Intervju z znanimi


V rubriki "Intervju z znanimi" vsak mesec objavljamo intervjuje z različnimi slovenskimi in tujimi zvezdniki. Zanima nas predvsem njihovo razmišljanje o samskosti, ljubezni in partnerstvu.

Tokrat smo se pogovarjali z Romano Krajnčan, slovensko vsestransko damo, ki je v svojem delovanju prejela veliko glasbenih nagrad, sodelovala z najbolj odmevnimi slovenskimi pesniki, glasbeniki in igralci ter izdala kar nekaj otroških knjig.
V zadnjem času se ukvarja predvsem z glasbo namenjeno pretežno odrasli publiki v gledališčih in na drugih koncertnih odrih. Trenutno igra v dveh aktualnih mjuziklih: "Ljubim te – spremeni se!" in "Manjka mi, manjka" - oba v režiji Gašperja Tiča.

Sicer pa je izdala svoj tretji album, ki diši po šansonu, popu, jazzu in klasiki z naslovom "Manjka mi, manjka".
V istoimenskem mjuziklu nastopa v glavni vlogi skupaj z vsestranskim umetnikom -  sinom Žiganom, odličnimi glasbeniki  in vrhunskimi plesalci. - Izvedeli smo, da so imeli že veliko ponovitev in več kot navdušeno publiko
Morda pa je čas, da kakšno svojo simpatijo ali prijatelja/ico popeljete v gledališče, se nasmejte in uživate v mjuziklu z Romano Krajnčan v glavni vlogi. 

Več o njenem razmišljanju o samskosti, ljubezni in partnerstvu pa si lahko preberete spodaj. Želimo vam prijetno branje.

"Prepusti se toku življenja in čim bolj spoznaj sebe ter sledi svojim sanjam. Menim, da potem noben samski človek ni osamljen. In to je najpomembnejše. Da ŽIVIŠ!"
(Romana Krajnčan) 
 

 



Romana Krajnčan - preprosto vsestranska! 
 


O samskosti …
 

1. Ste samski? Kako dojemate samsko življenje?

Sem poročena, letos 25. decembra bova z možem praznovala 28. obletnico poroke. Sploh se ne spomnim več kako je biti samski. :)

 

2. Kakšni so, po vašem mnenju, razlogi, da je vedno več samskih?

Najbolje se je poročiti, ko si še mlad, zaljubljen in »neumen«. Takrat se še da prilagajati, oblikovati drug drugega in skupaj rasti … Ko postaneš starejši, s svojimi navadami in razvadami, se težje prilagajaš in je težje živeti v dvoje. Samski živi zelo po svoji meri … sama v tem ne vidim sicer nič slabega. Opažam pa pri mladih, da fantje niso več pravi moški in punce premalo ženstvene. Vsi so nekako izgubljeni, ker ne najdejo prave vloge v partnerstvu. Moškim je treba pustit, da so moški, in ženske moramo ostat ženske s čim manj moške energije.

 

3. Kaj vam je bolj všeč – internetno spoznavanje ali spoznavanje ljudi v živo? Zakaj?

Na internetno spoznavanje gledam bolj kot na zabavo. V živo pa se me vsako srečanje dotakne. Začutim  karizmo, energijo, oči govorijo … nekako mi je všeč, da začutim človeka.

 

4. Kaj mislite, da lahko samski naredijo sami, da bi našli sebi ustreznega partnerja?

Sebe spoznati do te mere, da živiš življenje, ki te izpolnjuje in ti je samemu s sabo lepo. Šele takrat lahko začutiš, kdo je pravi. Sicer pa ne sediš doma in ne čakaš princa na belem konju … greš na dogodke, ki so ti všeč, navezuješ stike in ne iščeš partnerja za vsako ceno. Ko si sproščen in pripravljen, že pride.

 

5. Bi se tudi sami kdaj pridružili kakšnemu dogodku ali potovanju za samske?

Zakaj pa ne. Zelo se dobro počutim, ko se dobim sama s prijatelji … zanimive in srčne osebnosti so blagoslov, zato sem vedno znova vesela, ko srečam prijetne, odprte in ustvarjalne ljudi.
 

 

O ljubezni in partnerstvu …
 

5. Kako bi v enem stavku definirali ljubezen?

Ljubezen je povsod okrog nas in v nas in čeprav je ne vidiš, jo lahko občutiš in ti da krila …

 

6. S kakšnim partnerjem bi z veseljem delili celo svoje življenje?

Odnos s partnerjem je potrebno graditi vsak dan. To ni nekaj samo po sebi umevnega. In če se oba tega zavedata je lepo, sproščeno, zabavno. Pri partnerju cenim iskrenost, duhovitost, razgledanost. Super je, če partnerja najdeta skupne hobije, to tudi pomeni, da proste trenutke preživita skupaj in da imata skupne spomine, ki ju povezujejo tudi, ko se zgrnejo črni oblaki.

 

7. Ali verjamete v to, da se nasprotja privlačijo? Zakaj?

Seveda. To razumem kot dopolnjevanje in verjamem, da partnerja kot zaveznika zmoreta skupaj vse!

 

8. Ali verjamete v ljubezen na prvi pogled? Zakaj?

Verjamem. Hm, to je nekakšna kemija, ki se je ne da opisat.

 

9. Ali mislite, da ima oseba v življenju lahko več pravih partnerjev? Zakaj?

Verjetno. Sama nimam izkušenj s tem, a verjamem, da se to lahko zgodi.

 

10. Kakšen je vaš odnos do poroke?

Pravzaprav, kot komu paše. Moja poroka je bila sanjska, toliko muzike, orkestrov, glasbenikov in dobre volje na kupu se ne da ponoviti … mogoče tudi zato traja. :)

 

11. Kakšen je vaš odnos glede istospolnih partnerstev?

Nimam zadržkov. Vprašljiva je le vzgoja, ker vsak otrok potrebuje mamo in očeta … očeta sploh v najstniških letih. To vam povem iz izkušenj. Sicer pa: živi in pusti živeti!

 

12. Kako sprejemate prekinitev partnerske zveze? 

Vedno sem žalostna, ko slišim, da se razide kdo od mojih prijateljev ali znancev. Včasih pač ne gre drugače. Poskusiš vse, a če oba nista za to, da bi se potrudila, kaj spremenila  in če ni ljubezni potem … ja, je bolje tako. Nastradajo seveda otroci. A tudi za otroke je bolje, da ne živijo v napetem okolju, otrok presneto dobro čuti, da nekaj ni v redu med staršema. Sama sem se zelo oddahnila, ko sta se pri mojih šele 14 letih starša razšla. Muka. Res bi bilo bolje, če bi se prej … O posledicah in osebnih borbah še vrsto let ne bi govorila.


 

O spolnosti …
 

12. Kolikšen pomen pripisujete spolnosti v partnerstvu?

Če me vprašate osebno, potem je odgovor VELIK. Verjetno pa je od para do para različno. Spolnost združuje, povezuje in sprošča.
 

13. Kaj menite o seksu za eno noč?

Če se zgodi in je strast in želja obojestranska, potem super! Seveda pa je vseeno treba pomisliti na posledice naslednjega dne. Pomojem se to pogosteje zgodi, če si samski ali sestradan pozornosti in seksa.
Seveda pa se seks za eno noč ne more primerjati s seksom, kjer je prisotna tudi ljubezen.

 

14. Kako odprti smo, po vašem mnenju, Slovenci, kadar pride do pogovora o seksu?

Veliko govorimo :) pa po moje si večina premalo časa vzame za to. Tudi za spolnost in romantiko ter cerkljanje si je treba vzeti čas. Osebno verjamem, da se v partnerstvo, spolnost, družino in prijateljstvo najbolj splača vlagati. Tega zadovoljstva ne odtehta noben posel, kariera ali karkoli drugega.
 

  1. 15. Kakšne so, po vašem mnenju, razlike pri dojemanju spolnosti pri ženskah in moških?

Uh, o tem bi se dalo govoriti, saj ženske prihajamo z Venere, moški pa z Marsa :) pa nimam več časa. Hitim na vrt, ker bo dež in potem ... Pred kratkim mi je mož rekel, da sem mu na vrtu najbolj seksi. :)

 

In še za konec  …
 

16. Imate za samske kakšen nasvet, kako naj do-živijo čim bolj izpolnjeno samsko življenje?

Moj nasvet: Prepusti se toku življenja in čim bolj spoznaj sebe ter sledi svojim sanjam. Menim, da potem noben samski človek ni osamljen. In to je najpomembnejše. Da ŽIVIŠ!

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske