GRČIJA ZA SAMSKE

8-dnevno aktivno potovanje za samske / 1-majski oddih 2014

 


Odhod je zagotovljen. Pohitite s prijavo! 
Kljub temu, da so prijave zaključene, si še zmeraj lahko premislite in se priključite skupini vse do 15. aprila. Ob tem naj vas opozorimo, da vam pri naknadni prijavi ne zagotavljamo več okvirne cene letalske karte v znesku 360 eurov. Cene letalskih kart se namreč dražijo sorazmerno z bližajočim se datumom odhoda. Na potovanje se torej prijavite čim prej.



Dragi ljubitelji aktivnih in zabavno-pestrih potovanj!

Prvomajski prazniki so kot nalašč za tedenski oddih ob morju, martinčkanje na soncu ter aktivno in zabavno preživljanje svojega dopusta v topli Grčiji. In točno tak dopust si bomo letos privoščili tudi mi.

Ne samo to, da se bomo s sopotniki ujeli le v tem, da smo samski. Gre za to, da imamo skupnih zagotovo več stvari - to, da radi potujemo. To, da smo radi aktivni. In to, da se radi zabavamo. To pa je za začetek kar odlična kombinacija lastnosti ljudi, s katerimi bomo preživeli čudovit tedenski oddih, kajne?

Potovali bomo 7 noči in 8 dni. Izbrali pa smo si otoke Kos, Kalymnos in Nisyros, ki obljubljajo pravo grško pravljico. Najbolj obljudeni otoki ponujajo čisti turizem, ti otoki, ki jih bomo obiskali mi, pa nam bodo prikazali tisto pravo Grčijo, ki ponuja vse, ne samo turističnega kaosa in milijon trgovin za nakupovanje. Ponujajo veliko več. 

Kos je precej turističen otok, ampak v našem terminu bo turistov zelo malo. Ne tako obljudena sta Nisyros in Kalymnos.

Hodili bomo po Hipokratovih poteh in zalivih vse do naravnih term, si ogledali notranjost spečega vulkana, občudovali čudovite razglede, kolesarili po grških poteh, uživali ob pohodih, okušali odlično hrano in na poti spoznavali prijazne ljudi.
 


 

Na potovanje se opravljamo v terminu med:

* 26. 4. 2014 - 3. 5. 2014
to pomeni le 4 dni dopusta za 8 dni oddiha (rok prijave do 15. 4. 2014)

 



PROGRAM  POTOVANJA

 

  1. 1. dan (sobota 26.4.2014): Munich - Kos (večerja)

Poleteli bomo proti Hipokratovemu otoku Kos, naravnost v objem grške miselnosti počasi počasi prijatelj moj, ne hiti, saj si v Grčiji. Večer bo namenjen sproščenemu druženju in spoznavanju ob grških kulinaričnih specialitetah in odkrivanju otoškega nočnega življenja v mestu Kos, kjer bomo tudi nastanjeni.
 

  1. 2. dan (nedelja 27.4.2014): Kos (zajtrk)

Zajezdili bomo konjičke na dveh kolesih in z grškim vetrom v laseh odkolesarili proti najpomembnejšem antičnem kotičku na otoku, Asklepionu. Ta je v antičnih časih predstavljal zdravilišče, kjer so ljudje zdravili različne tegobe, med drugim tudi s spanjem in sanjami. Preden nas bo spanec premamil, bomo zavili v samosvojo vasico Platani, kjer živi edina turška skupnost na otoku in naš kolesarki izlet zaključili z ogledom samega mesta Kos. Še prej bomo seveda preizkusili slanost morja. Za tiste, ki jim kilometrov na kolesu ne bo dovolj, se bomo v popoldanskih urah po prostem času za kosilo v mestu Kos, popeljali po panoramski cesti in se okopali v naravnih termah, kjer so mehurčki in zdravilna voda preprosto delo mame zemlje in njenih premikov. Pomlajena koža zagotovljena  (20/35 km).
     

  1. 3. dan (ponedeljek 28.4.2014): Kos - Kalymnos - Kos (zajtrk, kosilo)

Dan bomo namenili počitku in lagodju na morskih valovih. Z leseno barko, ki jo Grki imenujejo kaiki, se bomo predajali soncu, kopanju in skritim zalivom, ki nas bodo pripeljali do sosednjega otoka Kalymnos. Ta se ponaša s predelavo spužev in lokacijo, ki privablja plezalce iz vsega sveta. Tudi mi ne bomo manjkali. Po ležernem dnevu, bomo imeli več kot dovolj energije, da se odpravimo na nočni pohod po slovitem bar streetu.
 

  1. 4. dan (torek 29.4.2014): Kos - Nisyros (zajtrk)

Opasali bomo culo in se s trajektom podali na otok Nisyros. Da, to je grški otok z ozkimi ulicami, belo modrimi hiškami in grško idilo, na sredi katerega diha in piha še vedno delujoč vulkan. To je otok, kjer se čas še bolj ustavi. Sprehodili se bomo po mestecu Mandraki, kjer bomo tudi nastanjeni in si ogledali znano romarsko središče, ki privablja

Grke od blizu in daleč ter križarski grad. Preostanek dneva bomo lahko spoznavali podrobnosti vulkanske plaže in ga  preživeli po grško, seveda.



 

5.  dan (sreda 30.4.2014): Nisyros (zajtrk, malica)

Čas je za raziskovanje vulkana. Le malo kje na svetu nam je dana možnost sprehajanja znotraj vulkana in mi jo bomo z veseljem izkoristili. Naše izhodišče bo vas Nikia, ki leži na robu vulkanske kaldere, iz katerega se bomo peš spustili naravnost v vulkanski krater Stefanos, kjer se bomo na lastne oči prepričali, da je vulkan še vedno živ, kljub temu, da je v spečem stanju. Z malo sreče, da se vulkan ne prebudi, jo bomo veselo mahnili še peš do Mandrakija. (6 ur hoje)
 

  1. 6. dan (četrtek 1.5.2014): Nisyros (zajtrk, malica)

V jutranjih urah se bomo odpravili na najvišjo točko otoka Nisyros. Kozje poti in koze na njih nas bodo popeljale na vrh Diavatisa (698m) do izjemnega razgleda na Mediteran. Trud bo poplačan ponovno v Mandrakiju, kjer nas čaka bogata izbira lokalnih tavern in njihovih grških kulinaričnih specialitet.  (4 ure hoje)
 

  1. 7. dan (petek 2.5.2014): Nisyros - Kos (zajtrk)

Kaj porečete, da po vseh prehojenih, kolesarskih in morskih poteh zavijemo še do naravne savne v skali in privoščimo balzam mišicam ter za tem spijemo še prijetno hladen frape z razgledom na vulkan?  Popoldan bomo pomahali v slovo Nisyrosu in zavili nazaj na Kos. (2 uri hoje)
 

  1. 8. dan (sobota 3.5.2014): Kos - Munich (zajtrk)

Vse do večernega odhoda boste imeli prost dan, ki ga boste lahko preživeli na plaži, po predlogih v lastnem raziskovanju še drugih delov otoka (možnost rent a car), nakupovalni maniji ali v duhu katerega vam bo velelo vaše razpoloženje. Večer bomo vsa doživetja, lepe razglede, dobre okuse, občutke ležernosti in nova poznanstva, spakirali s preostalo prtljago in se odpravili  tja, kjer smo doma.
 

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je NEZAHTEVNA in primerna vsem, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja.
 

 

OPREMA

Da bodo naši aktivni dnevi v Grčiji kar se da polni nepozabnih vtisov, moramo biti pozorni prav tako na ustrezno opremo, od katere je zelo odvisna kvaliteta in varnost naših dogodivščin. Da bodo te čim bolj varne in udobne, je prav, da vas seznanimo z zahtevano in priporočeno opremo za na pot.
 

Oprema, ki jo potrebujete za pohodniške dni:

Priporočamo, da imate vse stvari spravljene v velik nahrbtnik. Poleg oblek za vsak dan potrebujete tudi:
- manjši nahrbtnik za dnevne izlete
- športna obutev
- udobne pohodniške nogavice
- dežni plašč oziroma anorak v primeru nevihte
- vetrovka ali termoflis
- čutara oziroma 1,5l plastenka za vodo
- sončna očala
- sončna krema
- poletno pokrivalo
- oprema za na plažo
- poletna obutev
- veliko dobre volje :)

Ob pakiranju športnih majic-priporočljive iz hitro sušečega materiala, pohodniških hlač, vetrovke oziroma flisa, upoštevajte več slojni, tako imenovan čebulni način oblačenja.
 

Oprema, ki jo priporočamo in ni obvezna:

  • - pohodniške palice
     

Vremenske razmere

Povprečne dnevne temperature se bodo gibale med 20°C in 28°C, zato bodo čez dan bolj kot ne primerne kratke majice in kratke hlače, zvečer pa bo sledila še kakšna dodatna plast oblačil. Za vse pogumne duše bo tudi temperatura morja primerna za ohladitev (cca. 18°C).

 

 

 

Prijava na potovanje in plačilni pogoji

Prijave na potovanje sprejemamo preko spletne strani Dogodkov za Samske do 15. 04. 2014. 
Po prejemu vaše prijave na potovanje vas bo kontaktiral organizator potovanja, s katerim se boste dogovorili o vplačilu akontacije (30%), dokončnem plačilu potovanja (70% do 18. 4. 2014) ter letalski karti.

Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani organizatorja: www.az-sp.si.

 

Spoznavni večer

Po zaključku zbiranja prijav (najkasneje mesec pred odhodom potovanja), bomo vse prijavljene potnike povabili na prvo srečanje, da se spoznamo in skupaj predelamo celoten program potovanja in s turistično vodnico odgovorimo na vsa vaša vprašanja.
Po vseh urejenih formalnostih se bomo sestali še enkrat, da nazdravimo na čudovito potovanje, ki prihaja!
Obakrat se bomo dobili v Ljubljani, lokacijo in datuma srečanj pa vam bomo sporočili po e-pošti, ko se prijavite na potovanje.
Kakorkoli - še pred potovanjem samim bo luštno. 

 

CENA

Cena je odvisna od števila prijavljenih:
495 EUR + letalska karta / preračunano na 14 potnikov
515 EUR + letalska karta / preračunano na 12 potnikov
595 EUR + letalska karta / preračunano na 8 potnikov

 

Cena vključuje:
4 × nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi na Kosu (hotel 3*)
- 3 × nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi na Nisyrosu-Mandraki (hotel 2*)
- spoznavno večerjo,
- izposojo kolesa za 1 dan,
- izlet z ladjico (vključeno  kosilo),
- povratno karto za trajekt Kos-Nisyros-Kos,
- vse ostale transferje po programu,
- vse vstopnine po programu,
- 2 × malica za na pot,
- osnovno nezgodno zavarovanje,
- vodenje in organizacija potovanja.

 

Doplačila:
- transfer do Munchna - cena odvisna od kraja odhoda in števila potnikov in dneva rezervacije: info v agenciji.
  Na dan 10.2.14 je cena za odhod in povratek v Ljubljano 72 EUR
- letalska karta (od 360 EUR)
- enoposteljna soba: 140 EUR
- renta car: cca 45 EUR na dan
- dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (skupinsko, kritje 25.000 EUR): 7,50 EUR

  •  
  • Opombe:
  • - minimalno število potnikov: 8
  • - posebni zdravstveni ukrepi in cepljenja niso potrebni
  • - za potovanje je potreben veljaven osebni dokument (potni list, osebna izkaznica)

 

Dodatno:
Program je primeren za vse, ki ste rekreativci po duši in vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi.

Med programom bomo poskrbeli za spoznavne igre, ki bodo potekale na različnih krajih, bodisi v tradicionalni grški taverni ali v senci pod krošnjo drevesa.

Obroki, ki v programu niso organizirani, bodo lahko dodatno organizirani na licu mesta v sodelovanju z vodnico.

 

ORGANIZATOR POTOVANJA

Po dogovoru z Dogodki za Samske potovanje za nas organizira turistična agencija AŽ-SVETOVNA POTOVANJA d.o.o., odgovorni vodja potovanja pa je turistična vodnica Barbara Kuhar s.p.

Rok prijave: 15. 4. 2014
Predlagamo, da se prijavite čim prej, saj lahko tako letalske karte za vas kupimo po bolj ugodni ceni. 

 



POMEMBNO - VELJAVNOST VAŠEGA POTNEGA LISTA

V Grčijo se lahko potuje le z osebno izkaznico. 
Tisti, ki pa bi rajše potovali s potnim listom, preverite njegovo veljavnost. Če imate potni list veljaven še pol leta po prihodu iz potovanja nazaj, je vse v redu.
Če ne, ga morate podaljšati še pred odhodom. Računajte, da na nov potni list čakate približno 1 teden. 
 


 

KORAKI DO UDELEŽBE NA POTOVANJU:
 

1. Prijava preko e-prijavnice na http://dogodkizasamske.si/prijava-na-dogodek/

2. Po prijavi vas bomo poklicali in obvestili glede termina skupnega sestanka. Ko bomo zaključili s prijavo se bomo še enkrat srečali in nazdravili na čudovito potovanje, ki nas še čaka in se dogovorili še glede prevoza na letališče in druge podrobnosti.

3. In potem? Počakamo samo še na dan odhoda, da se odpravimo na nepozabno aktivno potovanje po treh čudovitih grških otokih. Komaj čakamo! 

 
 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske