TURČIJA - poletno potovanje

9-dnevna popotniška avantura za samske

 

Prijave za potovanje v Turčijo še vedno nabiramo. Vabljeni!



Če se tudi vi sprašujete, kje in s kom boste preživeli letošnji dopust, vam predlagamo, da se udeležite 9-dnevnega potovanja po orientalski Turčiji, ki ponuja 1001 popotniško dogodivščino. 

Potrebujete le dopust, dobro voljo in željo po potovanju. Za dobro družbo, razburljivo potovanje in popoln oddih poskrbimo mi!

Na 9-dnevno potovanje se odpravljamo v terminu:

* 10. 8. 2013 (sobota) – 18. 8. 2013 (nedelja)

Naj se prava avantura šele začne! :)

Trasa poti v Turčiji: Istanbul – Kušudasi - Efez - Pamukkale - Kapadokija - Ihlara - Göreme - Istanbul


Na kratko: Turčija je največji svetovni muzej na prostem, ki jo bomo v družbi popotniških in predvsem simpatičnih potnikov prekrižali na čaroben način, z nekaj kamni, malo adrenalina, s presunljivo naravo ter z veliko morja in zabave.

Ogledali si bomo očarljivi Istanbul, marmorno mesto Efez, prelepe bombažne gradove Pamukkale in pravljično Kapadokijo, ki jo bomo prevozili tudi s kolesom, nekateri celo z balona. Pa čofotali bomo med potopljenimi ostanki grškega templja in raziskovali turško obalo, tudi bekpekerjem dobro znani Olympos.
Zabavnejši dodatki so kanjoni, plaže, rafting-tubing, potopljena mesta, tipični turški hamami, križarski gradovi in drevesna domovanja. Poizkusimo se lahko tudi v športnem plezanju, jadralnem padalstvu nad najlepšim turškim zalivom, v letu z balonom nad Kapadokijo in na morskih kajakih.

Minimalno število potnikov: 10

PRIJAVE zbiramo še vedno.

Organizator potovanja je turistična agencija TJ's d.o.o., Pot Draga Jakopiča 6, 1000 Ljubljana, Dogodki za Samske potovanje le tržimo in predhodno poskrbimo, da celotna komunikacija pred potovanjem poteka nemoteno.



1 SPOZNAVNI VEČER za vse prijavljene in PLAČILA

Ko zberemo dovolj prijav in ko prijavljeni vplačate 500 € akontacije, bomo organizirali spoznavni večer za vse potnike, kjer bomo razložili vse podrobnosti glede potovanja in preostalega plačila.
Na srečanju bo prisoten turistični vodnik, ki bo ves čas potovanja skrbel za dobro počutje vseh potnikov.
Srečanje bomo organizirali 6. 8. 2013, ob 19. uri v gostišču Livada na ljubljanskem Barju.
O vseh informacijah glede plačil vas bomo obvestili preko vaše e-pošte.
 



Program po dnevih


1. dan: Ljubljana – Istanbul - nočni sprehod po očarljivem mestu - četrt Sultan Ahmet

  1. Zbor na letališču ali zbirnem mestu (če letimo iz Zagreba, bo organiziran prevoz do tja) in polet proti Istanbulu. Letališki transfer ter namestitev. Če nismo prepozni, sprehod po mestnem jedru, četrti Sultan-Ahmet, ki slovi po očarljivih ulicah, polnih večernega vrveža.

    2. dan: Istanbul – Justinjanova cerkev Svete Modrosti - Modra mošeja - antični hipodrom - potopljena bazilika - Bospor - plovba pod 4. največjim mostom na svetu - obmorsko mestece Kušudasi
    Ogled centra Istanbula, veličastne Justinjanove cerkve Svete Modrosti, Modre mošeje, antičnega hipodroma, potopljene bazilike … Barantanje za začetnike na pokritem bazarju ter vožnja s trajektom, ki nas bo popeljal po najlepših delih Bosporja. Pluli bomo pod četrtim največjim mostom na svetu, ki povezuje Evropo in Azijo ter mimo številnih trdnjav in palač, zgrajenih na obeh straneh kanala. Zvečer nočna vožnja z udobnim avtobusom proti obmorskemu mestecu Kušudasi.

    3. dan: Kušudasi in številne obmorske aktivnosti
    Tretji in četrti dan se bomo naužili sprostivenih obmorskih dejavnosti, ki jih v mestecu Kušudasi ne zmanjka. Nočitev v Kušudasi.

    4. dan: Kušudasi – Efez – mesto Ephesus - ogromni turški štadion - marmorna knjižnica - Pamukkale
    Zjutraj možnost ogleda slovitega Efeza. Marmorno mesto Ephesus je najlepše in najbolj ohranjeno mesto antičnih Grkov in Rimljanov v celotnem Sredozemju. Sapo nam bosta vzela predvsem ogromni štadion s 25.000 sedeži ter čudovita marmorna knjižnica, zgrajena kot grobnica rimskemu guvernerju Celsusu. Popoldne premik do Pamukkal. Nočitev Pamukkale.

  2. 5. dan: Pamukkale - zdraviliško mesto Hierapolis - največja antična akropola - templji - agora - gledališče - antični termalni bazen - plavanje med potopljenimi ostanki grškega templja - Kapadokija
    Obiskali bomo snežno bele apnenčaste kaskade, ki jih je termalna voda ustvarjala tisočletja. Antični Grki so na vrhu kaskad zgradili zdraviliško mesto Hierapolis, kjer bomo videli največjo ohranjeno antično nekropolo, številne templje, zdraviliške zgradbe, agoro in gledališče, se namočili v antičnem termalnem bazenu ter plavali med potopljenim ostanki grškega templja. Nočni bus do Kapadokije.

    6. dan: Kapadokija - zelena soteska Ihlara - podzemno mesto - katakombe - samostan iz "Vojne zvezd" - idilično mestece Göreme
    Izlet z busom. Obisk zelene soteske Ihlare. Ob vznožju njenih prepadnih sten se skriva več zgodnjekrščanskih cerkva in samostanov. Sledil bo ogled velikanskega podzemnega mesta, pravih katakomb, kjer se je nekoč skrivalo več tisoč kristjanov, golobje doline ter samostana, kjer so snemali »Vojno zvezd«. Nočitev v idiličnem mestecu Göreme.

    7. dan: Kapadokija - kolesarjenje - polet z balonom - pravljični dimniki Zelve in Golobje doline - turška večerja s tradicionalnimi plesi
    Dan za kolesarsko raziskovanje Kapadokije - mesečeve dežele, polne kamnin nenavadnih barv in oblik ter človeških bivališč izklesanih vanje. Obisk doline pravljičnih dimnikov Zelve, Golobje doline, mogočnih stolpov Učisar ali Ortahisar in še česa. Zvečer možnost »Turške večerje« s tradicionalnimi plesi (tudi derviši in trebušno plesalko) in neomejeno obilico (tudi alkoholnih) pijač.

    8. dan: Kapadokija – treking skozi prelepo dolino "Vrtnic" - vožnja s quadbajki - turški hamam - Istanbul
    Zjutraj možnost veličastnega poleta z balonom ob sončnem vzhodu. Čez dan krajši (2-3 h) foto - treking skozi prelepo dolino »Vrtnic« ali pojanje s quadbajki po Kapadokiji. Popoldne obisk tipičnega turškega hamama. Zvečer povratek z letalom oziroma nočnim busom v Istanbul (odvisno od razpoložljivih letov oziroma datuma potrditve skupine – v primeru notranjega leta doplačilo pribl. 50 evr.)

    9. dan: Istanbul – četrt Galata - Ljubljana
    Če nam bo čas poleta določal za dodaten ogled, si bomo ogledali še četrt Galata, po tem pa se bomo, polni novih doživetij, odpravili nazaj proti Ljubljani.


Nočitve

Izbirate lahko med:
-spanjem v večposteljnih (ponavadi 4 do 5) sobah t.i. dormitorjih (največkrat z lastnim tušem in wc-jem ter klimo) z vključenim zajtrkom ali
-standardnimi sobami turističnega standarda (dvoposteljna, vedno lasten tuš in wc ter klima) oz. dvoposteljnih sobah turističnega standarda z vključenim zajtrkom (za doplačilo 29 € na noč).
 

Prevozi

Za krajše relacije najeti avtobusi in minibusi, za daljše pa lokalni redni avtobusi visokega turističnega standarda.
 

Vizum

V Turčijo Slovenci (in tudi Hrvati) po novem potujemo brez vizuma (do 90 dni).

 

Cepljenje

Cepljenje ni obvezno.
 

Namig

Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja svet in nekonfliktnim osebam, ki se veselijo novih dogodivščin in življenja. 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

- organiziran prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj,
- vse nočitve s samopostrežnim zajtrkom,
- vse vstopnine,
- vsi prevozi (razen letal) in
- vodenje in organizacija izleta s turističnim vodnikom.
 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

- letalska karta (cca 270 € ali celo manj ob zgodnji prijavi)
- dodatna hrana in pijača, ki ni v programu 
- ostali individualni stroški
- vodni športi v Kušudasiju (cca 20 do 35 €)
- polet z balonom v Kapadokiji (cca 90 €)
- quadbajki (cca 15 €)
- turška večerja s tradicionalnim plesom (35 €)
- hamam z masažo (cca 15 do 20 €)
- zdravstveno zavarovanje v tujini (Corris do 15 dni = od 18 € do 31 €)


CENA

Cena potovanja brez letalske karte: 740 €
Letalska karta: cca 500 €
Dodatne aktivnosti: od 100 € do 300 € (odvisno, kaj vse želite doživeti)
 



Kaj se zgodi, če organizirano potovanje in letalsko karto že plačate in pred potovanjem zbolite oz. nikakor ne morete z nami na potovanje?

Letalska karta: Predlagamo, da pri nakupu karte sklenete tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki znaša 3,73 % vrednosti kupljene letalske vozovnice. Na tak način boste dobili povrnjen ves denar od letalske vozovnice. Ko se boste prijavili, vas bomo o vsakem koraku nakupa letalske vozovnice še enkrat podrobneje obvestili.

Organizacija potovanja: Od zneska (740 €) za potovanje (brez letalske karte) vašo vplačano akontacijo zadržimo v celoti in vam ponudimo možnost, da z njo koristite katerokoli potovanje v organizaciji (Dogodkov za Samske in) turistične agencije TJ's d.o.o. v roku enega leta.
 


 

NAČIN PLAČILA

Za rezervacijo potovanja se vplača prvih 500 €. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo v celoti vrnemo.
Preostali del potovanja plača potnik najkasneje 1 teden pred odhodom. 
Podatke o TRR-ju za nakazilo denarja vam bomo poslali, ko se prijavite na potovanje.
V primeru, če se potovanja, kljub plačilu rezervacije ne boste udeležili, vašo vplačano akontacijo zadržimo v celoti in vam ponudimo možnost, da z njo koristite katerokoli potovanje v organizaciji Dogodkov za Samske in turistične agencije TJ's d.o.o. v roku enega leta.


MOREBITNA SPREMEMBA CEN

Cene potovanja so določene s programom potovanja ter veljajo od dneva objave programa.
Organizator potovanja ima pravico do povišanja cene najkasneje do 20 dni pred pričetkom potovanja, v primeru, da je prišlo do sprememb v tečaju pogodbene (dogovorjene) valute, do povišanja stroškov prevoza, vključno s stroški goriva ali do povišanja pristojbin za določene storitve (na letališčih, v pristaniščih ipd.), ki vplivajo na ceno potovanja. 

Organizator potovanja lahko v programu priporoči, da potnik plača storitve (fakultativni izleti, najem športne opreme, ipd), ki bodo opravljene na kraju samem. V tem primeru organizator ne nastopa kot organizator, ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator.

Organizator potovanja je turistična agencija TJ's d.o.o., Pot Draga Jakopiča 6, 1000 Ljubljana.

 



POMEMBNO - VELJAVNOST VAŠEGA POTNEGA LISTA

Preverite veljavnost vašega potnega lista. Pri vstopu v državo imejte potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev.
Če vaš potni list nima želene veljavnosti, računajte, da na nov potni list čakate približno 1 teden. 
 



KORAKI DO UDELEŽBE NA POTOVANJU:

1. Prijava preko e-prijavnice na http://dogodkizasamske.si/prijava-na-dogodek/

2. Po prijavi vam bomo poslali e-sporočilo za predhodno plačilo akontacije potovanja (500 €). Ko bo skupina potrjena vam bomo poslali še en račun za plačilo preostalega dela potovanja z letalsko karto, GoOpti prevozom do bližnjega letališča in morebitnim zdravstvenim zavarovanjem. 

3. Ko bomo vsi v skupini uredili vse potrebno glede predplačila akontacije potovanja, vas bomo obvestili o terminu skupnega sestanka, na katerem se bomo spoznali in pogovorili vse potrebno glede potovanja.

3. In potem? Počakamo samo še na dan odhoda, da se odpravimo na nepozabno, čarobno in orientalsko potovanje v Turčijo. Komaj čakamo! :)

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske