Psihologi odgovarjajo
 

Rubrika "Psihologi odgovarjajo" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Tokrat na vprašanje bralke odgovarja Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 10 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari.

V sodelovanju s podjetjem O.K. Consulting že več kot 10 let izvaja izobraževalne delavnice v različnih slovenskih podjetjih. Leta 2007 pa je bil uvrščen med TOP 10 predavateljev, priznanje pa je prejel od Planeta GV.
Več o Sandijevih referencah si lahko preberete spodaj.


Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si.
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj.

Želimo vam prijetno branje.

 


 

Manja (32 let) sprašuje:


Spoštovani!

Samska sem že 3 leta. Sicer se imam v svoji samskosti čisto ok, a čutim, da je čas za novega fanta. Stara sem 32 let in pripravljena na nekaj več. Včasih sem o tem brala, danes pa sama ugotavljam, da so moški postali manj gentlemanski, da so postali bolj poženščeni, ženske pa smo postale bolj močne, udarne, samozavestne – bolj moške.

Ta razkol med spoloma postavlja stvari na glavo. Poleg tega smo ljudje postali veliko bolj samozadostni, v družbo pa se vedno bolj liberalno kažejo istospolna partnerstva.

Samskih žensk je že tako več kot moških, moški so postali geji – ja, kaj pa ostane nam heteroseksualnim ženskam, ki želimo moške v pravem pomenu besede?

S prijatelji grem kdaj pa kdaj v shopping in vsi rabijo veliko več časa za nakupovanje kot jaz. Ne vem, nekaj se dogaja. Pa ne vem točno kaj. Morda smo samo v obdobju transformacije in je tako prav. Ampak jaz bi še vedno rada spoznala kavalirja, tistega pravega moškega, ki mi bo odrl vrata, ki me bo vprašal, kako sem, kako se počutim, ki me bo ogrnil, ko me bo zeblo. In kje ga poiščem?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Lep pozdrav,
Manja, 32 let
 


 

Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, odgovarja:


Pozdravljeni, ga. Manja!

Zagotovo prihaja v naši družbi do določene transformacije kar se tiče spolnih vlog. Spolne vloge se, kot pravilno ugotavljate, v določenih elementih izenačujejo, zaradi česar prihaja v odnosih do določene zmede oziroma do neskladja med pričakovanji in realnostjo.

Vseeno pa se mi ob branju vašega vprašanja zdi, da posplošujete in da ste celo v določenih zadevah kontradiktorni sami s sabo (zmeda in notranji konflikt). Po eni strani pravite, da smo moški postali geji in poženščeni, po drugi strani pa si najbolj želite moškega, ki ima veliko lastnosti ženske spolne vloge: odpiranje vrat, spraševanje kako ste, kako se počutite ... Verjetno boste rekli, da rabite to in pa tudi odločnost pri svojem partnerju (bolj značilno za tradicionalno moško spolno vlogo). Verjemite, moški si tudi načeloma želimo biti eno in drugo, vendar smo ničkolikokrat zmedeni, ker težko ugotovimo, kdaj moramo biti eno in kdaj drugo oziroma kako biti odločni kavalir, da bomo s strani partnerke dobili potrditev, da smo odločni, po drugi strani pa razumevajoči.

Če zaključim, verjamem, da je še kar nekaj takih moških, vendar rabijo "natančna navodila" s strani vas žensk, kaj in kako ter kdaj.

Lp,
Sandi Kofol

www.sandikofol.si
041 975 195
 



POGOVORNA SKUPINA Dr. John


Bi se nam pridružili na POGOVORNI SKUPINI Dr. John?
S Sandijem se bomo srečevali tedensko in poskrbeli za globlje spoznavanje samih sebe ter drug drugega.


 



Tokrat je na vprašanje odgovarjal Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 10 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari. V sodelovanju s podjetjem O.K. Consulting že več kot 10 let izvaja izobraževalne delavnice v različnih slovenskih podjetjih. Leta 2007 je bil uvrščen med TOP 10 predavateljev, priznanje pa je prejel od Planeta GV.


Področja Sandijevih izobraževanj:

- vodenje ljudi – kakšen je uspešen vodja,
- profesionalna komunikacija na delovnem mestu,
- ustrezen pristop in odnos na delovnem mestu,
- prodaja,
- kako s težavnimi sogovorniki,
- spoprijemanje s stresom,
- čustvena inteligentnost,
- upravljanje s časom,
- team building …
 

Reference:

Danfoss Compressors, Doba, Društvo medicinskih sester babic in zdravstvenih tehnikov, EGP Škofja Loka, Geoplin, Geberit, Gorenjske lekarne, Hit Gorica, Informacijska pooblaščenka, Iskratel, I.Zava JZ RTV Slovenija, Krka, Lek, Lekarniška zbornica, Ljudska univerza Nova Gorica, Metrel mehanika, Mlinopek, Mercator, Mobitel, Modra zavarovalnica, MSD, Oikos, OMD, Onkološki inštitut, Oriflame, Petrol Energetika, Prevent, Pro plus – POP TV, Probanka, Roche, Si.Mobil, TA Regulator, TPV Novo mesto, Trimo Trebnje, Zdravstveni dom Ljubljana, Bolnišnica Franca Derganca Šempeter, Bolnišnica Golnik KOPA, Bolnišnica Celje, Bolnišnica Maribor, Celjske lekarne, Center šolskih in obšolskih dejavnosti ...
 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj.

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY