Naj sije v očeh!

 

Biti samski je v naši družbi še vedno stigmatizirano, a veliko manj kot pretekla desetletja ... Sedaj imamo toliko možnosti in priložnosti, da nam je povsem luštno lahko tudi, če smo samski.

A ljudje smo vseeno večinoma narejeni za "biti v dvoje" ... težimo k temu, da bi se združili, pripadali, se počutili varne, spoštovane, ljubljene in da bi vse to lahko seveda dajali nazaj svoji ljubljeni osebi.

Želja po tem je tako velika, da nas je strah zapuščati napačne partnerje in se odpreti življenjski preizkušnji "poiskati novega partnerja". Biti samski je lahko namreč veliko težje kot biti v partnerski vezi, ne glede na to, da smo leta 2016 in da živimo v svetu polnem spoznavnih priložnosti.
 

Dve stvari sta, ki ju moramo kot samski ločiti: ena je LJUBEZEN in delovanje iz srca. In druga je STRAH, torej delovanje iz uma, ega. Če delujemo iz srca, nas ni ničesar strah, ker zaupamo, da se bodo stvari uredile točno tako, kot se morajo. Ko delujemo iz uma, pa pomeni, da razmišljamo preveč in ljubezni zapiramo priložnost svobodnega čutenja.
 

Strah je iluzija, ki si jo naredimo sami v glavi.
Ljubezen je tista, ki obstaja, ko kakršnekoli misli povsem izginejo. To je tista čista ljubezen, ki jo imamo v sebi vsi - do sebe, življenja, drugih, do naše prihodnosti, narave. To je ta občutek, ki ga moramo zasledovati v naših življenjih. To je občutek, ko veš, da si "ok sam s seboj". Ko zaupaš, da bo vse ok. Ko veš, da si točno tukaj in zdaj srečen točno tako kot je.


In tudi če si trenutno samski, pa kaj potem. Ali to pomeni, da si tako zelo drugačen od ostalih? Ne. Vsi smo bili in najbrž tudi še bomo kdaj samski v življenju. Sami smo prišli na svet, sami bomo odšli. Namen življenja je izkušnja, to da doživiš čim več lepih stvari. In ali res misliš, da lepe stvari lahko doživiš samo v dvoje? O ne, še kako ni res.

Ko si ok sam s seboj, ti bo povsem odgovarjalo, da si boš svoj čas razporejal sam, se zabaval in prav užival v različnih stvareh, ki ti jih življenje ponuja.

 


 

Odpri svoj pogled na svet, odpri srce - objemi svet - poglej, kaj vse ti ponuja! Koliko je možnosti! Za tvoj oseben razvoj. Da se naučiš novih stvari, da spoznaš nove ljudi, da zajameš življenje s polno žlico.
Misliš, da ni tako enostavno? O, pa je! Pa še kako enostavno je.
 

Ko imaš rad samega sebe, ko sprejmeš vse za nazaj in ko zaupaš vse za naprej, takrat si na tisti poti, ki bo v tvoje življenje sama od sebe prinesla najboljše stvari zate.
Le odpreti se je treba. Če boš pustil svojim mislim, da ti stalno nagajajo in ti nekako ne privoščijo najboljših stvari zate, boš ostal tam. Če se boš spodbujal (ja, kar samega sebe!), pa te življenje lahko ponese marsikam.


Vsi imamo želje. Eni take, drugi drugačne. Razlikujemo se le v tem, da eni le govorijo, eni pa se odločijo, da so spremembe tiste, ki nas bogatijo. In nekaj naredijo!
Kaj boš čakal, če lahko nekaj narediš?
Zakaj bi bil tiho, če lahko nekaj poveš?
Zakaj se ne bi nasmejal, če boš tako lahko srečnejši?
Zakaj ne bi naredil koraka naprej, če veš, da ti to lahko prinese najlepše poglavje v tvojem življenju?

 

Stopi iz cone udobja, iz tega oblačka, v katerem si morda zaciklan že nekaj časa. Nima se smisla kopati v tej navidezni "mehkobi".
Čas je za akcijo! Čas je, da rečeš "NE" ustaljenim praksam in greš v nekaj, kar ti bo dalo krila, te prebudilo, te naredilo živega!

 

>> Če je to na področju samskosti - naredi korak naprej. Prijavi se in pridi na naše dogodke ali potovanja.

>> Če je to na področju partnerstva - pojdi tja, kamor te vleče srce, pojdi v tisto smer, ki te bo zares osrečevala.

>> Če je to na področju osebnostne rasti - obvezno si naredi načrt, kaj vse želiš doseči in začni kljukati svoje cilje.

>> Če je to na področju novih znanj - še danes se pozanimaj, kje točno jih lahko dobiš in naredi vse, da boš to naredil.

>>> Če je to na področju potovanj - odpravi se točno tja, kjer se boš počutil svobodno in poln življenja.

 


Kako lepo je življenje!
Samo tako ga je treba dojemati, pa bo sam od sebe prinesel točno tisto, kar si želimo. Verjemi.

Strah je iluzija.
Ljubezen je tista, ki poruši strah za šalo.
To je tista ljubezen, ki jo čutiš čisto mirno v sebi, v svojem srcu, ki je tiha in se ne baha in ni glasna.
To je tista svoboda, ki jo potrebujemo v sebi, da bi lahko bili srečni.

In ne, naša sreča ni odvisna od tega, ali imamo partnerja ali ne. Odvisna je od teh občutij, ki jih gojimo v sebi ... do sebe, do drugih, do življenja na sploh.

In ko to začutiš ... ali misliš, da te bo še vedno strah, da boš ostal samski? I don't think so.


Naj ti sije v očeh heart

Veliko notranjega sončka vsem,
Nina Slapnik

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske