Recenzija knjige Frances Wilks: Inteligentna čustva: čustva - kako jih prepoznati, razumeti in harmonizirati

 

Ko postanemo pozorni na svoja čustva in se začnemo z njimi pogovarjati, nas lahko naučijo marsikaterih stvari o našem življenju. (Frances Wilks)

 

Čustva so izredno pomemben del človeka, ker določajo ne samo njega samega, ampak tudi odnose z drugimi. So izredno koristna in dragocena, saj lahko obvarujejo pred nevarnostjo, na drugi strani pa dajejo spodbudo in motivirajo ter posledično pomagajo dosegati cilje. S poznavanjem svojih čustev lažje dosegate lastno srečo, ki prihaja iz vas samih in ni posledica zunanjih dejavnikov.

 

Nujno je, da človek pozna svoja čustva, jih razume in si jih zna razlagati, saj posledično bolj razume samega sebe in svoje delovanje. To se potem kaže v odnosih z drugimi ljudmi, saj lažje razume tudi druge, njihova dejanja in besede – ali pa, zaradi razumevanja čustev vsaj ve, kako pristopiti do sočloveka in kaj narediti, da bi ga razumel.

 

Avtorica v knjigi podrobno opiše posamezna čustva in s tem ponudi prav poseben uvid v človeka, poleg tega pa vključuje tudi konkretne pristope, kako posamezno čustvo izkusiti, raziskati in ustrezno obvladovati. Če znate namreč čustva obvladovati in se ne samo odzivati nanje, lahko živite mnogo bolj izpopolnjeno in srečno življenje, saj se tudi v najtežjih preizkušnjah ne odzovete nagonsko, temveč premišljeno pretehtate situacijo, svoj odziv pa nadzorujete – čustva ne obvladujejo vas, temveč vi njih in posledično ste lahko za svoja dejanja in besede tudi bolj odgovorni. Svoje življenje lahko začnete uspešneje kreirati po svojih željah, saj vam bo avtorica dala orodja, s katerimi boste lahko v življenju srečnejši in uspešnejši.

 

V knjigi boste spoznali 15 najpogostejših in najpomembnejših čustvenih stanj (napadalnost, jezo, tesnobo, dolgčas, depresijo, zavist, strah, žalost, krivdo, sovraštvo, upanje, osamljenost, ljubezen, ponos in zavrnitev) ter se naučili, kako jih med seboj razlikovati. Naučili se boste kako pristno čutiti in doživljati, ter se dvigniti nad čustvo, kar vam bo prineslo večjo srečo in zadovoljstvo.

 

 

Založba: Ganeš

 

Avtor: Dogodki za Samske, iz srca <3
 



Dogodki za Samske si poleg povezovanja ljudi in oblikovanja lepih odnosov med ljudmi prizadevamo tudi za osebnostno rast vsakega posameznika.

S članki, ki jih objavljamo, želimo širiti sonce med vsemi nami in se predvsem dotakniti srca. Le iz srca se namreč rodijo nove zgodbe. Čisto naše zgodbe, ki se izražajo tako v naši notranjosti kot zunanjosti.

Ko bomo razumeli, da se vse bogastvo skriva v nas, bomo delovali s srcem tudi navzven. To pa je najbolj globok temelj za naše srečno življenje. S samim s seboj kot tudi vsemi drugimi bitji tega sveta.

Uživajte v prebiranju naših vsebin ...

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY