Kako se urediti za zmenek?

 

Morda se pred odhodom na prvi zmenek sprašujete, kako se urediti zanj. Tudi, kadar obiskujete večere in zmenke, ki jih organiziramo pri Dogodkih za samske, ste včasih malce nesigurni glede svojega videza. Zato danes z vami delimo nekaj preprostih smernic in nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravih oblačil in videza.

 

Bodite vi zares vi

Najpomembnejše je, da se uredite v svojem slogu. Ne mislite, da morate na zmenek priti oblečeni kot nekdo drug. Uredite se tako, da res predstavljate sebe. Če so vam všeč karirasti vzorci, se nikar ne silite v pikčasto obleko, v kateri vam bo neudobno. Naš stil namreč izraža našo osebnost. Zakaj se ljudje oblačimo tako različno? Zakaj obstaja nešteto stilov in kombinacij oblačil? Ker se vsak posameznik obleče svojemu okusu in osebnosti primerno. Bodite v stiku sami s seboj in svojim stilom. Ljudje v resnici cenimo individualnost in različnost in ju eden pri drugem tudi iščemo. Nikomur niso zanimivi tisti ljudje, ki so kopija nekoga drugega. Vsi bi radi nekoga posebnega, vendar moramo tudi sami biti unikatni, če želimo pritegniti pozornost nekoga posebnega. Zatorej je prvo zlato pravilo pri izbiri videza za zmenek, da sledite sebi in svojemu osebnemu slogu.

 

 

Oblecite se primerno priložnosti

Različne priložnosti zahtevajo različne videze. Kako smešno izgleda, če pridete v visokih petah na piknik ali če pridete v supergah v gledališče? Precej in mislim, da se strinjate s tem. Zatorej je drugo zlato pravilo, da se uredite primerno priložnosti. Kdaj je torej zaželen kakšen videz?

 

Gledališče, večerja, opera, kulturni dogodki, plesi, večerne zabave

Ob večerih si lahko nadenete večerno toaleto, ki spada med najbolj elegantne med vsemi. Z ženske velja, da si takrat lahko nadenete nekoliko več ličil in temnejše barve, če je to vaš slog seveda. Zvečer so dobrodošle tudi temnejše in bolj elegantne obleke. Če radi nosite kravate, metuljčke in suknjiče, bo večer pravi čas za njih. Tudi ženske lahko zvečer obujete čevlje z visokimi petami in si privoščite nekaj več nakita ali bolj ekstravagantna večerna oblačila. Še vedno sledite svojemu slogu in primernosti dogodka. Če se odpravljate na plesišče ali recimo na salsa zmenke, je morda vseeno primerneje, da se oblečete tudi udobno. Še vedno velja večerna toaleta, vendar naj bo ta nekoliko bolj sproščena in udobna, da boste lažje plesali, brez da bi vas pri tem kaj oviralo.

Dnevni zmenek, kosilo, čaj/kava/pijača, kino, muzej

Za dnevne zmenke imate veliko paleto izbire in možnosti izgleda. Čez dan smo po navadi oblečeni najbolj sproščeno in v skladu s svojim slogom. Ne glede na to, kam se odpravljate na sproščen dnevni zmenek, bo zmernost pri oblačilih vedno dobrodošla. Seveda vam toplo odsvetujemo, da na zmenek pridete v trenirki ali kot da ste ravno vstali iz postelje, vendar vam vseeno ni treba pretiravati. Lepo urejena pričeska in preprosta oblačila, ki odražajo vaš osebni slog, bodo sigurno najboljša izbira. Temu se reče »casual look«, torej kavbojke ali druge hlače, majica, tunika ali srajca, pulover ali jopa ter udobni in še vedno urejeni čevlji. Večino časa se pravzaprav oblačimo v »casual look«, zatorej vam dnevni zmenki ne bi smeli predstavljati večjih težav. Je pa res, da znamo zakomplicirati ravno tam, kjer je to najmanj treba. Verjetno imate v svoji omari nekaj kosov oblačil, ki so vam ljubša od ostalih in v katerih se vedno počutite lepe, urejene in vam je v njih udobno. Torej je najbolj, da izberete točno ta oblačila, saj vam zagotavljajo, da boste v njih sproščeni. Obleke so še vedno tiste, ki jih nosimo mi, ne obratno. Kadar nam je v oblačilih neprijetno pa izgleda, kot da oblačilo nosi nas. Zatorej se vsaj na prvih zmenkih izogibajte tistim oblačilom, v katerih vam ni udobno. K preprostemu vsakdanjemu videzu lahko dodate en kos, ki malo bolj izstopa. Naj bo to ogrlica, čevlji, torbica, nenavadna pričeska, pri moških pas, kapa ali čevlji. En kos oblačila, ki nase vleče več videza, bo namreč zadostoval, da boste opaženi, vseeno pa ne kičasti ali oblečeni neprimerno priložnosti.

 

 

Sprehod, izlet v naravo, športne dejavnosti

Kadar se odpravljate na zmenek v naravo, je najbolje, da se oblečete tudi temu primerno. Le kako se boste sprehajali, če boste v večernih oblačilih? Verjetno bolj težko. Še vedno ne pridite na zmenek v strgani in umazani trenirki ter smrdljivih čevljih, če lahko malo ponazorimo. Za izlet v naravo se oblecite športno ali športno-elegantno. Za ženske je ogromno ponudbe čednih pajkic, trenirk, puloverjev in superg. Tudi moška moda nič ne zaostaja z lepimi trenirkami in puloverji. Izbire je vsekakor dovolj, da se boste tudi za zmenek na prostem lahko oblekli udobno in očesu prijetno. Če greste na krajši sprehod in potem še nekam na kavo, ste lahko tudi v kavbojkah. Če pa odhajate v hribe ali v adrenalinski park, bodite oblečeni povsem športno, kajti v nasprotnem primeru boste prej izpadli trapasto kakor urejeno.

 

Osnovna pravila veljajo vedno in povsod

Verjamemo, da so vam osnovna pravila samoumevna, vendar jih vseeno velja omeniti. Vsake toliko namreč morda pozabite na njih in vam je potem nerodno. Kaj so osnovna pravila urejenosti? Sem spada najprej osnovna osebna higiena.

Prva stvar so čisti in urejeni nohti. Če si lakirate nohte, je to povsem v redu. Vendar je zelo odbijajoče, če so vaši nohti pogrizeni in z napol spraskanim lakom. Bolje, da nimate nalakiranih nohtov, kot da lak že odpada.

Drugo pravilo so čisti in urejeni lasje. Naokrog res ne morete hoditi z mastnimi lasmi, polnimi prhljaja in pričakovati, da boste dajali dober prvi vtis. Zatorej imejte za zmenek sveže oprane in lepo počesane lase. Pričesko si seveda uredite v svojem slogu.

Tretje pravilo so čisti zobje in svež zadah. Seveda si umivate zobe, o tem ni dvoma. Vendar pa včasih pozabite, da se vam je kosilo zataknilo med zobmi in potem se smejite z usti, polnimi solate. Preden odidete od doma preverite, ali imate namara kaj med zobmi.

Četrto pravilo je čistoča in izgled oblačil. Ko ste enkrat izbrali oblačila, ki jih želite obleči za zmenek, preverite da so čista in da ne smrdijo. Ne bo ravno prijetno, če ste prejšnji dan v teh oblačilih sedeli v gostilni, kjer je vse smrdelo po cvrtju. Vaša oblačila naj bodo sveža, zlikana in naj ne smrdijo po hrani.

 

 

Tudi s parfumi nikar ne pretiravajte. Včasih pride mimo kakšna tako močno naparfumirana ženska ali s kolonjsko polit moški, da mi v trenutku postane slabo in lovim sapo ter iščem svež zrak. Nikar se ne okopajte v parfumih. To je zelo odbijajoče in diskretnost je veliko bolj privlačna.

Če se nameravate poljubljati, ne pretiravajte s šminko. Saj veste, kako hecno je, kadar se poljublja par, ženska pa ima ogromno šminke. Po poljubu oba izgledata kot dva klovna, s šminko razmazano po celem obrazu. Zatorej se izogibajte pretiravanju s šminko, če se nameravate poljubljati.

Tisti dan, ko se odpravljate na zmenek, se izogibajte surovi čebuli in česnu. Vonj teh dveh, sicer zelo zdravih živil, se namreč močno zažre v našo kožo in telo in potem smrdimo še cel dan. Tega pa vsekakor ne želite, kajne?

Zelo neprijetno je tudi, če na zmenek prismrdite po alkoholu. Če greste skupaj z osebo, s katero ste na zmenku, na kozarec vina ali drugo pijačo, je to čisto v redu. Če pa pridete na zmenek že malo »nabasani«, je to povsem nedopustno. Če ste tako živčni, da morate prej »enega rukniti«, raje izberite kakšen drug način sproščanja svoje živčnosti. Opitost je res odbijajoča.

Točnost je lepa čednost, pravijo. In res je. Na zmenek nikar ne zamujajte. No, če boste 5 minut prepozni, to še ni nobena katastrofa, vseeno pa vam predlagamo, da se držite dogovorjene ure. S tem tudi kažete svoj interes ter resnost pristopa.

In še en, zelo pomemben napotek. Pred prihodom na zmenek se oprhajte in pridite sveži. Nikar direktno s treninga ne odidite na zmenek, kajti smrdeli boste po znoju in tega nihče ne prenaša. Čistoča je vedno na prvem mestu.

 

Upamo, da so vam napotki v oporo in da boste pred naslednjim odhodom na zmenek manj v zadregi, kako se zanj urediti.

 

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 



Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske