Recenzija knjige: Allan in Barbara Pease: Zakaj moški ne poslušajo in ženske ne znajo uporabljati zemljevidov. Kako sva si različna

 

Ste si kdaj zaželeli, da bi skupaj s partnerjem dobili priročnik za njegovo uporabo? Med ženskami in moškimi namreč pogosto prihaja do nesporazumov, ker preprosto ne razumejo drug drugega, kar pa zna prinašati težave v partnerskem odnosu.

 

Barbara in Allan Pease sta zato, da do takšnih nevšečnosti ne bi več prihajalo, napisala simpatičen priročnik, ki moškim pomaga razumeti, kako ženske razmišljajo in delujejo ter obratno. Avtorja sta kar tri leta potovala po celem svetu in zbirala ugotovitve različnih raziskav na področju možganov, razvojne biologije, psihologije, študij družbenih sprememb itn. Rezultat je svetovno znan in zelo priljubljen priročnik z naslovom “Zakaj moški ne poslušajo in ženske ne znajo uporabljati zemljevidov. Kako sva si različna“.

 

Avtorja pojasnjujeta, da so znanstveniki z različnimi raziskavami dokazali, da sta odločilna faktorja, ki že pred rojstvom določata, kako bomo razmišljali in se obnašali, način, kako so možgani 'ožičeni' in hormoni, ki se pretakajo po našem telesu. Pravita, da so naši instinkti preprosto naši geni, ki določajo, kako se bo naše telo obnašalo v določeni situaciji. Pri moških in ženskah so velike razlike v možganih in njihovem delovanju, zato pogosto tudi ne razumemo drug drugega. Na to pa seveda vplivajo tudi socializacija, politika in vzgoja.

 

Barbara in Allan trdita, da lahko razumevanje teh razlik prinese večje samozavedanje, razumevanje partnerja, boljšo in bolj izpopolnjujočo zvezo in posledično srečnejše življenje.

 

 

Založba: Mladinska knjiga

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

September

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • Delavnica: KAKO BITI PRAVI ZA PRAVO OSEBO?
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • DRUŽABNI PLESI
  • SALSA ZMENKI
  • ŠPANŠČINA ZA SAMSKE
  • SOČUTNO PARTNERSTVO
  • SANJSKI SEJŠELI