Mnenja udeležencev

"Izobraževanja glede psihologije odnosov bi morala biti dosegljiva vsem že od osnovne šole naprej. Vesela sem, da ste začeli tudi s takimi predavanji, saj res odpirajo obzorja. Predavatelj (terapevt) zelo zanimivo predava, res je poln znanja in še s humorjem razlaga. Zelo všečno mi je tudi druženje po predavanju, ki ga Nina zelo lepo povezuje." (Ajda, 37 let)

NASLEDNJI TERMIN

V ISKANJU ODNOSA - Strah ali Ljubezen?
sreda, 20. 11.
ob 19:00 uri

Hotel Park, Tabor 9, Ljubljana
Prijava do: 13. 11.
Cena: 27,00 EUR

 

V ISKANJU ODNOSA


Psiho-edukativna predvanja s priznanim terapevtom Markom Kovačičem, magistrom zakonske in družinske terapije + druženje

 

Prihajajoči predavanji:
 

Kako od samskosti do pravega partnerstva?
- Sreda, 13. 11., ob 19. uri - PRIJAVI SE 


Strah ali Ljubezen? 
- Sreda, 20. 11., ob 19. uri - PRIJAVI SE


Podrobnejši opis predavanj najdete nekoliko nižje.

 - Za samske. Ali za ne-samske. Tukaj to ni pomembno.
- Terapevtov stil predavanja je eksakten, poln znanja in zelo zanimiv.
- Tematike predavanja so vsakič različne.
- Na vsak dogodek se prijavljajte posebej.


yes 19.00 - 20.30: predavanje (vsakič druga tematika)
cheeky 20.30 - 21.30: druženje v baru

 

"Najprej se učimo. Potem se družimo. Dva večera na mesec vas bosta popeljala do novega znanja in do nove družbe ljudi, ki jim izobraževanje o psihologiji in osebnostni rasti pomeni veliko." (Nina)

Psihološko znanje je ključno za prepoznavanje našega delovanja v odnosih z drugimi in zavestno ustvarjanje čim bolj kakovostnega življenja. In prav zato smo v ponudbo dogodkov z veseljem umestili naša izobraževalna srečanja. 
 

yes "Zelo presenečena sem bila tako nad predavanjem kot druženjem in sproščenostjo ljudi na dogodku. Kapo dol za tako idejo. Naučila sem se ogromno, pa še spoznala veliko novih ljudi. Zelo priporočam!" (Maja, 42 let)

 


Vsebini prihajajočih predavanj

Sreda, 13. 11., ob 19. uri: 
Kako od samskosti do pravega partnerstva? PRIJAVI SE
 

Na predavanju se bomo najprej posvetili odnosu, ki ga večinoma spregledamo – odnosu s samim seboj.

Vprašali se bomo: »Kako se počutim v svoji družbi?« in navedli nekaj najpogostejših odgovorov. Poudarili bomo, da dokler ne sprejemamo samega sebe in dokler samemu sebi ne damo primerne vrednosti in spoštovanja, nikakor nismo pripravljeni za vstopanje v funkcionalno partnersko zvezo, saj bi tam le iskali način kako bežati sam pred sabo: morda na način impulzivne spolnosti, na način potrjevanja »svojega ega«, na način ponavljanja starih nerazrešenih izkušenj (vedno končam v zvezi, kjer je nezvestoba, praznina, izogibanje, nasilje, omama) ali pa bi radi še vedno verjeli globoko zasidranemu prepričanju, da sem vreden/vredna le toliko, kolikor sem pripravljen/a skrbeti za drugega (in se ne meniti za svoje potrebe).

Spraševali se bomo, od kje takšna prepričanja oziroma kdo v naši preteklosti se je že oprijemal podobnih vzorcev vedenja.

Navedli bomo različne potrebe, za katere moramo biti sposobni poskrbeti sami in je iluzorno pričakovati, da bo za njih poskrbel naš partner.

Ugotovili bomo, da naš bodoči partner nima podobne funkcije, kot so jo v otroštvu imeli naši starši in zato tudi ne more popraviti njihovih napak. Iskali bomo načine, kako se s temi nerazrešenimi potrebami soočiti.

V drugem delu pa bomo pogledali kako pustiti preteklost za sabo in oditi v življenju naprej z najprimernejšim sopotnikom, ki je – po načelu valentnosti – bil v otroštvu podobno ranjen kot smo bili mi sami, a te rane zdravi na nam diametralno nasproten način.

PRIJAVI SE

 

Sreda, 20. 11., ob 19. uri
Strah ali Ljubezen? 
PRIJAVI SE
 

Za izhodišče te teme bomo vzeli misel, da nasprotje ljubezni ni sovraštvo, ampak strah. 

Tako ljubezen kot sovraštvo (v izkrivljenem, patološkem smislu) sta namreč zelo močni čustvi, ki predpostavljata močno in pomembno vez.

Strah pa pomeni ne-varnost, ne-gotovost, odsotnost dugega, ko si osamljen in oddaljen od vezi. 

Govorili bomo o strahu pred čustveno intimo, čustveno bližino, katere predpogoj je zaupanje in tveganje, da te bo partner prizadel ali razočaral.

Zaradi strahu pred bližino, v odnosih postavljamo takšne in drugačne zidove - obrambne mehanizme, ki obljubljajo varnost, dejansko pa vodijo v propad odnosov.

Iskali bomo pot iz teh obramb, kako jih odstraniti in nadomestiti s funkcionalnejšimi pristopi do partnerja. In pa predvsem, kako biti v odnosu ranljiv brez da bi se ponovila stara in že znana zgodba iz preteklih zvez.

PRIJAVI SE

 

In po vsakem predavanju?

Po predavanju se vsi skupaj odpravimo na pijačo v bližnji prijetni lokalček, kjer se spoznamo še boljše in kakšno dobro rečemo. :)

 


heart Skupaj lahko presežemo veliko več kot sami s seboj. Ob tem pa spoznamo nove ljudi, ki sčasoma postanejo naši prijatelji. Kaj ni to največ, kar lahko naredimo v tem trenutku zase?

yes Vsako predavanje bo imelo svojo tematiko, o kateri terapevt Marko razloži vsa ozadja, pove primere, nam skuša razložiti, kako v ozadju stvari funkcionirajo. Vse to, da bo naš odnos do sebe in do drugih, prihodnjih partnerjev v prihodnje še boljši.


heart Čudovito bi bilo, da nas je čim več, ker so predavanja resnično kakovostna in da hodimo isti, da se lahko tudi med seboj potem dobro spoznamo. Večkrat se vidimo, več je dinamike v skupini, več je zaupanja in vsekakor več povezovanja in dobrih stikov.

 

 

Termini in tematike letošnjih predavanj


Sreda, 18. 09. 2019: Spoznaj samega sebe  

Sreda, 25. 09. 2019: V iskanju odnosa 

Sreda, 16. 10. 2019: Razkrite pasti sodobnega spoznavanja

Sreda, 23. 10. 2019: Izguba, prebolevanje, žalovanje - partnerski odnosi 

Sreda, 13. 11. 2019: Kako od samskosti do pravega partnerstva? PRIJAVI SE

Sreda, 20. 11. 2019: Strah ali Ljubezen? PRIJAVI SE

Sreda, 11. 12. 2019: Dvorjenje

Sreda, 18. 12. 2019: Kaj privlačnost pove o meni? Magnet privlačnosti.

Sreda, 08. 01. 2020: Kako se srečati s svojim mirom? Anksioznost (tesnoba) in stik s telesom.

Sreda, 15. 01. 2020: Nefunkcionalne kombinacije znotraj partnerstva

Sreda, 05. 02. 2020: Partnerski konflikt kot pranje čustvene prtljage

Sreda, 12. 02. 2020: Intima in ranljivost v odnosu

Sreda, 04. 03. 2020: Vzorci in kako jih preseči? Emocije in komunikacija

Sreda, 11. 03. 2020: Manipulacija v odnosih in postavljanje mej

Sreda, 01. 04. 2020: Nezvestoba in varanje

Sreda, 08. 04. 2020: Kako ravnati z otroki ob ločitvi?

Sreda, 06. 05. 2020: Med strastjo in funkcionalnostjo v odnosih

Sreda, 27. 05. 2020: Brezpogojna in pogojna ljubezen. Kako biti dober starš?

Sreda, 01. 06. 2020: Konflikti v primarni družini - Srečal sem svojo družino

Sreda, 22. 06. 2020: Počitnice kot spričevalo odnosov (Konflikti in Zaupanje)
 

 1. Podrobnejši opisi vsakega predavanja bodo objavljeni sproti na tej spletni strani.

 2. Na vsako srečanje se je treba prijaviti posebej. 

 3. Cena za eno srečanje je le 27 €.

 4.  


Prejšnje leto smo imeli kar 18 predavanj!

 

 1. Prejšnje leto smo bili zelo aktivni, saj smo poslušali kar 18 predavanj, in sicer:

 2. Čustvena prtljaga, Biti sam s seboj, Stik s telesom in asertivnost, Telo išče telo ali kako preživeti v digitalnem svetu? , Kaj privlačnost pove o meni oz. moj notranji magnet privlačnosti, Dvorjenje in zapeljevanje, Intima, Ranljivost v odnosu, Pozor, narcis v odnosu!, Strast - dvorezni meč strasti pred vstopom v partnerstva, Kako v odnosih postavljati meje?, Jaz - razpetost med pravim in lažnim jazom, Nefunkcionalne kombinacije dveh različnih oseb v odnosu, Strah vs. ljubezen, Odvisnost od odnosov  - kaj je rešitev?, Varanje in nezvestoba - zakaj? in Konflikti in zaupanje gresta z roko v roki - kako to?

 


 

Kaj pa Terapevtska skupina?

 

Iz teorije v prakso je najboljša terapija. Če jo predelujemo v skupini, so rezultati čudoviti!


Od septembra bomo imeli na voljo kar 3 skupine:
 

1. Skupina za Osebno rast - PRIJAVA (imamo le še 1 prosto mesto)

2. Skupina za Samopodobo - Prijavite se preko info@dogodkizasamske.si (napišite nam mail)

3. Skupina za Vse z izkušnjo nezvestobe - Prijavite se preko info@dogodkizasamske.si (napišite nam mail)


Terapevtsko delo v skupini je vedno zanimivo, zelo uporabno in uspešno, saj drug drugemu nastavljamo zrcala in se prepoznamo v marsikateri situaciji iz vsakdanjega življenja. Še tako nerešljivo ali nerazumljivo stvar se razreši in ob strokovnem vodenju skupine lahko pride do neverjetnih spoznanj.

Naše TERAPEVTSKE SKUPINE so omejene le na 7 udeležencev. 

Skupino vodi Marko Kovačič, magister zakonske in družinske terapije.

Ko se dinamika v skupini razvije, stvari postanejo varne, čustveno intenzivne in obljubljajo rezultate. Domov boste vsekakor odšli z dobrim "materialom" za premislek in delovanje v vsakdanjem življenju. Ko se razvijejo čustva v skupini, je to neprecenljivo. Stvari postanejo jasne, velikokrat se zgodi "aha" moment.

In seveda - vsa stvar je absolutno zaupna.

Vsi prisotni so soodgovorni drug drugemu. Ne samo pri vsebinah in diskretnosti ter zaupljivosti, temveč tudi pri prisotnosti.

Vsak, ki se odloči, da bo hodil na skupino, se zaveže, da bo hodil vsaj 3 mesece (to je 6 srečanj; po 2 srečanji na mesec). 
 

 


 

O terapevtu


Mag. Marko Kovačič (rojen 1981 v Kranju) je magister znanosti s področja zakonske in družinske terapije. S samostojno psihoterapevtsko prakso se ukvarja od 2011, ves čas v vzgojnem zavodu dela tudi z mladostniki z motnjami vedenja in čustvovanja. Na psihoterapevtskem področju se ukvarja s temami kot so osamljenost, iskanje in razvoj partnerskih odnosov, stres in izgorelost zaradi odnosov, iskanje lastne identitete, odvisnosti, partnerski konflikti, nezvestoba, družinski konflikti (odrasli otroci in njihova primarna družina), najstniki ter odnosi med najstniki in njihovimi starši. Izvaja individualne terapije, skupinske terapije, psihoedukativne delavnice in predavanja.

 

  

 

Izjave udeležencev preteklih predavanj

 

yes "Zelo kvalitetno predavanje. Zelo pomembna pomoč pri delu na sebi."

yes "Zelo presenečena sem bila tako nad predavanjem kot druženjem in sproščenostjo ljudi na dogodku. Kapo dol za tako idejo. Naučila sem se ogromno, pa še spoznala veliko novih ljudi. Zelo priporočam!" (Maja, 42 let)

yes "Predavanja so odlična ideja ne samo za samske, temveč tudi za druge."

yes "Predavanja so odlična zadeva. Tematika, ki se je obravnava, je zelo dobrodošla za razumevanje sebe in drugih, kar je nujno potrebno za vsakdanje komuniciranje in funkcioniranje v družbi. Čudovit je občutek odkrivanja in razumevanja samega sebe, saj tako tudi lažje razumeš drugega."

yes "Nina, pohvalim vtis, ko te človek sreča, ker deluješ zelo prijetno, toplo, človek se počuti dobrodošel. Zelo pohvalim idejo s predavanji. Terapevt se mi zdi zelo primeren, strokoven, zna temo približat človeku, deluje zelo vreden zaupanja in imam velik interes za vključitev v terapevtsko skupino, vendar se zaradi oddaljenosti in popoldanskih obveznosti to tokrat žal ne bi izšlo."

yes "Res dobra zamisel, da lahko za tako ugodno ceno izvemo veliko uporabnih informacij, pa še spoznavamo se lahko sami samski. Sedaj drugače gledam na odnos med dvema, sedaj razumem ozadje stvari, ki se med dvema dogajajo. Tičijo namreč čisto drugje kot sem mislil prej." (Jure, 35 let)

yes "Izobraževanja glede psihologije odnosov bi morala biti dosegljiva vsem že od osnovne šole naprej. Vesela sem, da ste začeli tudi s takimi predavanji, saj res odpirajo obzorja. Predavatelj (terapevt) zelo zanimivo predava, res je poln znanja in še s humorjem razlaga. Zelo všečno mi je tudi druženje po predavanju, ki ga Nina zelo lepo povezuje." (Ajda, 37 let)

yes "Marko tako lepo razloži stvari, je konkreten, podprt z znanjem in prakso. Meni je sedaj jasno veliko več stvari. Več kot priporočam!" (Miha)

yes "Nina je vrhunska organizatorka, njen izbor sodelavcev in/ali predavateljev je odličen in zaradi tega se vedno dobro počutim na dogodkih. Dela na sebi ni nikoli preveč in vsak nasvet ali namig v tej smeri je več kot dobrodošel!" (J.M.)

 

Cena


Cena za en dogodek je le 27 €.
Nalašč je cena simbolična (le 27 € za 1,5 h predavanja + druženje ob pijači), ker želimo, da to znanje pride do vseh.

Ko se boste prijavili na dogodek, vam bomo poslali podrobnejša navodila glede dogodka in predplačila na vaš elektronski naslov.


 


Res zelo toplo priporočamo obisk, saj so ta znanja tako zelo potrebna za razumevanje naših ozadij, odnosov in tudi kakovosti življenja.


 

Datum: sreda, 20. 11. 2019
Ura: 19:00
Prijava do: sreda, 13. 11. 2019
Cena: 27,00 EUR
Lokacija: Hotel Park, Tabor 9, Ljubljana

KOLEDAR DOGODKOV

November

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

December

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Januar

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • MEDITACIJA ZA SAMSKE
 • ŠPANŠČINA ZA SAMSKE
 • TERAPEVTSKA SKUPINA
 • Potopisno predavanje - Maldivi za samske
 • V ISKANJU ODNOSA
 • DRUŽABNI PLESI
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • SALSA ZMENKI
 • KAKO NE IZGUBITI SEBE V ODNOSU
 • PREDBOŽIČNA VEČERJA
 • SILVESTROVO - Zabava za novo leto
 • RAJSKI MALDIVI