AKADEMIJA


Akademija za Samske je koncept Dogodkov za Samske, ki spodbuja razmišljanje o samskosti, življenju, ljubezni in tistih najbolj intimnih, zasebnih stvareh o osebnosti vsakega posameznika.
 


Z izbranimi vsebinami želimo sporočati globlja sporočila - taka, ki se nas dotaknejo. 

V današnjem svetu, ko se nam neprestano mudi in ko lovimo minute zase, je pomembno, da se znamo ustaviti. Se prepustiti trenutku. Razmišljanju. In sebi. Svojim občutkom, čustvom in razmišljanju o tem, kaj si želimo, kdo smo in kam bi radi prišli.
 

Ko se zavedaš, da je v življenju pomemben ZDAJ, je vsak trenutek čaroben. 

Ko se zavedaš, kako lepo je življenje in kako minljivi smo, je čas, da se zahvališ temu, da SI. Tukaj in zdaj. Samski ali ne samski, visok ali majhen, lep ali manj lep ... ni pomembno. Si tukaj. In si najlepša stvar, kar se ti je lahko zgodila. Ti. 
Uživaj v svojem življenju. Vsak dan, vsako minuto. Je edino, kar imaš. Vse ostalo lahko pride in gre. A ti ostaneš. 

Privošči si nekaj, o čemer si do sedaj le sanjal/a. Zajemi življenje s polno žlico in ne izpusti nepozabnih doživetij, ki ti bodo podarila krila. 


Tukaj si zato, da letiš in da v svojem objemu neguješ tisto, kar v življenju najbolj ljubiš.

 

Želim si, da bi Akademija za Samske zaživela in vsakemu izmed nas podarila krila, ki jih za polno življenje potrebujemo.

Nina Slapnik
organizatorica Dogodkov za Samske

Foto: Šimen Zupančič


P.S. Če bi radi kakšno vsebino (video posnetek, besedilo, citat, pesem, odlomek ...) delili z nami, nam pišite na info@dogodkizasamske.si. Ob primernosti poslanega bomo vašo vsebino z veseljem objavili na spletni strani in Facebooku.


 

Naslov posnetka: What is Love? 

Vir: YouTube

Razmišljanja: Vzemite si 3 minutke in si oglejte ta video. Predstavlja nekaj najlepšega, kar nam ponuja življenje. LJUBEZEN. Tisto pravo, "pure" ljubezen, ki je nesebična in polna topline. Moj moto je že nekaj časa "It's all about love." Ker verjamem vanj. In ker vidim in čutim, kako pomembno je, da imaš ob sebi svojo polovičko. Življenje je noro lepo, z občutkom ljubezni in ljubljenosti pa popolno. Vsaj zame. (Nina Slapnik, organizatorica Dogodkov za Samske)

 

 

Naslov posnetka: Isaac's Live Lip-Dub Proposal

Vir: YouTube

Razmišljanja: Ameriško ali ne, tole pet minutno vprašanje "Ali bi se poročila z mano?" je vprašanje, za katerim stoji kreativna ekipa z Isacccom na čelu. Kreativna ekipa predstavlja ekipo prijateljev in sorodnikov - ljudi, ki jih imamo radi in ljudi, ki bi za nas naredili vse. Najbrž zato, ker bi tudi sami naredili vse za njih. Ne gre le za vprašanje ljubezni in kreativno vprašanje "Ali bi se poročila z mano?". Gre za nekaj večjega. Za čisto prijateljstvo, timsko delo in željo po tem, da drug drugemu pričaramo noro lepe trenutke. Mislim, da se takemu vprašanju svojega najljubšega ne bi mogla odreči nobena ženska tega sveta. (Nina Slapnik, organizatorica Dogodkov za Samske)

e

 

 

Besedilo: This is Your Life

Vir: www.breathinglight.com

Prevod: To je tvoje življenje. Delaj tisto, kar ljubiš in delaj to pogosto. Če česa ne maraš, to spremeni. Če nimaš rad svoje službe, daj odpoved. Če nimaš dovolj časa, ne glej televizije. Če iščeš ljubezen svojega življenja, nehaj. Ona bo poiskala tebe, ko boš začel/a delati tiste stvari, ki jih rad/a počneš. Ne analiziraj preveč, življenje je preprosto. Vsa čustva so lepa. Ko ješ, bodo hvaležen za vsak grižljaj. Odpri svoja razmišljanja, svoje roke in srce novim stvarem in ljudem, v naših razlikah smo vsi eno. Vprašaj prvo osebo, ki jo srečaš, kaj je njena strast, nato pa z njo deli svoje navdušujoče sanje. Veliko potuj. To, da se kdaj pa kdaj izgubiš, ti pomaga poiskati pot do sebe. Nekatere priložnosti se v življenju zgodijo le enkrat, opazi jih. Bistvo življenja je v osebah, ki jih srečuješ in stvareh, ki jih ustvarjaš z njimi - pojdi torej ven in začni ustvarjati. Življenje je kratko. Živi svoje sanje in nosi svojo strast.
 

KOLEDAR DOGODKOV

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

September

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • Delavnica: KAKO BITI PRAVI ZA PRAVO OSEBO?
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • DRUŽABNI PLESI
  • SALSA ZMENKI
  • ŠPANŠČINA ZA SAMSKE
  • SOČUTNO PARTNERSTVO
  • SANJSKI SEJŠELI