Gary Chapman - 5 jezikov ljubezni: Kako pokažete, da ljubite

 

Gary Chapman je znan zakonski svetovalec, ki je na temo odnosov izdal že kar nekaj uspešnih knjig, še posebej priljubljena pa je 5 jezikov ljubezni: Kako pokažete, da ljubite. Knjiga je bila prevedena v mnoge jezike in je hitro postala velika prodajna uspešnica.

 

Chapman ugotavlja, da partnerja pogosto ne 'govorita istega jezika' in zato prihaja do nepotrebnih nesporazumov in kratkih stikov. Dva človeka besed ali dejanj drug drugega namreč ne razumeta oziroma ne dojemata tako, kot so bila sprva mišljena. Ker partnerja ne prepoznata izražanja ljubezni in naklonjenosti drug drugega, se počasi, a vztrajno oddaljujeta, sčasoma pa postaneta drug do drugega hladna in zadržana.

 

Avtor v knjigi pojasnjuje, na kakšen način naj partnerja (ponovno) najdeta skupni jezik, da ne bi prihajalo do nezaželenih negativnih dojemanj dejanj in besed. Chapman vam pomaga identificirati, razumeti in govoriti partnerjev jezik ljubezni, ki je nujno potreben za medsebojno razumevanje in dober partnerski odnos. Avtor identificira pet načinov za sprejemanje drug drugega v partnerskem odnosu – skupno preživeti čas, besede potrditve, darila, usluge in fizični dotik.

 

V knjigi je zelo dobro razloženo, zakaj je tako pomembno, da partnerja resnično razumeta drug drugega in kako to doseči. Gre za proces, skozi katerega partnerja spoznavata tako samega sebe, kot drug drugega, oba pa zasledujeta skupni cilj – boljši, polnejši in kakovostnejši partnerski odnos.

 

 

Založba: Tuma

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

September

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • Delavnica: KAKO BITI PRAVI ZA PRAVO OSEBO?
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • DRUŽABNI PLESI
  • SALSA ZMENKI
  • ŠPANŠČINA ZA SAMSKE
  • SOČUTNO PARTNERSTVO
  • SANJSKI SEJŠELI