Charlie Chaplin in njegova pesem

"Ko sem se začel resnično imeti rad"

 

Charlie Chaplin (1889 - 1977), britanski igralec komičnih vlog, filmski režiser, filmski producent, pisec scenarijev, filmski montažer in skladatelj je zaslovel v vlogi nemega filma. Postal je svetovna ikona preko filmskega lika Potepuh in velja za eno najpomembnejših figur v zgodovini filma. Njegova kariera je trajala preko 75 let, od otroštva v viktorijanskem obdobju do leta pred smrtjo v starosti 88 let, in je bila prežeta tako z oboževanjem kot tudi polemičnostjo.

Njegovo ustvarjanje je bilo izjemno, njegova pesem, ki jo je napisal na svoj 70. rojstni dan, pa se je dotaknila našega srca.
Preberite si jo tudi vi in ... vzemite si nekaj časa za premislek in se poglobite vase. Čas je, da se začnemo imeti radi. Resnično radi. Tudi mi. <3

 

 

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da so čustvena bolečina in trpljenje le opozorila, da živim v nasprotju s svojo resnico. Danes vem, da je to VERODOSTOJNOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, kako žaljivo je, če skušam nekomu naprtiti lastne želje, čeprav vem, da trenutek ni pravi in da ta oseba na to ni pripravljena, pa četudi sem bil ta oseba jaz sam. Danes temu pravim SPOŠTOVANJE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal hrepeneti za drugačnim življenjem in uvidel, da me je vse, kar me je obkrožalo, pozivalo k rasti. Danes temu pravim ZRELOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da sem ob vsaki priložnosti na pravem mestu ob pravem času, da se vse zgodi ob ravno pravem trenutku in da sem lahko miren. Danes temu pravim SAMOZAUPANJE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem si nehal krasti čas in prenehal načrtovati silne projekte za prihodnost. Danes počnem le tisto, kar me veseli in osrečuje, kar rad počnem in ob čemer mi zapoje srce, na svoj način in po svojem ritmu. Danes temu pravim PREPROSTOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se osvobodil vsega, kar ni zdravo zame – hrane, ljudi, stvari, okoliščin in vsega, kar me je vleklo navzdol in proč od samega sebe. Sprva sem temu rekel zdrav egoizem. Danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se prenehal truditi, da imam vedno prav, in od takrat naprej se manj motim. Danes sem spoznal, da je to SKROMNOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal živeti v preteklosti in skrbeti za prihodnost. Zdaj živim le za trenutek, v katerem se VSE dogaja. Danes živim vsak dan posebej in temu pravim IZPOLNITEV.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da me lahko razum spravi s tira in da lahko od svojim misli zbolim. Ko sem razum povezal s srcem, pa je postal moj dragoceni zaveznik. Danes tej povezavi pravim MODROST SRCA.

Ni se nam več treba bati prepirov, soočanj in težav, s samim seboj ali z drugimi. Tudi zvezde kdaj pa kdaj trčijo in iz tega nastanejo novi svetovi. Danes vem, DA JE TO ŽIVLJENJE.”

 

 

 

KOLEDAR DOGODKOV

November

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

December

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Januar

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • ROMANTIČNA PISMA
 • 21-dnevni COACHING IZZIV za samske
 • KAKO NAJ SPET ZAUPAM
 • SALSA ZMENKI
 • DRUŽABNI PLESI
 • V ISKANJU ODNOSA
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • RAJSKI MALDIVI
 • SANJSKI SEJŠELI