Svetovalnica
 

Rubrika "Svetovalnica" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, ter osebnostni svetovalci, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo nanj odgovorili brezplačno.

Želimo vam prijetno branje in se veselimo vaših vprašanj. 

 


 

Maja sprašuje:
 

Pozdravljeni,

Imam težavo - privlačijo me same barabe! Zakaj ravno barabe, zakaj ne kakšen normalen moški? Prepoznam jih takoj, potem pa sami pristopijo do mene. In nekaj na njih mi je tako všeč, da se ponavadi kar hitro ogrejem za njih. Sledi obdobje spoznavanja, vročice, prvih poljubov in sexa. In potem čez približno 4 mesece mi je že spet jasno, da je moški izkoristil mojo naklonjenost za svojo trenutno uživancijo, potrditev, božanje in muckanje. Ne vem, kje na čelu mi piše, da sem magnet za barabe, ampak vse, kar si želim je to, da to ne bi bila. Hvala za vaš odgovor. P. S. Če tole bere kakšna "baraba", naj me ne kontaktira NIKOLI! :)

Maja

 

 

 

Pozdravljena Maja,

 

Hvala za pogumno in iskreno priznanje. Najprej, kar se tiče barab – res je, moški lovci oddajajo posebno energijo, ki je marsikateri ženski zelo privlačna. Vedno vedo, kako ujeti žensko, katere trike in besede uporabiti, da bodo osvojili žensko. Vendar je z njimi nemogoče shajati na dolgi rok, saj njihov primarni namen ni partnerstvo, temveč lov, igra, zapeljevanje. Članek o moških lovcih, ki vam bo marsikaj pojasnil, najdete TUKAJ >>. Toplo vam priporočam, da ga preberete, saj vam bo dal precej novih uvidov, ki jih potrebujete ob prepoznavanju lovcev in ravnanju v primeru, da spet naletite na kakšnega.

Drugo vprašanje pa je, zakaj ne poslušate sebe? Intuicija in dosedanje izkušnje vam, kot ste sami dejali, takoj povedo, da gre spet za moškega, s katerim se boste zabavali, ne pa gradili partnerstva. To pomeni, da ne poslušate svojih občutkov oziroma se kljub opozorilu intuicije podate v avanturo, ki vas vsakič znova pusti oropane ljubezni. Tovrstna strast nas pusti zoglenele, nič ne ostane od nas. To so na dolgi rok nevarne igre, ki vas lahko tudi psihično precej izčrpajo.

Menim, da vam je pri teh moških všeč, da vam posvečajo veliko pozornosti in vam vsakič znova dajejo potrditev, da ste zaželeni, prijetni in vredni poželenja. V primerjavi z moškimi lovci se vsi ostali moški zdijo preveč mirni, zato jih morda niti ne opazite in vam niso zanimivi.
Na vašem mestu bi se vprašala, zakaj potrebujete toliko potrditev? Zdi se, da iščete zunanje vire ljubezni in poskušate z njimi zapolniti primanjkljaj, ki je v vas. Vendar tega ne boste našli pri lovcih.
Tudi sicer vas noben moški ne bo rešil, pozdravil in vam zvišal samozavesti, če sami ne boste delali na sebi.

Verjamem, da je v vas ogromno ljubezni, ki si jo želite dati. Obenem pa v sebi nosite tudi ogromno potrebo po ljubljenosti in potrditvi, da ste zaželeni. Tovrstni vzorci navadno izhajajo iz občutka nevrednosti, ki se začne ustvarjati že zgodaj v otroštvu.
Naj vas pomirim, da niste čudni, kajti marsikatera ženska se bori z enakimi občutki kot vi. Vendar boste srečni in mirni šele, ko boste pripravljeni pogledati vase in si priznati, kje so vaše rane, šibke točke in pomanjkljivosti. Zgolj tako jih boste lahko pozdravili.

Vabljeni ste tudi na svetovanje (več najdete v opisu spodaj) ter na delavnice, ki vam bodo pomagale razumeti vaše vzorce.

Srečno pri odkrivanju sebe in postavljanju novih temeljev,

Dogodki za Samske

 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili našim terapevtom in svetovalcem, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj in ga objavili na spletni strani.
 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske