Recenzija knjige John Gray:

Moški so z Marsa, ženske so z Venere.

Klasični priročnik za razumevanje nasprotnega spola

 

Dr. John Gray je eden najbolj prodajanih avtorjev vseh časov, njegov priročnik Moški so z Marsa, ženske so z Venere pa ena najbolj prodajanih knjig – prodanih je bilo več kot 50 milijonov kopij, prevedena pa je bila v 50 različnih jezikov. Dr. Gray je mednarodno priznan strokovnjak na področju komunikacije in odnosov. Še posebej se je posvetil pomoči moškim in ženskam, kako razumeti, spoštovati in ceniti drug drugega in dopuščati razlike med spoloma. Njegovi nasveti so uporabni tako med romantičnima partnerjema kot med sodelavci.

 

Knjiga Moški so z Marsa, ženske so z Venere, je eden izmed najbolj znanih in preizkušenih priročnikov, ki človeku pomaga razumeti nasprotni spol. Dr. Gray nudi obilico nasvetov in orodij, kako razumeti nasprotni spol in posledično izboljšati komunikacijo – ravno nerazumevanje namreč vodi v konflikte. Težava namreč ni v vašem partnerju samem, ampak v vašem dojemanju in razumevanju partnerja in njegovih dejanj, besed in odzivov.

 

Ključno spoznanje dr. Graya je to, da je različnost med moškim in žensko naravno stanje. Izrednega pomena pa je to, da partnerja ne poskušate spremeniti, temveč raje spremenite svoj način razumevanja in odzivanja. Avtorjeve ugotovitve in nasveti izhajajo iz dolgoletnih raziskav, študija praktičnih primerov družinske terapije in številnih predavanj po vsem svetu. O priročniku Moški so z Marsa, ženske so z Venere, se je ogromno govorilo, priročnik pa spada med enega bolj znanih tudi pri nas. Vsekakor priročnik ni doživel tolikšne prepoznavnosti brez razloga, saj daje pomemben uvid v razlike med spoloma in kar je še pomembneje, nudi nasvete, kako razumeti drug drugega, ter kako ravnati drug z drugim.

 

 

Založba: Gnostica

 

Avtor: Dogodki za Samske
 Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

September

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • Delavnica: KAKO BITI PRAVI ZA PRAVO OSEBO?
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • DRUŽABNI PLESI
  • SALSA ZMENKI
  • ŠPANŠČINA ZA SAMSKE
  • SOČUTNO PARTNERSTVO
  • SANJSKI SEJŠELI