HITRI ZMENKI v Barceloni? Ne, hvala!


Kamorkoli odpotujem, tam preizkusim Hitre zmenke. To je postala moja nova navada. :)
Ko sem bila na Hitrih zmenkih v Ameriki (San Francisco in Los Angeles), sem mislila, da bom odkrila kaj novega glede same organizacije, pa sem bila bolj razočarana. A vseeno navdušena nad njihovo odprtostjo in tem, kako malo potrebujejo, da se udeleženci takoj "pokonektajo".


 

¡Hola! Pa pojdimo na Hitre zmenke v Barcelono.


Trenutno sem v Barceloni in tri dni nazaj sem si zaželela Hitrih zmenkov tukaj. Prijatelja sem nahecala, naj gre z mano, pa je rekel, da gre. Zakaj pa ne. No, in sva šla. :) On je plačal 22 €, jaz 18 €. Ob plačilu nihče od naju ni prejel računa.

Prideva do lokala, kjer se je dogodek odvijal. Bila sva točna. Tik pred nama je prišel organizator, starejši gospod neurejenega videza, dolgi lasje, brez pozdrava, z belo vrečko, v kateri je imel hrano za prigrizke, ki jo je kasneje pripravil sam za šankom.

Ljudje so se zbirali in ob 21.30 naj bi bil začetek dogodka. Veste, kdaj smo začeli? Ob 22.45! Torej, čakali smo 1 uro 45 minut, da smo se posedli za mize, ki tudi takrat niti niso bile pripravljene z vsem materialom, ki ga udeleženec Hitrih zmenkov potrebuje. Ni bilo listov za izpolnjevanje, ni bilo kulijev, kaj šele lista z napisanimi tematikami za pogovor.

Kot organizatorica istih dogodkov doma, sem se čudila in bila presenečena nad tako slabo organizacijo. Potem pa sem si rekla, da bom v tem "slow lajfu Špancev" začela uživati in sem se začela potiho zabavati, kako je sploh mogoče, da nekdo organizira take dogodke, če pa sploh nima osnov za organizacijo, kaj šele za pristen stik z ljudmi. Če delaš z ljudmi, nekako moraš biti ljudski, ne?

No, kakorkoli ... Ko smo čakali na začetek smo dobili na voljo eno pijačo - sok ali pivo. Večina je pogledovala po lokalu uro in 45 minut s sokom v rokah, jaz pa sem si seveda privoščila pivo - cerveza v Španiji, sploh ob taki vročini, je bila super tolažba za tako dolgo čakanje. :)

 

 

Znaš špansko ali vsaj italijansko? Ne? Potem te čaka pantomima! :)


Spoznala sem 15 moških od 35 do 45 let. Bili so kar zanimivi, a sem se vseeno odločila, da obkrožim DA le za 4 moške. Dva psihologa, enega oblikovalca in enega, za katerega sem pozabila, s čim se ukvarja. Moj namen ni bil spoznati moškega svojih sanj, ampak nova izkušnja v večjem mestu, poslovna in osebna.

Mislila sem, da bodo vsi govorili angleško, ker je bila razmeroma mlada starostna skupina. Pa sem se motila. Če ne bi znala italijansko, bi bili ti Hitri zmenki zame bolj kot ne pantomima.
Pogovori so bili različni. Z enim taki, z drugim drugačni. Vsem se povedala, da v Sloveniji organiziram Dogodke za Samske in so bili navdušeni. Spraševali so, kakšne so kaj punce pri nas in seveda sem nas pohvalila. Že razmišljajo, kdaj pridejo na obisk! :)

 

Dos besos, per favor! (slo. Dva poljuba, prosim!)


Ko sem tako spoznavala sogovornike, sem že takoj opazila eno konkretno razliko med nami Slovenci in njimi Španci. Mi se rokujemo, oni poljubljajo! Madona, sem se morala kar navadit, da sem mogla 2x polupčkat kar 15 moških in to samo za en pozdrav.
Eni izmed njih so videli, da sem bolj "severna" in da se pač rokujem. Tako da ... ob pozdravu sem se rokovala (tu so se oni prilagodili meni), ob odhodu pa prilagodila njihovi kulturi - tako smo si ob koncu vsakega pogovora izmenjali dos besos (slo. dva poljuba na lička - pa saj se dejansko sploh z ustnicami ne dotakneš nikogar).

Saj ni slaba navada, sploh ne. Samo nikogar ne poznaš, pa kar nekaj lupčkajo. Kako bi bilo, če bi jaz to vključila med sam protokol Hitrih zmenkov pri nas doma? Hm ... Povejte, kako bi vam bilo? ;)

Aja, sem že povedala, da se je moj prijatelj med čakanjem na začetek (1 ura in 45 minut) premislil in zahteval denar nazaj? Ja, tako da žal njegove spoznavne izkušnje s Špankami žal ne morem napisati.

 

Mah, kakšni rezultati vzajemnih simpatij?! Jih še nisem prejela.


No, danes je že tretji dan od dogodka in na svoj mail še vedno nisem prejela rezultatov vzajemnih simpatij.
Cel dogodek sem si govorila "Kej tacga!" oz. "Kaj takega pa še ne!".
Na koncu, ko je bil čas za druženje, sem v bistvu samo pojedla par prigrizkov (tudi to žal ni bilo za prehvalit), se poslovila od meni simpatičnih udeležencev (s katerimi sem si proti pravilom že tam izmenjala kontakte - ups:)), organizatorjev in odšla. "Kej tacga!"

Moja narava drugače ni kritična in tudi drugače si vzamem vse za dobro. Tudi ta dogodek sem si. Samo res mi ne gre v glavo, kako je mogoče, da se nekdo loteva takih dogodkov, če nima občutka za organizacijo, kaj šele za ljudi. Morda pa sem slučajno naletela na najslabše Hitre zmenke v Barceloni, kaj pa vem. Zagotovo so kje boljši, morajo biti!

      

 

Te zanima, zakaj obiskujem Hitre zmenke v tujih mestih?


Predvsem obiskujem Hitre zmenke v tujini zaradi učenja novih organizacijskih veščin, spoznavanja kulturnih navad organizatorjev in udeležencev in ker me to pač veseli. Ker želim z vami vsemi deliti svoje izkušnje, povedati, kaj novega. Hkrati pa spoznavam nove ljudi. Kar je meni vedno čudovito!
Tako, da kakorkoli je že, na spoznavnih dogodkih se imam v tujini vedno fino fajn. In še bom šla in še bom preizkušala njihove navade glede organizacije in še bom spoznavala ljudi iz celega sveta.

Če boste tudi vi kaj potovali naokoli in želeli preizkusiti Hitre zmenke kje v tujini, vam svetujem, da jih obiščete.
Sam koncept spoznavanja je čudovit! A vseeno je počutje udeležencev in vzdušje celotnega dogodka predvsem odvisno od profesionalnosti organizatorjev.
Upam, da najdete najbolje organizatorje v mestu! Če jih, javite tudi meni. Da odpotujem tja še jaz. :)

 

V čem smo boljši Dogodki za Samske?


- Organizacija pri Dogodkih za Samske štima.
- Komunikacija ažurna in osebna že pred, med in po dogodku.
- Spletna stran za prijave deluje brezhibno.
- lokacije dogodkov so izbrane, najboljše v mestu.
- Na mizah so pripravljeni vsi potrebni materiali za Hitre zmenke.
- Prigrizki so okusni, polnih okusov.
- Skrbimo za eleganco druženja.
- Ne pozabimo na pošiljanje rezultatov po dogodku.
- Spodbujamo mreženje, druženje,
- izdamo račun za plačilo dogodka,
- se pogovarjamo z udeleženci in jim prisluhnemo, če imajo še kakršnokoli željo.

Ne, da se hvalim, ampak imam spoštovanje do vsakega, ki pride na dogodek. Vsakemu, ki pride, prav vsakemu, bi rada pričarala res lepo spoznavno doživetje, ga sprejela lepo, tako kot se spodobi. Mu ponudila vse, kar potrebuje za nemoten in uspešen dogodek, kjer se bo neznansko zabaval!

To je moj namen. To je moje poslanstvo.

 

      

 

Namen = izmenjevanje informacij. Vse ostalo pride, če pride!


S prijateljem sva prišla do zaključka: na Dogodke za Samske, sploh na Hitre zmenke, prideš na izmenjavanje informacij o sebi. In če ti je kdo všeč, greš naprej in daš privoljenje za izmenjavo kontaktov. Če se iz tega razvije prijateljstvo, krasno! Če se razvije, kaj več - najlepše na svetu!

Kako rada imam to, kar delam. Na Dogodkih za Samske se je oblikovalo že več kot 700 parov, 10 družinic in več kot 10.000 prijateljstev. No, pa recite, da ni obisk kakšnega izmed Dogodkov za Samske dobra stvar?

 

Dajte no, predsodke dajmo na stran!


Opa, v tem pa so Španci boljši od nas. Nimajo predsodkov pri obiskovanju Hitrih zmenkov.
Največja težava pri nas Slovencih je ta, da imamo predsodke pri obiskovanju takih dogodkov. Ampak res, to je samo v naših glavah. Omejitve si delamo sami, v resnici pa jih ne potrebujemo. Ker nas te omejitve omejujejo pri tako pomembnih stvareh, kot je "mogoče pa res spoznam ljubezen svojega življenja". Kaj je res vredno, da imamo te omejitve, če pa nam onemogočajo dostop do nečesa, kar si res želimo?

Saj veste. Ljubezen je edina prava pot, ki jo moramo kot obiskovalci tega planeta, izkusiti, doživeti in čutiti. In najbolj močna oblika ljubezni je ljubezen do svoje boljše polovice in kasneje do otrok. Vsaj jaz mislim tako. In delam prav vse v tej smeri, da bom to imela. Kaj pa vi?

 

En vroč, prevroč pozdravček iz Barcelone in kot so me naučili tukaj - un beso! ;)
Nina

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske