje življenje, potem oseba, ki bi rada nekaj brez obveznosti, ne bo za tebe. Da se izogneš izgubljanju časa, je to vprašanje nadvse ustrezno za prvi zmenek in ne, ni prezgodaj. 

10. Kaj si si želel/a postati, ko si bil/a mlajši/a?

Deljenje svojih sanj in upov za prihodnost je odličen način, s katerim lahko nadaljuješ pogovor, če slučajno pride do nerodne tišine. Morda izveš kaj več o posameznikovi preteklosti in njegovi/njeni družini. 

11. Kdo je najbolj zanimiv človek, ki ga poznaš?

Morda bo omenil/a svojega mentorja, trenerja iz otroštva, ali pa svojega nadrejenega v službi. Ob tem spoznaš drugo stran tvojega sogovornika in spoznaš katere osebnostne lastnosti občudujejo pri drugih ljudeh.  

12. Kateri je tvoj najljubši način, da ostaneš aktiven/a?

Ob tem lahko načrtujeta nekaj zabavnega za naslednji zmenek, kot na primer pohod v hribe v dvoje.

13. Kaj je najbolj zanimiva služba, ki si jo imel/a? 

Ko povprašaš po službi, se lahko zabaven pogovor prelevi v nekaj podobnega razgovoru za zaposlitev. Vendar tole vprašanje je zabaven način, s katerim lahko izveš sogovornikove ambicije in želje na službenem področju. 

14.  Kaj je tvoja najljubša stvar v tvoji soseski?

To vprašanje odpre pogovor o najljubših restavracijah, trgovinah, parkih itd. Morda lahko naslednji zmenek preživita v posameznikovi najljubši restavraciji ali lokalu.

15. Kateri dogodek si nazadnje obiskal/a?

Si je ogledal/a komedijo v gledališču, sodeloval/a v športnem dogodku, ali pa je šel/šla  poslušat lokalno glasbeno skupino? To so odlična izhodišča, s katerimi lahko nadaljuješ pogovor in se skupaj še bolj zbližata, če vaju zanimajo iste stvari.  

16. Kaj je tvoja najljubša lastnost najboljšega prijatelja?

Pravijo, da si to, s komer se družiš. Čeprav to v resnici velja le delno, je vseeno zanimivo videti, kaj tvoj sogovornik pri svojem prijatelju najbolj občuduje. S tem boš tudi videl/a sogovornikove vrednote in kako sklepa prijateljstva.  

17. Kaj najbolj ceniš v prijateljstvu?

S tem dobiš vpogled, kaj tvoj potencialni partner tudi ceni v zvezi. Lahko se bolj povežeta ob tem vprašanju, če cenita iste stvari pri ljudeh. 

18. Kateri trije glasbeniki bi opisali tvoj glasbeni okus?

Odlično vprašanje, saj se lahko bolj zbližata, če poslušata iste glasbenike. Če pa imata rada čisto različne glasbenike, je to fantastična priložnost, da spoznaš drug žanr glasbe.  

19. Kaj je bil vrhunec tvojega dneva?

To vprašanje je odličen način, da prebiješ led na prvem zmenku in bolj zanimivo kot vprašanje: Kakšen je bil tvoj dan? 

20. Ali si bolj introvertiran ali ekstrovertiran človek?

Včasih se nasprotja privlačijo, včasih pa so prav podobnosti tiste, ki nas zbližajo. Če si sam/a bolj ekstravertiran/a in se rad/a družiš s prijatelji vsak dan, morda izredno introvertiran partner ne bo za tebe. 

Avtor: Dogodki za Samske