Recenzija knjige Greg Behrendt in Liz Tuccillo: Mu pač ni do tebe

Spoznaj resnico o moških in njihovih izgovorih

 

Knjiga Mu pač ni do tebe izhaja iz zelo priljubljene televizijske nanizanke Seks v mestu – prijateljice se sestajajo in razglabljajo o moških in različnih izgovorih, ki so jih slišale iz njihovih ust v zadnjem času.

 

Avtorja Behrendt in Tuccillo v knjigi ženskam skušata dopovedati, kar marsikatera pripadnica nežnejšega spola noče slišati – moškemu pač ni do tebe, sprejmi že enkrat to in v življenju ti bo lažje. Veliko lažje je razmišljati v ustaljenih tirnicah – “strah ga je resne zveze“, “boji se razočaranja“, “ne upa si narediti prvega koraka“ – kot pa si priznati, da mu mogoče pač ni do zveze ali še huje, da mu pač ni do tebe. Namen knjige Mu pač ni do tebe, je poučiti ženske prav na področju prepoznavanja, kdaj moškemu ni do nje in je bolje, da neha z njim izgubljati čas in energijo.

 

Avtorja trdita, da moški niso zakomplicirana bitja, čeprav včasih deluje, da so, ali pa vsaj želijo biti. Trdita tudi, da moški ne pošiljajo mešanih sporočil, temveč precej neposredno pokažejo svoja čustva – ženske so tiste, ki si iz neposrednih sporočil, ki jim jih moški dajejo, ustvarjajo lažne upe. Moški pogosto nimajo poguma, da bi ženski naravnost povedali “žal, nisi tista taprava“, njihova dejanja pa načeloma zelo jasno kažejo v to smer.

 

V knjigi avtorja opisujeta veliko znanih scenarijev, ki se odvijajo med moškimi in ženskami na zmenkih in v partnerskih odnosih. Greg daje svoj moški pogled na zadeve, Liz pa tankočutno razlaga, zakaj ženske počno, kar pač počno – se oklepajo lažnih upov, različnih izgovorov ter upajo na čudeže. Ob tem pa prepogosto pozabljajo na samospoštovanje, ki je nujno za uspeh na ljubezenskem (in tudi kateremkoli drugem) področju.

 

Mu pač ni do tebe je provokativna in zabavna knjiga, za katero pravijo, da je hkrati zelo osvobajajoča, saj ženskam na zanimiv način pove, da se morajo zavedati svoje pameti, uspešnosti in lepote ter da morajo vztrajati pri tem, kar si zaslužijo.

 

 

Založba: Primus

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 



Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske