Za vedno?

 

Prepričana sem, da ste že v kakšnem izmed svojih bivših ali sedanjih partnerstev slišali kratko, a globoko obljubo »Za vedno.« Verjamem tudi, da ste sami komu že dali obljubo, da boste za vedno z njim. Romantičen večer, globoki pogledi in strastni poljubi med ljubimcema, zaljubljencema in partnerjema vzbudita občutke, da bosta skupaj za vedno.

 

 

Zakaj si obljubljamo, da bomo za vedno skupaj?

Ljudje smo zanimiva bitja in naša čustva so izjemno globoka. Na neki ravni, ki se ji reče dušna raven, je za vedno resničen. Če pogledamo le z dušnega vidika, ljudje sestavljamo dušne družine, ki smo resnično skupaj za vedno. Vendar živimo na Zemlji, zatorej na stvar rajši poglejmo z zemeljskega vidika. Eden izmed razlogov, zakaj si ljudje obljubimo, da bomo za vedno skupaj, je varnost. Ko smo najbolj zaljubljeni, najbolj predani eden drugemu in resnično čutimo pripadnost drugi osebi, se v nas oglasi glasek strahu. Ta glasek pravi, da je sedaj vse tako lepo, da ne moremo več živeti brez tega občutka, brez tega človeka. Zato si moramo nekako zagotoviti, da bo vzajemna ljubezen trajala večno. Takrat pride do trenutka, ko eden drugega vprašamo: »Ali boš za vedno ob meni? Me boš večno ljubil/a? Bova za vedno skupaj?« V čustvenem in ljubečem trenutku je seveda odgovor pritrdilen. Tako si v sebi zgradimo neko prepričanje in obljubo, da smo v odnosu varni, ker smo si obljubili večno skupno pot.

Drugi razlog, zakaj si, predvsem ženske tako obupno želimo slišati besedici »za vedno« je, ker to pomeni, da lahko odvržemo vse maske. Da je varno, da smo, kdor smo. Ali pa, da se nam ni treba več truditi, ker smo si že tako ali tako zagotovili 100 % in večno zvestobo in predanost partnerja. Šele, ko smo prepričani, ko nam nekdo obljubi, da bo z nami za vedno, lahko nehamo igrati vse vloge in delati vse stvari, ki smo jih počeli le zato, da bi obdržali eden drugega. Tako padejo razne maske, kot so zaigrana uslužnost, pripravljenost na poslušanje, odrekanje in prilagajanje. Za vedno je po eni strani iluzija, po drugi pa pokaže resnično naravo obeh igralcev.

 

 

Ali lažemo, ko rečemo, da bomo za vedno skupaj?

Ponavadi ne lažemo, temveč mislimo resno. Kako je potem možno, da se večina parov, ki so si obljubili večno zvestobo, razide? V trenutku, ko svoji ljubljeni osebi izrazimo potrebo, da bi z njo ostali za vedno, je to čista in neizpodbitna resnica. Točno v tistem trenutku res tako čutimo in nimamo nobene potrebe po spremembah razmerja. Vendar ljudje pozabljajo na dejstvo, da smo vsak dan različne osebe. Vsak dan rastemo, napredujemo, se učimo. Nekateri hitreje, spet drugi nekoliko počasneje. Vendar rastemo. In oseba, ki je danes obljubila za vedno, jutri ne bo več obstajala. Bo le še del iste osebe. Vse drugo pa bo neki drug človek. Če pogledate svoje celo življenje, ste še vedno oseba z istim imenom, priimkom, datumom rojstva in istimi starši. Vendar niste več isti človek. Niso vam več prav ista oblačila, kot pri 10ih letih, ne poslušate več iste glasbe, nimate več iste družbe in ne zanimajo vas več iste stvari. Zatorej ste logično, popolnoma drug človek. Ljudje menijo, da ko enkrat odrastejo, ne rastejo več. Vendar to ni povsem res. Poglejte le svoje telo. Če se telo ne bi obnavljajo ves čas, vsak trenutek in vsak dan, bi že zdavnaj umrli. Enako je z našo osebnostjo in čustvenim svetom. Vsaka izkušnja, vsak človek, vsak dan nas dela bogatejšega, bolj odraslega, večjega. Zatorej v enem samem življenju tolikokrat zamenjamo kožo, da se včasih vprašamo, kdo je pa tisti človek izpred enega leta. Zato je za vedno obljuba, ki jo v danem trenutku mislimo resno. Vendar morda že jutri ne bo več držala, saj se bomo spremenili mi in se bo spremenil naš partner.

 

Zakaj za vedno ne obstaja?

Če ste prebrali zgornji odstavek že veste, zakaj je za vedno iluzija. Sama sem še vedno mnenja, da ko začutite, da si želite nekomu izraziti za vedno, to tudi storite. Ne zadržujte se. V resnici je vse kar imamo točno ta trenutek, v katerem živimo. Včeraj je zgodovina, jutri še ne obstaja, torej je vse, kar imamo, tukaj in zdaj. In če v tem trenutku zdajle čutite, da želite svojemu partnerju pogledati globoko v oči in mu povedati, da boste za vedno z njim, to storite. Čar trenutka je močnejši od vseh analiz. Vseeno pa se globoko v sebi zavedajte dejstva, da kljub iz srca izrečeni obljubi, jutri ne boste več isti človek. In če jutrišnji vi pač ne čuti več za vedno, ni s tem popolnoma nič narobe. Ne omejujte se z obljubami o večnosti, rajši naj bodo magičnost trenutka, ki vas bo osrečila. Potem pa vse skupaj spustite in se ne obešajte na to. Tolikokrat slišimo, ko gre par narazen in potem eden za drugega pravita, da »on mi je pa obljubil, da bo za vedno z mano!« Ja, obljubil ti je človek, ki je takrat bil in takrat je resno mislil. Danes pa je nekdo drug in njegova občutja so drugačna. Ne sovražimo eden drugega zaradi tega. Če želite izražati za vedno ali pa ga slišati, vedite, da je večnost v resnici ujeta v tem trenutku. In večnost trenutka je resnična. Zatorej je za vedno v trenutku resničen. Potem pa pride nov trenutek z novo večnostjo in novo resnico. Uživajte v odkrivanju še nepoznanih možnosti in resničnosti. In za vedno imejte sebe, sebe in le sebe.

 

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca heart
 



Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske