NASLEDNJI TERMIN

CINQUE TERRE - uživaški treking
sobota, 07. 09.
ob 9:00 uri

Cinque Terre in Cinque Tramonti
Prijava do: 01. 07.
Cena: 490,00 EUR

QR koda za opomnik

Romantične CINQUE TERRE in CINQUE TRAMONTI

 

Zmerno zahteven, predvsem pa zelo uživaški treking po biseru Italije

 

Odhodi:

 • 7. 9. - 12. 9. 2024, zbiramo prijave PRIJAVA
 • 21. 9. - 26. 9. 2024, zbiramo prijave PRIJAVA
   
 • 27. 4. - 1. 5. 2025 (5 dni) - zbiramo prijavePRIJAVA
   

 

 • yes 5 dni romantike, aktivnosti in uživanja 
 • yes Štartamo iz Ljubljane s kombiji
 • heart Idilične obmorske vasice, ki jih enostavno moramo doživeti!
 • heart Nastanitev: Dvoposteljne sobe pri domačinih v vasicah
 • cheeky Aktiven program oddiha (nezahteven treking)
 • yes Odlična hrana (Italija je ustvarjena za užitke! Tudi ob hrani), prijazni domačini
 • cheeky Slovenski vodič
 • cheeky Super samski sopotniki in veliko druženja
   
 • enlightened Zelo ugodno potovanje: 490 EUR (+ prevoz od 135 do 150 EUR)

 

 

Za Apenini, na pečinah Ligurske obale, se z Mediteranom spogleduje 10 odročnih vasic. Deset? Polovica njih je bolj znanih, Cinque Terre. Druga polovica pa je malo manj znanih, a nič manj očarljivih. V žargonu domačinov so poimenovane Cinque Tramonti. To je resnično skriti zaklad, ki čaka, da ga odkrijete.


Pridružite se nam na nepozabni avanturi raziskovanja skritih draguljev tega območja, namenjene posebej vam - samskim popotnikom.
 

Sprehodili se bomo po čudovitih poteh, ki nas vodijo do vseh destih vasic. Ta treking je brez dvoma ena najlepših izkušenj, ki si jo boste zapomnili za vedno.
 

Staroselci teh krajev so stoletja gradili poti in terase, da bi povezali vasi in ustvarili kmetijske površine na tem neusmiljenem terenu. Skupaj so zgradili neverjetnih 7000 kilometrov kamnitih zidov, kar je enako dolžini celotnega Kitajskega zidu. Ta podvig je prava mojstrovina!
 

Med trekingom bomo vstopili v živo staroselsko kulturo vinogradništva in oljkarstva, ki se prepleta z mogočnimi pečinami, gozdovi in nežnim šumenjem morja.
 

Odkrili bomo tudi čarobne, barvite italijanske vasice, ki se ponašajo s svojo edinstveno arhitekturo. To bo naša priložnost, da se potopimo v italijanski način življenja, okusimo lokalne dobrote ter uživamo ob odličnih vinih. Bella Italia in Dolce far niente bosta naša nova mota, ki nas bosta razvajala vse dni potovanja.


To popotovanje bo mešanica filmske obale, strme vinorodne pokrajine, veličastnih skalnih formacij, slikovitih poti, izvrstne hrane in neskončnega morja, ki bo prebudilo naša čutila. Vse to z dodatkom italijanske eksotike. Vse to vas čaka na našem 5-dnevnem raziskovanju.
 

Treking bo trajal približno tri dni in je zmerno zahteven, s priložnostnimi strmimi vzponi in spusti. Toda nagrada za naš trud bo vredna vsakega koraka.
 

Največja prednost našega programa je, da bomo prenočevali neposredno v vasicah Cinque Terre. Tako bomo doživeli njihovo pravo romantično vzdušje, ki se prebudi ob večerih, ko se vrvež turistov poleže. Imeli bomo priložnost doživeti mirna italijanska jutra v teh očarljivih vaseh. Nasprotno pa se ostali turisti odpeljejo prespati v cenejša bližja mesta, kot je La Spezia in Levanto. Mi se bomo tako izognili hrupu in masam turistov ter uživali v pristnem vzdušju teh čudovitih krajev.
 

Pridružite se nam na čarobnem popotovanju, ki bo očaralo vaše srce in dušo.
 

Cinque Terre in Cinque Tramonti nas že vabita s svojo skrivnostnostjo, lepoto in romantiko.
 

Prepustimo se čarobnosti Ligurske obale in ustvarimo nepozabne spomine na tej edinstveni poti, narejeni posebej za simpatične samske popotnike. :)

 

Program po dnevih


Trasa peš poti: Riomaggiore – Manarola – Corniglia - Vernazza - Monterosso (2,5 dni) - Fossola – Porto Venere (1 dan)

Do 5 Terre in nazaj se odpeljemo s kombijem/minibusom, po želji se pripeljete do štartne točke sami.

 • 1. Prevoz iz Ljubljane do Riomaggiora, v popoldanskih urah prispemo v Riomaggiore, kjer se nastanimo in kjer smo nastanjeni tudi cel čas bivanja, krajši treking do sosednje vasice Manarole, sprehod po vasici, priporočamo kopanje in pokušino okusnih morskih sadežev v škrniclju, vožnja z vlakom do Riomaggiore, nočitev
   
 • 2. Po zajtrku treking z vasi Manarola do četrte vasice Vernazze; hodili bomo med zelenimi vinogradniškimi terasami, ki že stoletja omogočajo pridelavo dragocenega vina Sciacchetra; prihod v Corniglio in prost ogled te najvišje ležeče vasice v 5 Terre; fakultativno kosilo na enem izmed idiličnih trgov vasice; nadaljujemo s trekingom do vasi Vernazza; ogled le-te, verjetno največkrat fotografirane vasice na naši poti, in vzpon na enega od obrambnih stolpov (fakultativa: 1,5 EUR); vožnja z vlakom nazaj do naše matične vasice, nočitev
   
 • 3. Do Vernazze se odpravimo z vlakom, nato se odpravimo na še zadnjo etapo trekinga Cinque Terre, do vasi Monterosso, ki je med vsemi zaradi svojih dolgih peščenih plaž najbolj turistična; zasluženo kopanje in sprehod do Velikana; vožnja z vlakom do Riomaggiore, nočitev
   
 • 4. Po zajtrku z avtobusom (včasih taksijem) do štartne točke trekinga po 5 Tramonti, kjer začnemo s 4 urnim (z vsemi postanki pa 5 ur) trekingom po nepozabni scenski poti in se s filmskih pečin spustimo do naše zadnje vasice Porto Venere; fakultativno kosilo in zvečer prosto
   
 • 5. Dan za počivanje, kopanje in obisk muzeja La Spezia (za doplačilo), nato odhod domov. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Prednost programa je, da nočimo v vaseh Cinque Terre in tako doživimo romantičnost vasic, ki se zbudi ob večerih, ko jih vrvež turistov zapusti in v mirnih italijanskih jutrih.

Prenočišča v Cinque Terre so ponavadi bazična, hiše so stare in velikokrat imamo ali skupna ležišča ali zakonske postelje. Ob doplačilu lahko dobite svojo sobo.

Nočitve: spimo v manjših hotelčkih / apartmajih, brez lokalne kategorizacije.

Prevozi: brez lokalne kategorizacije.

 

Cena in plačilo


Cena: od 490 EUR

Cena zajema:

 • ceno aranžmaja, ki jo sestavljajo delež za prijavnino, organizacijo in spremstvo na potovanju in trekingu, pri najmanj 10 prijavljenih, 2 x dnevna vstopnina v nacionalni park z dnevno vozovnico za vlak, 1x taxi/kombi/bus prevoz na treku, 3x nočitev.

Cena ne zajema prevoza, ki ga lahko organiziramo in se razdeli med potnike. Cena povratnega prevoza je v primeru polnega kombija od 135 EUR do 150 EUR (najmanj 7 potnikov) in ga plačate direktno prevozniku, ki je pravno formalno potem v razmerju z vami, potniki, kot plačniki. Mi o prevozu podamo le infromacije.

V stroške ni zajeto: stroški hrane, pijače in ostali individualni stroški.
Razen, če je v programu drugače omenjeno.

Doplačila za manjšo skupino: pri 8 potnikih 50 EUR na osebo; pri 9 potnikih 40 EUR na osebo.

 

Izjave preteklih potnikov
 

 • cheeky Cinque Terre = odlična mini treking varianta, pravi odklop. Že ko smo se začeli zbirati v Ljubljani, smo se povezali, spoznali. Med prevozom do Italije sta se šofer in naš “odštekani??” vodič spogledovala in se spraševala, če bomo celo pot tako glasni, sam smeh se je slišal. Po razdelitvi po sobah  smo odšli na kratek sprehod in kopanje. Večerna druženja so bila obvezna?? v štabu vodiča. Četrtek in petek smo imeli malo “krajši”(dve, tri urice) pohod do sosednjih vasic, odlično izbrana kosila, vračanje v vasico z vlakom in pa seveda kopanje. Sobota je bila rezervirana za malo daljši treking, približno pet ur s postanki, ki je v spremstvu našega petja in dobre volje hitro minil. Nazaj smo se vračali z ladjo. In seveda spet sprostitev v morju. V nedeljo smo si po bogatem zajtrku ogledali še eno mestece, potem pa vračanje v Slovenijo??…. Dopust je čisto prehitro minil, sem pa vesela za nova poznanstva, take super družbe še nisem imela. Ostali nam bodo lepi spomini, tiste male/velike skrivnosti pa ostanejo samo nam ??.  Hvala obema agencijama za organizacijo???? Romana
 • cheeky Meni je blo res fajn...super skupina se je nabrala skupaj in Robert je super vodič...sproščen, zabaven in vedno dobre volje. Izlet je bil res super, veliko smo videli in seveda prehodili. Tempo je bil sicer kar hiter ampak zame še vedno sprejemljiv. Bilo je kratko ampak sladko bi rekla. Janja
   
 • cheeky Lahko sam rečem TOP. Robert nam je dva dni kuhal večerjo :)  Pa dečko je res super oseba. Taki ostante ;) Dora
   
 • cheeky Nepozabno je bilo. Nič ne bi izpostavila. Super je bilo, od družbe do organizacije, do vzdušja - za kar je absolutno zaslužna vodnica Darja. Suzana
   
 • cheeky Lepo smo se imeli. Darja je bila prijetna vodnica in za vse je poskrbela. Vse je teklo gladko, le prehitro je minilo. Majda
   
 • cheeky Program in hoja je super. Ulovili smo tudi kopanje in se izognili gneči v vaseh. Da smo spali v vasi, je odlično.
   
 • cheeky Darja je strpna in dobrovoljna ter odlična organizatorka. Znala je podati izbire in držala skupino, kljub raznolikosti, v svojih vajetih tako, da so se vseeno vsi počutili svobodno in se tudi spoznali, družili, kolikor je komu odgovarjalo. Tamara
   
 • cheeky Sem bila zelo zadovoljna s samim potovanjem ter z vodnico, ki se je zelo potrudila in bila prijazna. Irena
   
 • cheeky Bilo je lepo, prelepo, ravno prav aktivno. Ostalo je ravno prav časa za kopanje in obrok. Darja je super. Mirjam

 

Preden odpotujemo, se srečamo in spoznamo že doma!


Po vaši prijavi vam bomo poslali navodila za prve birokracijske obveznosti, nato pa vas bomo povabili na naše informativno srečanje, ki bo potekalo v živo.

Namen srečanja je, da:

 • se pogovorimo o programu potovanja in vseh stvareh, ki jih potrebujete vedeti pred odhodom,
 • odgovorimo na vsa vaša vprašanja,
 • spoznate slovensko vodičko, ki bo z nami ves čas potovanja in
 • se med seboj spoznamo prav vsi.

Ko se prijavite na potovanje, vas bomo seveda obvestili, kdaj točno bomo imeli to srečanje.

 

Organizator potovanja


Potovanje organizira Shappa, ki že vrsto let pogodbeno sodeluje s turistično agencijo ROUNDABOUT, Podmilščakova ulica 24, 1000 Ljubljana. Odgovorni vodja potovanja je Shappa, katera priskrbi slovenskega turističnega vodiča. Njhove splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

Dogodki za Samske program potovanja za samske tržimo in skrbimo za celotno komunikacijo pred potovanjem. 

Turistični vodnik potovanja lahko v programu priporoči, da potnik plača storitve (fakultativni izleti, najem športne opreme, ipd), ki bodo opravljene na kraju samem. V tem primeru ne nastopa kot organizator, ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator.

 

Koraki do udeležbe na potovanju
 

 1. Najprej se je potrebno prijaviti na potovanje TUKAJ.
   
 2. Po prijavi vam bomo na vaš e-mail poslali navodila glede vplačila. 
   
 3. Ko skupino potrdimo, vas bomo o tem obvestili in vam poslali še dodatne informacije za na pot. Če boste imeli kakšno dodatno vprašanje, smo vam vedno na voljo.
   
 4. In potem? Le še počakamo na dan odhoda, da se odpravimo na nepozabni treking tega idiličnega raja na Zemlji. Komaj čakamo! 


Na treking se bomo odpravili v skupini od 10 do 15 oseb, zato pocukajte za rokav tudi kakšne svoje samske prijatelje. Naj se dopust prične z nasmehom na obrazu že doma! cheeky

 

Datum: sobota, 07. 09. 2024
Ura: 9:00
Prijava do: ponedeljek, 01. 07. 2024
Cena: 490,00 EUR
Lokacija: Cinque Terre in Cinque Tramonti

QR koda za opomnik

KOLEDAR DOGODKOV

Julij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Avgust

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

September

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • POLETJE V ŠKOLJKI - izlet za samske
 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • MATCHMe - Agencija za Stike
 • V ISKANJU ODNOSA za samske
 • LOVE BOAT PARTY
 • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • PLES ZA SAMSKE
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • LEFKAS ZA SAMSKE
 • DRUŽABNI PLESI