Recenzija knjige Harville Hendrix: Najina ljubezen. Od romantične ljubezni do zrelega partnerstva

 

Dr. Harville Hendrix, eden izmed vodilnih zakonskih terapevtov, je leta svojih izkušenj na tem področju zapisal v odlični in zelo priročni knjigi Najina ljubezen. V knjigi je na strokoven, a vseeno poljuden in razumljiv način na papir prelil svoje dolgoletne izkušnje.

 

Avtor v knjigi predstavi številne zakonske spretnosti, ki so stotisoče parom pomagale preiti prepire in nekonstruktivne kritike, ter zgraditi zvezo, ki temelji na medsebojnem razumevanju, skupno rastjo in podporo. Knjigo lahko berete kot praktični priročnik, ki predstavi revolucionarne tehnike, ki so kombinacija različnih disciplin, med drugim tudi kognitivne terapije, vedenjske vede, geštalt terapije in drugih. S tem je dr. Hendrix ustvaril serijo celostnih metod, ki parom pomagajo izboljšati odnose.

 

Knjiga opisuje tri stopnje intimnih odnosov, številne študije primerov in daje zelo koristna priporočila in navodila za premagovanje ovir v vseh treh stopnjah. Postreže tudi z rešitvami, kako ustvarjati močnejšo vez med partnerjema. Avtor trdi, da trdnost zakona oziroma partnerske zveze ni odvisna od sreče pri izbiri partnerja ali kakšnega drugega naključnega dejavnika, temveč je pogojena z zavedanjem svojih potreb, potreb partnerja in načinov za izpopolnjevanje teh potreb.

 

Dr. Hendrix ne piše z vzvišenim ali terapevtskim tonom, temveč kot moški, ki ve, kako je doživeti zakonsko krizo, saj je tudi sam doživljal zakonske težave in se celo ločil. Svojo ločitev doživlja zelo intenzivno, saj je verjel, da je to pokazatelj ne samo njegovega osebnega neuspeha, temveč tudi terapevtskega in strokovnega neuspeha. Ravno neuspeh njegovega zakona ga je vodil k preučevanju psihologije ljubezni, pri čemer je ugotovil, da bi zakonca morala biti 'strastna prijatelja'.

 

Knjiga Najina ljubezen je vsekakor vredna branja, ne glede na to, ali je vaša partnerska zveza v težavah ali ne. Zanimivo branje je tudi za samske ljudi, saj ponudi uvid tako v partnersko zvezo kot v posameznika, kar pa lahko koristi tudi pri grajenju nove partnerske zveze, ki bo lahko s pomočjo te knjige trdna že od samih temeljev naprej.

 

 

Založba: Orbis

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca heart
 

 

KOLEDAR DOGODKOV

Januar

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Februar

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • KAKO SAMI USTVARJAMO NE-SAMOZAVEST
  • SANJSKI SEJŠELI
  • V ISKANJU ODNOSA
  • 21-dnevni COACHING IZZIV za samske
  • OSVOJI ŽENSKO, KI JO HOČEŠ! On-line tečaj za moške
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • SALSA ZMENKI
  • EKSOTIČNI BALI
  • DRUŽABNI PLESI