Kdaj si zares pripravljen na novo partnerstvo?

 

Ko po razvezi vstopimo v svet samskosti, nas čaka kar nekaj kilometrov poti, ki jo bomo … hočemo ali nočemo … prehodili sami.

Sprva se sliši grozno – sami! Ampak, ko si ven iz najhujšega, začneš spet uživati v sebi, svojem ritmu, stvareh, ki jih res rad počneš. Ker je za tabo že kar nekaj neprespanih noči in stisk, kam točno bi šel in s kom točno bi preživljal svoj prosti čas, je občutek, ko začneš uživati v svojem življenju, še toliko bolj zmagovit.

Ja, zdaj sem čez to! To je moj čas. Čas, da sem spet pomirjen sam s sabo (sprejmeš kar je bilo in dejstvo, da je prav ok biti samski), da spet uživam (si tukaj in zdaj) in si delam načrte za prihodnost (imaš motivacijo za kreiranje svojega življenja za naprej).

In takrat … takrat se zgodi preskok. V glavi in srcu. Takrat začneš spet uživati, se poslušati, kaj ti pomeni veliko, kaj te napolni z energijo, h čemu te vleče, h kakšnim ljudem te vleče … Slediš. Samo slediš temu.

In ko si to osvojil, je čas, da zopet zaupaš. Tokrat sebi. Temu, da te bo tvoja pot vedno peljala na pot, ki je prava zate. Zaupaš življenju in sebi, da boš na svoji poti izbiral pravilno.

In kako veš, da bo pravilno? Ker boš izbiral s srcem. Ker boš šel tako ali tako le tja, kjer ti bo lepo. Ker bo šel tja, kamor te bo samo po sebi kar vleklo.

In ko enkrat začneš gledati stvari na tak način, lahko mirno objameš svoj “sedaj” in svoj “jutri”, ker veš, da je vse, kar je in kar še bo, prav zate. Ker zaupaš. Ker si odprl srce. In ker si stopil na pot – na pravo pot zate, katere ime je Ljubezen.

Ko govorim o Ljubezni, ne mislim na partnersko ljubezen.
Govorim o načinu razmišljanja in dojemanja sveta, ki odpira srce, ki išče dobro, ki občuti in daje več, ki stopa stran od poti ega in dokazovanja. Ki je bolj v sebi kot navzven. Ki je notranje bogat. In zunanje niti ne pomeni več toliko. Takrat si miren.

In ko začutiš, da si spet srečen v sebi, izbiraš tiste ljudi, ki bodo to lahko delili s tabo. Ne vzeli. Delili. In šele takrat, ko si v takem feelingu, si spet pripravljen, da vstopiš v novo partnersko vezo … ker izbiraš po sebi in zaradi sebe. In ne zaradi tega, ker moraš, da zapolniš svoj prosti čas in zaflajštraš svojo bolečino.

Sledi svojemu ritmu. Svojemu srcu. In samo zaupaj. Preprosto zaupaj.

Boš videl, kmalu boš tudi ti pripravljen za nove stvari v knjigi svojega življenja.”


Iz srca,
Nina



Napisala: Nina Slapnik

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske