Vprašanja bralcev
 

Rubrika "Vprašanja bralcev" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti odgovore na svoja intimna, globlja vprašanja. 
Na vprašanja odgovarjajo predstavniki Dogodkov za Samske, ki so z več-letnimi izkušnjami na področju organizacije dogodkov ter poglabljanja v samskost in partnerstvo, svetovali in pomagali že mnogim posameznikom.

Če imate kakšno vprašanje, ki bi nam ga radi postavili, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si

Z veseljem vam bomo odgovorili nanj.

Želimo vam prijetno branje in se veselimo vaših vprašanj.

 


 

Jure sprašuje:


Pozdravljeni!

Pišem vam, ker se mi je že velikokrat zgodilo, da mi po prvem zmenku ženske kar naenkrat niso več odpisovale ali pa se niso več želele videti z menoj. Rad bi vedel, kaj delam narobe in kako bom res vedel, ali je ženska zainteresirana zame, ne da bi jo o tem moral povprašati. Ko se pogovarjam s prijatelji ali družino pravijo, da bom to pač začutil. Ne vem, če bom to začutil. Če do sedaj nisem, ne vem, če bom. Vesel bi bil, če bi mi lahko pomagali. Potrebujem bolj specifičen nasvet.

Hvala za vaš odgovor,
Jure
 


 

Dogodki za Samske odgovarjajo:

 

Dragi Jure,

Hvala za opis vaše situacije. Veliko žensk pristane na prvi zmenek, ker ne želijo s tem prizadeti moškega, ki jo na zmenek povabi. A žal se ne zavedajo, da je zavrnitev po prvem zmenku lahko bolj boleča kot še pred njim.
Zakaj po prvem zmenku ne pokličejo več nazaj oz. zavrnejo kakršnokoli komunikacijo z moškim, je težko razložiti. Težko je namreč razložiti skupek dejavnikov, ki vplivajo na to, da si nekomu všeč in katere so tiste lastnosti, ki posamezne dame že podzavestno odbijajo.

Glede na to, da se vam to dogaja večkrat, bi v vašem primeru razmislili, kako dejansko se obnašate v odnosih z drugimi. Kaj govorite o sebi, koliko govorite, ali tudi poslušate, kakšno energijo oddajate? Ali uporabljate besede, ki opisujejo vašo dobro ali slabo samopodobo? Ali so vaše izgovorjene besede in neverbalna govorica telesa povezane?
Sogovornica lahko zelo hitro namreč ugotovi, ali ji vaša energija ustreza ali ne. Če bi jo povprašali, zakaj vas več ne pokliče in kaj je šlo na zmenku narobe, vam morda ne bo znala niti odgovoriti. Veliko stvari se dogaja v našem nezavednem in tudi to – kdo nam ustreza in kdo ne.
Ste se vprašali kdaj, kako vas dojemajo drugi? Kako vas vidijo? Kaj si mislijo o vas? Kaj točno naredite, da vaše sogovornice odvrača od vas?

Ko boste odšli na naslednji zmenek, se opazujte. Opazujte zmenek iz ptičje perspektive in ugotovite v kateri točki boste sogovornico pritegnili in v kateri ne.

Nikakor pa na prvem zmenku ne govorite o sebi nič slabega oz. ne uporabljajte stavke, kot so: »sem samski in zato sem čuden ali pa »ah, saj jaz nikoli ne naredim nič prav« ali pa »vse veze, ki sem jih začel, so se slabo končale«. Taki stavki so prepovedani in nikakor ne sodijo na prvi zmenek.

Pokažite, da se cenite. Govorite lepe stvari, ki so vam življenje polepšale in ne govorite o slabih izkušnjah, ki ste jih imeli s puncami. Nikakor ne govorite o svojih slabih izkušnjah s svojimi preteklimi sogovornicami na zmenkih. Zakaj bi morale to vedeti vse nove simpatije?

Sprostite se. Dame imajo rade sproščene moške. Povejte kaj zabavnega, spravite v smeh sogovornice in sebe. Uživajte.
Ste za stvar? Od danes naprej naj bodo zmenki za vas zabava in ne napor. Na tak način boste na zmenke vedno prišli s sproščeno energijo in z manjšimi pričakovanji – glede sebe in sogovornice.

Poskrbite, da ste lepo oblečeni, urejeni. 

Predlagamo vam, da si preberete knjigo »Prvi vtis – kako vas vidijo drugi, vi pa tega ne veste?«, ki sta jo napisali avtorici dr. Ann Demarais in dr. Valerie White. Knjiga je prevedena in dostopna na knjižnih policah ter v vseh večjih slovenskih knjižnicah. S knjigo Prvi vtis se boste naučili obvladati sedem ključnih dejavnikov, s katerimi boste naredili dober - in trajen - prvi vtis. V knjigi je mnogo izsledkov raziskav, preglednic za ocenitev samega sebe ter na desetine koristnih primerov iz prakse. Preberite si jo – knjiga je uporabna, zabavna, poučna in vam lahko spremeni življenje.

Če nas boste želeli še kdaj povprašati po kakšnem nasvetu, nam pišite na info@dogodkizasamske.si.
Dogovorimo se lahko tudi za osebno svetovanje, s katerim lahko izboljšate svoje družabne sposobnosti in se opremite z učinkovitimi navodili za zmenke.


Vse dobro,
Dogodki za Samske

 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi nam ga radi postavili, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj in ga (po želji tudi anonimno) objavili na naši spletni strani.

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • PLES ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske