Intervju z znanimi


V rubriki "Intervju z znanimi" vsak mesec objavljamo intervjuje z različnimi slovenskimi in tujimi zvezdniki. Zanima nas predvsem njihovo razmišljanje o samskosti, ljubezni in partnerstvu.

Tokrat smo se pogovarjali z Markom Vozljem, nekdanjim pevcem skupine Čuki. Marko se s pevsko kariero ukvarja tudi samostojno, a to ni njegova edina ljubezen. Svojo ustvarjalnost prepušča tudi različnim podjetniškim idejam.

Več o njegovem razmišljanju o samskosti, ljubezni, partnerstvu in spolnosti si lahko preberete spodaj. 
Želimo vam prijetno branje.

 
 



»Zaljubljenost se da definirati s tisoč besedami, ljubezen pa samo z eno - DELO v različnih oblikah na različnih področjih, v katerih se morda niste videli niti v svojih najbolj norih sanjah. To je delo ljubezni.« (Marko Vozelj)

 



Marko Vozelj - bivši Čuk, podjetnik
 


O samskosti …
 


1. Ste samski? Kako dojemate samsko življenje?

Sem poročen. Samsko življenje je v določenem življenjskem obdobju lagodje in odlašanje soočenja s samim seboj in z okolico, ki pa se nam kasneje lahko vrne kot bumerang.

 

2. Kakšni so, po vašem mnenju, razlogi, da je vedno več samskih?

Vse višji kriteriji pričakovanja, kaj lahko nekdo drug naredi zame, nizka toleranca strpnosti in prevelik vpliv medijev o tem, kako naj zgleda idealen partner, ki pa v resnici ne obstaja. Če smo iskreni sami do sebe, si priznamo, da nismo popolni, v drugem pa dostikrat iščemo prav to. Torej nekaj, kar ne obstaja.
 

3. Kaj vam je bolj všeč – internetno spoznavanje ali spoznavanje ljudi v živo? Zakaj?

Sam sem še vedno bolj na strani spoznavanja v živo, ker energija teče drugače. Ima pa tudi začetno komuniciranje preko interneta svoj čar, saj pisana beseda marsikaj pove in razkrije o človeku. Domišljija ima boj razprta krila. Je pa tanka linija med realnostjo, domišljijo in lažjo, ki se je nekateri poslužujejo, ker ton in slika pri tej vrsti komunikacije manjkata.

 

4. Kaj mislite, da lahko samski naredijo sami, da bi našli sebi ustreznega partnerja?

To je težko reči. Če se jim zdi, da imajo s tem res problem, jim svetujem naj si poiščejo bolj realne, nevtralne in  tudi strokovno izobražene sogovornike, ne pa najboljše prijateljice ali prijatelji, mame, tete, vedeževalke itd. Večkrat imajo  s tem, da ste vi še samski, prav oni večji problem kot  vi.
 

5. Bi se tudi sami kdaj pridružili kakšnemu dogodku ali potovanju za samske?

Če bi bil samski, z veseljem.

 

O ljubezni in partnerstvu …
 


6. Definicija ljubezni je popolnoma subjektivna. Kako bi vi definirali ljubezen?

Zaljubljenost se da definirati s tisoč besedami, ljubezen pa samo z eno - DELO v različnih oblikah na različnih področjih, v katerih se morda niste videli niti v svojih najbolj norih sanjah. To je delo ljubezni.
 

7. S kakšnim partnerjem bi z veseljem delili celo svoje življenje?

S partnerjem, ki se zaveda zgornje trditve, zna živeti sam, pusti živeti drugemu, a najraje na svetu svoj svet deli z mojim. Njegov in moj svet je samo NAJIN.
 

8. Ali verjamete v to, da se nasprotja privlačijo? Zakaj?

Bolj verjamem v to, da se nasprotja dopolnjujejo in se zato privlačijo. Ker smo ljudje v osnovi egoistična bitja, nas privlači to, kar nam pomaga do lastne popolnosti in to z veseljem tudi vračamo.
 

9. Ali verjamete v ljubezen na prvi pogled? Zakaj?

Seveda, če je to pogled mame na svojega novorojenčka. Vse ostalo je tema za romantične romane. Mislim pa, da je tudi vizualna privlačnost zelo pomembna za vse naslednje ljubezenske korake.

 

10. Ali mislite, da ima oseba v življenju lahko več pravih partnerjev? Zakaj?

Odvisno, kako hitro se oseba najde kot človek. Nekateri to storijo že ob prvem partnerju, drugi ob naslednjem, nekateri pa nikoli. Če pogosto menjamo partnerje, ni problem v njih ampak v nas, a si tega ne priznamo. Najtežje je pogledati v lastno ogledalo, ki ti ga drži prav partner. 

 

11. Kakšen je vaš odnos do poroke?

Sam sem poročen, tako da imam do tega pozitiven odnos. Ne gre zgolj za papir, ampak za dejanje dveh odraslih in prisebnih oseb. Nenazadnje je tudi rojstni list v osnovi le papir, ki pa označuje začetek nečesa najlepšega - rojstvo novega ŽIVLJENJA.
 

12. Kakšen je vaš odnos glede istospolnih partnerstev?

Živi in pusti živeti, ljubi in pusti ljubiti.  
 

13. Kako sprejemate prekinitev partnerske zveze?

Če so izčrpane vse druge poti in možnosti za ohranitev veze in je to res zadnji izhod, potem je to upravičeno. Mislim pa, da večina prehitro vrže puško v koruzo. Pogledajo naokoli in se dostikrat odločijo na podlagi nekih drugih izkušenj in odločitev. Pot je lažja in krajša, a posledice so dostikrat boleče, poti nazaj pa v največ primerih ni. Če je molk mati modrosti, je pogovor oče zakona (partnerske zveze).   

 


O spolnosti …
 


14. Kolikšen pomen pripisujete spolnosti v partnerstvu?

Ni pomembno koliko, kdaj in kako, pomembno je, da ni iz navade in brez strasti.
 

15. Kaj menite o seksu za eno noč?

Bolj kot seks za eno noč, me vzburi misel na seks tudi na zadnjo noč, še posebej, če bo ta po stotem letu.
 

16. Kako odprti smo, po vašem mnenju, Slovenci, kadar pride do pogovora o seksu?

V krogu prijateljev zelo glasni, drugače pa zadržani in skrivnostni. Mislim pa, da če želiš kukati v tuje spalnice, je predvsem zaradi dolgčasa, nezanimivosti, ne domišljije in neznanja v tvoji. Opletanje z jezikom je lahko tudi prava umetnost užitkov, pa ni potrebno izreči niti ene besede.
 

  1. 17. Kakšne so, po vašem mnenju, razlike pri dojemanju spolnosti pri ženskah in moških?

  2. Za žensko je spolnost poezija oziroma beseda, za moškega pa meso. Za oba pa je to nekaj božanskega. Lahko rečemo: IN BESEDA JE MESO POSTALA.

 

In še za konec  …
 


18. Imate za samske kakšen nasvet, kako naj doživijo čim bolj izpolnjeno samsko življenje?

Leteti sam je pogumno, v dvoje pa pogubno za tistega, ki ne dojame, da mora leteti sam. Ker le tako se leti tudi v dvoje. Ko se zaveš svojih meja, ti naproti prileti ljubezen. 

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske