VSI TERMINI

Nov termin trenutno še ni razpisan.

Takoj, ko bomo določili nov termin za dogodek, se bo prikazal na glavnem koledarju dogodkov

 

Kako ne izgubiti sebe v odnosu?


Ostanimo avtentični v odnosih - takih kot smo - in se zavoljo drugega ne spreminjamo.
 

 • Ste kdaj opazili, da dajete drugega na 1. mesto, sebe pa pozabite?
 • Ste se kdaj iskreno vprašali, zakaj se vam to dogaja?
 • In ali poznate principe, po katerih delujemo, ko vstopamo v nov odnos?


Čaka nas vsebinsko izredno bogata 3-urna delavnica (preko Zooma).

 

Na začetku, ko je odnos še svež, želimo pokazati partnerju/partnerki svoje najboljše strani, kajne? 

Zlahka se čemu odrečemo za to, da smo z njim/njo. Pripravljeni smo se prilagajati in sklepati kompromise … pozorni smo na to, kaj lahko naredimo zanj/zanjo. Želimo biti popolni partnerji in ustreči vsem željam … In pojma nimamo, da je že v tem stavku seme neuspeha.

Sčasoma nam odrekanje in ustrežljivost postane navada. Pogosto se trudimo, da bi bili zanj/zanjo nepogrešljivi, ker potem nas ne bo zapustil/zapustila. Pri tem pa je najhuje, da, ko nenehno gledamo, kako ustreči njemu/njej, se istočasno odrekamo svojim željam in potrebam, »pozabljamo nase« oz. se dajemo v »drugi plan«.

Sčasoma postanemo notranje prazni, da sploh ne vemo več, kaj čutimo, kaj si želimo, kdo smo … Izgubili smo sebe, izgubili smo prijatelje in svoje aktivnosti, ki so nam veliko pomenile. Ne žarimo več. Smo samo še svoja »senca«.

Seveda to opazi naš/naša partner/partnerka. Postaja vedno bolj nezadovoljen/na, kritičen/na, nehvaležen/na … Sploh ne vidi, kaj vse storimo zanj/zanjo. Vse je samoumevno. Sčasoma naš pogovor razvodeni in nimamo se več o čem pogovarjati. Naš odnos se zaključi. Ostanemo sami, počutimo se prazne, ničvredne in obupane.

 

   

 

Kje smo zgrešili, česa nismo razumeli?

Kaj naj storimo, da se nam ne bo ponovila ista zgodba tudi naslednjič?
 

Če si na naslednja vprašanja odgovorite z »DA«, potem bi bilo dobro, da kaj naredite na svoji osebni rasti.
Ko boste odgovarjali na vprašanja, pomislite na svoja pretekla partnerstva.
 

1. Ste se odpovedali pomembnim dejavnostim ali ljudem, da bi ugodili partnerju/partnerki?
2. Ali partner razveljavlja vaše mnenje, občutke, vaše znanje?
3. Se počutite zmedeni, razburjeni, nezadostni, ko ste z njim/njo?
4. Se pogosto odrekate svojim željam in delate kompromise?
5. »Hodite kot po jajcih«, ponavljajoč, kaj boste rekli, da se ne bo razjezil/a?
6. Se počutite krivi za vse, kar gre narobe v odnosu?
 

Če ste se v kakem vprašanju »našli«, pridite na delavnico, na kateri bomo poglobljeno spoznali mehanizme, zaradi katerih izgubimo sebe in posledično tudi odnos. 

 


Govorili bomo o tem:

 • Kaj delamo oz. ne delamo, da izgubimo sebe?
 • Kakšne partnerje si izbiramo, da ob njih izgubljamo samozavest in vero vase? Zakaj si to dovolimo?
 • Kdaj, koga in koliko ga/jo postaviti na 1. mesto?
 • Zakaj si zaslužimo, da občasno brez slabe vesti kaj naredimo sami zase?
 • Kako postaviti meje?
 • Kako »ohraniti sebe« in hkrati graditi odnos?
 • Kako prijazno reči »NE« ali povedati, da nas nekaj moti?
 • Kaj je pravo ravnovesje med dajanjem in sprejemanjem v odnosu?
 • Ali prevzemam nase odgovornost, ki ni moja? Se zavedam, kaj je moja odgovornost do sebe? Poznam svoje pravice?


Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno, vas vabimo na to vsebinsko izredno bogato delavnico.

 

Vsebina delavnice

 • Nagnjenost k ustrežljivosti; kako najti pravo mero, da ne zanemarimo sebe?
 • Občutek lastne vrednosti – kako ga izgubimo in kako si ga ponovno pridobimo?
 • Kaj se zgodi, da smo se pripravljeni prostovoljno odreči svoji moči?
 • Dinamika odnosa – kje v razvoju odnosa so prelomni trenutki, ko je pomembno, da ostanemo sebi zvesti in postavimo meje?
 • Igro vedno igrata dva – kakšno vlogo igra moški in kakšno ženska?
 •   Kakšna so pravila igre, ko prideta iz nje kot poraženca ali kot zmagovalca?
 • Ko ljubezen boli – začelo se je že v otroštvu; o čustvenih vzorcih, ki jih ponavljamo v partnerstvu.
 • Kako smo lahko sami sebi starš in si damo tisto ljubezen, ki smo jo vedno iskali.
 • Ponovno najti sebe in se opolnomočiti – definirati sebe, povrniti si moč, postaviti si življenje; predelati preteklost, pozdraviti čustvene rane, odpustiti sebi; postaviti nova prepričanja o sebi, o partnerstvu, nova pravila igre, nove vedenjske vzorce

 

?

 

Delali bomo poglobljeno, intenzivno.

Včasih bo morda kako spoznanje boleče, vendar, ko ozavestimo, kaj bi lahko naredili drugače, je bolj verjetno, da bomo naslednjič tudi tako ravnali.

Če hočemo iti naprej in si ustvariti kvalitetno partnerstvo, je dobro pogledati nazaj, prevzeti svoj del odgovornosti za odnos, ki smo ga imeli. Spoznati sebe in izboljšati odnos do sebe. Potem lažje in svobodneje zastavimo nov partnerski odnos.

Če ste še vedno zmedeni glede svojih preteklih partnerstev in morda ne najdete odgovorov, zakaj vam ni uspelo ostati skupaj, vam bo delavnica verjetno dala kak odgovor. Če opažate, da v vsakem odnosu izgubite sebe, je zdaj čas, da temu naredite konec.

Ne bomo rešili preteklosti, ne moremo vam obljubiti, da bo vaše novo partnerstvo idealno.
Lahko pa vam pomagamo, da boste razumeli, kaj lahko sami naredite za svojo srečo in odnose.

 

Izjave udeležencev

 

smiley "Poznavanje sebe in svojih vzorcev, znanje o partnerstvu ...je nujen korak na poti iskanja partnerja in za srečno partnerstvo. Delavnico priporočam vsem samskimi in tistim v partnerstvu, ki se soočajo s težavami."

smiley "Največ lahko narediš s svojim zgledom in spremembo na sebi. Z veseljem povem komu, ki si želi delati na sebi za vaše odlične delavnice in predavanja."

smiley "Dogodek, ki odpira nove poglede in odstira to, kar sami v sebi že vemo, pa smo pozabili uporabljati ali pa potisnili nekam globoko, obenem pa še prijetno druženje. Predavateljica nas je takoj povezala med seboj in ustvarila prijazno atmosfero."

smiley "Na delavnicah in predavanjih pridobiš nova znanja in ozavestiš že prej pridobljena znanja za delo na sebi in duhovno rast. Spoznaš tehnike za osebni razvoj in opolnomočenje. Z ozaveščanjem in izvajanjem tehnik pa postaneš močnejši, bolj samozavesten in pogumen. Verjameš vase. Ceniš se."

smiley "Všeč mi je bilo, da sem malo bolj začel razmišljati in to, da mi je delavnica odprla nova obzorja. Strokovna podkovanost predavateljice je bila korektna in profesionalna."

smiley "Čeprav sem imel že prej nekaj znanja o tej temi, sem izvedel kar precej zanimivih stvari. Zelo mi je všeč tudi Saškin slog predavanja. Je zelo razumljiva, tudi ko govori o bolj globokih zadevah, veliko uporablja tudi primere iz svojega življenja, kar zelo pritegne. Vidi se ji tudi, da je strokovno izjemno podkovana. Kot oseba izžareva, prijetno energijo, toplino, je tudi zelo dostopna in vzpodbuja udeležence k aktivnem sodelovanju. Vsekakor se bom v prihodnje še z veseljem udeležil kakšne njene delavnice." 

smiley "Delavnica mi je pomagala pri spoznavanju same sebe in dala mi je en nov vpogled in informacije glede samozavesti, Saška to res zna odlično predstaviti in nam pomaga pri odkrivanju samega sebe in svojih strahov."

smiley "Priporočam jo vsakemu, ki želi spremeniti sebe in se je pripravljen podati v odnos z drugo osebo. Pri spoznavanju in usklajevanju z drugo osebo je dobro, da najprej dodobra spoznamo sebe."
 

 

Opis trenerke in njene reference
 

Mag. Saška Klemenčič je univ. dipl. pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik (INLPTA certifikat) in NLP Coach (ICF certifikat). V svoji 18-letni praksi je izvedla več kot 700 delavnic in več kot 1050 coaching seans. Specializirana je za Selfmanagement, komunikacijo in osebno rast.

Zaradi svoje življenjske zgodbe in izzivov, ki jih je imela, je večino tehnik, ki jih deli z vami, najprej uporabila na sebi. Zato so njene delavnice zelo praktično naravnane, omogočajo vam intenzivno delo na sebi. Podprte so z lastnimi izkušnjami Saške in s strokovnimi znanji. Skozi vaje boste spoznali sebe, druge udeležence in dobili boste orodja, ki jih boste lahko takoj uporabili v praksi.

Učinkovitost njenih programov je večkrat dokazala na področju, kjer so rezultati najbolj merljivi, to je pri delu s prodajnimi svetovalci. Nekateri so že v prvih dveh mesecih dela z njo povečali svoje rezultate za 15 % do 300 % in več.
Coachala pa je tudi vrhunske plesne pare kot so Andrej Škufca z Melindo in Damir Halužan z Anno.

Je tudi predavateljica na Upravni akademiji.

Več o Saški in njenem delu na
www.saskaklemencic.com in ter na njenem FB tukaj.
 


 

"Nimam čarobne paličice, ki bi vam takoj pričarala samozavest. Dobili pa boste orodja in tehnike, za katere vam zagotavljam, da če jih boste redno uporabljali, boste sčasoma zgradili v sebi trden steber moči, na katerega se boste lahko oprli v še tako težavni situaciji.

Moje stranke mi povejo, da so po uporabi teh tehnik veliko bolj čustveno stabilne, zadovoljne s seboj in s svojim življenjem, bolj se spoštujejo, lažje postavijo meje in rečejo »NE«, bolj so povezane s seboj in zveste sebi.

Imajo bistveno boljšo samopodobo, samozavest in občutek lastne vrednosti. Ob stresnih situacijah in padcih se hitreje in lažje poberejo. Imajo več volje do življenja in več notranje moči." (mag. Saška Klemenčič)

 

Posebno darilo v vrednosti 50 €
 

Vsak udeleženec prejme tudi 30 minutni individualni pogovor preko skypa ali telefona v vrednosti 50 € z namenom, da boste lažje pridobljeno znanje spravili v prakso.

Hkrati se tako tudi sami lahko osebno prepričate, če je Saška kot coachinja oseba, ki vam lahko pomaga pri zahtevnejših življenjskih situacijah, s katerimi se soočate ali ker želite od svojega življenja več in bi želeli z njo delati na daljši rok pri spremembi vašega življenja na bolje.

To ponudbo lahko koristite le enkrat, tudi če ste Saškine delavnice pri Dogodkih za Samske obiskali že večkrat.

 

Termin in lokacija
 

Dogodek bomo izvedli v ponedeljek, 6. 6. 2022, ob 18. uri na spletni platformi Zoom.
Natančna navodila glede Zooma in predplačila vam bomo poslali na vaš email po tem, ko se boste prijavili na dogodek.

 

Cena
 

Cena 3-urne delavnice je 40 €. 
Ko se boste prijavili na dogodek, vam bomo poslali podrobnejša navodila glede Zooma in predplačila na vaš elektronski naslov.

 


Obisk zelo toplo priporočamo, saj gre za uporabne prijeme in metode, s katerimi lahko izboljšamo svoje življenje na boljše.


 

 

KOLEDAR DOGODKOV

Oktober

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

November

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

December

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

 • POSNETKI PREDAVANJ Z ANDREJEM PEŠCEM
 • HITRI ZMENKI v Ljubljani
 • PLES ZA SAMSKE
 • POGOVORNA SKUPINA Dear John
 • IZLETI V HRIBE - za samske
 • MEDITACIJA ZA SAMSKE