Kako na hiter način pregnati občutek dolgčasa na zmenku?

 

Obstajajo vse možne vrste slabih zmenkov.
Srečanja, na katerih druga oseba zamuja, je nevljudna, se vajina energija preprosto ne ujema – ali pa kar vse našteto.
Dolgočasen zmenek pa je prav posebna vrsta groznega zmenka.

Ko se nimate o ničemer pogovarjati, ko so odgovori le pritrdilni ali nikalni, ko vaše zgodbe ali vprašanja vodijo v slepo ulico, si včasih ne morete pomagati, da ne bi pomislili: Ali sem kriv(a) jaz? Ali sem res tako dolgočasna oseba? Morda ste res. A v tem članku se bomo posvetili primerom, ko je izjemno dolgočasna vaša simpatija, prilagamo pa vam tudi par nasvetov, kako na zmenku pregnati občutek dolgčasa. Mogoče pa potrebujete le nekoliko vzpodbude, da zmenek steče.
 

Tišina ni nujno slab znak

Zapomnite si, da ni le vaša odgovornost, da zapolnite vsako tišino, krajši premori pa so še dobrodošli, da lahko sogovorec zamenja temo ali pa pogovor začne voditi ta, ki je prej poslušal. Počakajte, da vidite, kaj bo vaš spremljevalec naredil. Na začetku je namreč težko ugotoviti, ali je vaša simpatija zares dolgočasna oseba, ali pa je zgolj nekoliko sramežljiva.

Če se simpatija ne odzove, ji pomagajte, postavite povratno vprašanje, pripovedujte zabavno (a kratko!) zgodbo ali se spustite v napeto in kočljivo debato o tem, ali je bolje umreti v požaru ali v snežnem plazu.


Odkrijte skrite strasti sogovornika

Če ne gre drugače, se poglobite v obsesije in strasti, ki navdušujejo vašo simpatijo. Tudi če vas oseba pred vami ne zanima, ima verjetno vsaj eno zanimivo stvar, ki jo dela posebno na tak ali drugačen način.

Ko vas enostavno vprašanje »povej mi nekaj o sebi« ne bo pripeljalo nikamor, bo morda zadoščalo nekaj kot »povej mi, kako si se začel ukvarjati s slikanjem narave?« ali »zakaj še vedno na vsakem ovinku in tudi med najino večerjo loviš Pokemone?« Skoraj vsakdo ima nekaj, kar ga navdušuje, ali velik izziv, ki ga je premagal. Na splošno ljudje radi govorijo o svojih dosežkih in premaganih izzivih.


Če zmenek nima prihodnosti, se na njem vsaj zabavajte

Igrajte se igro sami s seboj, tako boste vsaj odnesli nekaj od sicer dolgočasnega večera. Če ste na zmenku z nekom, ki kar ne more ohraniti niti minimalnega očesnega stika, se z njim spopadite tako, da za vsak njegov pogled drugam srknete požirek pijače. Lahko si ogledujete ostale ljudi v prostoru in štejete obleke iste barve ter presojate, ali so ženske izbrale pravo obliko obleke za svoj tip postave. Vi se boste ob tem vedno bolj zabavali, namesto da bi se ukvarjali s tem, da energija med vama brez večjega razloga ne »štima«.


Izberite mesto, kjer sami uživate

Že preventivno se izognite dolgočasju tako, da izberete mesta za zmenek, v katerih uživate že ko ste sami ali s prijatelji. Naj prostor na primer vsebuje velik televizijski ekran, kjer se ravno odvija napeta tekma, ki jo vsi spremljajo in ob tem glasno navijajo – tako lahko zmenek, ki zavija v slepo ulico, zlahka spremenite v zmenek za gledanje nogometa ali košarke tako, da prestavite sedeže v baru in stopite v interakcijo z ostalimi.

 

Naj bo aktivno in zanimivo

Če vaša simpatija nerada govori, jo odpeljite nekam, kjer se bosta vsaj zabavala, četudi v tišini, na primer v lokal s pestro ponudbo družabnih iger – kjer lahko mimogrede izberete nekoliko bolj pikantno obarvano igro s črnim humorjem ali tabu temami in opazujete, kako se vaš zmenek znajde.

Dobra popestritev vsakega bara je tudi džuboks, kjer si lahko nastavite glasbo po vašem okusu, obenem pa poskusite prepričati simpatijo, da tudi ona zavrti kakšno skladbo in tako spoznate njen glasbeni okus. Če vam uspe, kar bi bilo res enkratno, in če se počutite dovolj prijetno, da to storite, svoj zmenek povabite na ples ob glasbi, ki jo vaša simpatija sama izbere in v neposredni bližini drug drugega boste takoj začutili, ali redkobesednost izhaja iz ljubke sramežljivosti, ali pa vajin zmenek žal zares ne bo obrodil sadov. V tem primeru je verjetno najbolje, da stopite do natakarja in si naročite še poslednji koktejl tega večera. ;)
 

Avtor: Dogodki za Samske

 

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY