Svetovalnica
 

Rubrika "Svetovalnica" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, ter osebnostni svetovalci, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo nanj odgovorili brezplačno.

Želimo vam prijetno branje in se veselimo vaših vprašanj. 

 


 

Lea sprašuje:
 

Pozdravljeni,

Sem ravno po razvezi. Vem, da bom morala počasi v akcijo iskanja novega partnerja, pa se mi prav ne da. Prav dovolj imam vsega, kaj šele to, da bi hodila na zmenke. In tudi, ker imam tako izkušnjo kot jo imam, kako naj sploh najdem energijo in si naredim iz samskosti čim lepše obdobje?

Lea

 

 

 

Pozdravljena Lea,
 

Prav dobro razumem, o čem govorite.
Vaš odpor, upor in pomanjkanje volje do iskanja novega partnerja govorijo o nečem drugem.

Vsak razhod je šok, je stres in zahteva svoj čas.
Ljudje pogosto menimo, da se moramo takoj po razhodu podati novim partnerjem naproti, vendar si s tem naredimo več škode kot koristi. Temu se reče skakanje iz zveze v zvezo.

Vaša resnična čustva vam pravijo, da je zdaj čas za umik, za počitek, za poglabljanje vase in za žalovanje.
Četudi ste bila vi pobudnica razhoda, to ne pomeni, da vas razveza ni prizadela.
Vsakič, ko izgubimo človeka, ki je bil del našega življenja, nastopi faza žalovanja – žalujemo tudi ob razpadu zveze, ne le ob smrti bližnjega.

Saj poznate občutek, ko se vračate s čudovitih počitnic domov – žalostni ste, nekatere ljudi in izkušnje ste pustili v drugi državi – tudi to je proces žalovanja.

Navadno po razhodu zveze žalovanje traja od nekaj mesecev pa tja do enega leta. Pri nekaterih ljudeh še dlje, celo nekaj let, odvisno od vaše volje do spremembe in globine čustev, ki ste jih gojili do partnerja.
Predlagam vam, da se ravnate po svojih občutkih.

Vzemite si nekaj mesecev časa in počnite izključno tisto, v čemer uživate. Če boste vmes naleteli na kakšnega zanimivega moškega, toliko bolje. Vendar naj bo vaš primarni namen spoznavanje ljudi, ne iskanje potencialnih partnerjev. Posvetite se sebi, v sebi zopet odkrite voljo do življenja in do majhnih radosti.
Izobražujte se, naredite si zemljevid svojih sanj (kamor zapišete vse, česar si želite in kako boste to tudi dosegli), potujte, družite se s prijatelji, berite dobre knjige in predvsem ne bodite usmerjeni na druge.
Osredotočite se nase, zdaj se potrebujete bolj kot kadarkoli prej. Predlagam, da si ogledate recenzijo knjige »Razveza – začetek novega življenja«, ki jo najdete TUKAJ >> in si po potrebi knjigo izposodite v najbližji knjižnici ter z njeno pomočjo na novo ovrednotite svoje življenje.

Predlagam vam tudi, da preberete naslednja članka, ki vam bosta v pomoč:
 

  • Katero področje življenja je najpomembnejše? VSA! - Kliknite TUKAJ >>
  • 9 nasvetov za prebolevanje - Kliknite TUKAJ >>

 

Želim vam radostno in iskrivo življenje,

Dogodki za Samske

 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj in ga objavili na spletni strani.
 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske