Svetovalnica
 

Rubrika "Svetovalnica" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, ter osebnostni svetovalci, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo nanj odgovorili brezplačno.

Želimo vam prijetno branje in se veselimo vaših vprašanj. 

 


 

Nika sprašuje:
 

Pozdravljeni,

Kako moškemu povedati, da mi ni več do srečanj z njim? Spoznala sva se 2 meseca nazaj, si veliko pisala, videla pa sva se 5x. Imela sva 5 prijetnih zmenkov, bili so že poljubi, a kaj več kot to ne. Nisem želela dlje, saj nisem bila prepričana v to. Je zelo prijeten fant, z dobrim srcem, želi se dobivati z menoj, ampak sedaj sem videla, da se ne vidim v zgodbi z njim. Na kakšen način naj mu povem, da se ne želim več srečevati z njim? Rada bi, da ga ne bi preveč prizadelo. Hvala za vaš odgovor.

Nika

 

 

 

Pozdravljena Nika,

 

Ne bojte se, ljudje se vsak dan srečujemo z raznovrstnimi zavrnitvami. S tem, da ste ugotovili, da vam ni do njega, ni prav nič narobe. Ljudje se pač spoznavamo in ugotavljamo, ali smo si všeč ali ne. Nikakor tudi ne bi bilo pošteno, ne do njega, ne do vas, da bi se podajali v zvezo zgolj iz občutka dolžnosti ali ker menite, da si on tega zasluži.

Vedno moramo poslušati sebe in delovati iz sebe. Seveda pa je zelo pomembno, na kakšen način nekomu povemo, da žal ne bo več del našega življenja oziroma, da se nismo odločili zanj.

Predlagam vam, da se dobita na kratkem zmenku, kjer se pogovorita. Povejte mu, da ne čutite, da bi želeli z njim vstopiti v partnerstvo ali nadaljevati z zmenki.
Povejte mu tudi, da ste mu to želeli povedati osebno, iz oči v oči, saj veste, da je dober človek in da si zasluži tovrstno spoštovanje in razlago. Dajte mu vedeti, da ni on kriv.

Moški hitro menijo, da so nekaj storili narobe ali da niso uporabili pravih »trikov«, zato je zelo pomembno, da mu daste vedeti, da ni težava v njem. Tako bo moški ponos manj ranjen.
Navedite mu tudi razloge, zakaj se ne vidite v njegovi zgodbi – imate trenutno drugačne cilje, drugačen pogled na življenje, morda zgolj čutite, da eden drugega ne bi zmogla osrečiti?

Nikoli ne veste zagotovo kakšen bo odziv. Če se bo moški ujezil ali pa vas skušal prepričati, da mu daste priložnost, ostanite močni in v svoji energiji.
Vaša odločitev mora biti močna in od nje ne smete odstopati, glede na to, da si ne želite tega moškega za partnerja.

Ne bojte se soočenja, kajti preko soočenj gradimo svoj karakter in sočloveku pokažemo potrebno spoštovanje. Če se boste želeli izogniti pogovoru in vse skupaj opraviti preko telefona, se boste zgolj osramotili in tudi vi se ne boste počutili prida dobro.

Za spodbudo in lažje soočenje lahko doma tudi malce vadite, kako mu boste povedali, kar mu pač želite povedati. Predlagam vam tudi, da se s prijateljico dogovorite za kavo takoj po zmenku, da boste sami sebi omejili čas, namenjen zmenku in neprijetnemu soočenju. Recimo, da sta dogovorjena ob 17h, s prijateljico pa se dogovorita najkasneje ob 18.30, tako da boste zagotovo morali vse povedati hitro in učinkovito, nato pa oditi.

Kar pogumno, verjamem, da boste lepo izrazili svoje mnenje in da ne bo nobene zamere. Prilagam vam še dva članka, ki vam bosta vlila nekaj poguma in samozavesti:

  • Samozavest in samopodoba - Kliknite TUKAJ >>
  • Le kraljica ima lahko ob sebi kralja - Kliknite TUKAJ >>

 

Srečno na soočenju,

Dogodki za Samske

 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj in ga objavili na spletni strani.

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY