Smisel partnerstva


"Smisel partnerstva naj bi bil v druženju dveh popolnoma samostojnih oseb, ker jima je v dvoje prijetneje, kot če sta sama.

Spomnim se, kako je dr. Sanja Rozman odgovorila novinarki, ko jo je le-ta vprašala, kaj je zanjo ljubezen.
Rekla je nekako takole: »Če me bo partner prepričeval, da me neskončno ljubi, da ne more živete brez mene, da si ne predstavlja, da bi me zapustil, da je brez mene čisto izgubljen ... mu bom rekla: NE, hvala, ne želim si in ne zmorem takega partnerstva. Če pa bo partner rekel, da je zadovoljen sam s seboj, da se ima rad, da je srečen, da mu je lepo na tem svetu, da je življenje lepo - ampak z menoj mu je še lepše in prijetneje, in da si zato želi biti z mano .... takega pa lahko ljubim in živim z njim.«

Zelo lepo in nazorno povedano, kaj je smisel partnerstva. Ne dopolnjevanje, temveč sožitje. 

Bistvo je namreč v tem, da nimamo partnerja zato, da nas dopolnjuje, izpolnjuje, podpira, balansira in kaj vem kaj še vse ... S tem samo obremenjujemo drug drugega in tako prihaja do kriz. Imamo ga preprosto zato, ker nam je življenje z njim lepše, prijetnejše, ker si želimo biti z njim - ne pa zato, ker moramo biti, ker drugače ne znamo, ne zmoremo.

Vsak človek ima svojo energijo. V Celestinski prerokbi je lepo opisano, kako prihaja do nesoglasij med partnerjema.
Ko nekomu primanjkuje energije, ni več "samostojna celota" in tako podzavestno prične črpati partnerjevo energijo. 
Prihaja do sporov, konfliktov.

Prepričana sem in tudi življenje mi je to dokazalo - na meni sami in na ljudeh okoli mene - da nam vesolje pošlje vedno "tapravega" partnerja; to je tistega, ki ga v danem trenutku potrebujemo za naš razvoj.

V kolikor se moramo v tem življenju učiti partnerskih odnosov, se moramo pač učiti.
Potrebujemo torej točno take partnerje, ki nam bodo pomagali s svojim obnašanjem in odnosom priti do določenih spoznanj in sprememb v nas samih.
Če se moramo še veliko naučiti in mi to vztrajno zanikamo, bo morda učenje potekalo vse življenje in sanjskega partnerja nikoli ne bomo srečali, saj ne bomo dosegli določenega nivoja zavedanja, kjer bi se lahko pojavil.
To se najbolje kaže v dejstvu, da nekateri spreminjajo partnerje, sebe pa ne in tako privlačijo k sebi vedno enake partnerje (ker od sebe dajejo enak energetski vzorec) in tako slej ko prej pridejo z vsakim partnerjem v isto situacijo - stojijo pred isto "domačo nalogo", ki se ji pač ne morejo izogniti.

Treba jo je rešiti in se ob tem pomakniti ob spirali zavedanja malo višje ... Zato je tudi popolnoma nesmiselno imeti kakršne koli občutke krivde: zakaj sem se spečal/a ravno z njim/njo ...?

S komerkoli bi se, bi si bili posamezniki na nek način podobni - vzorec bi bil isti. Bistvo vsega je spreminjati sebe, ljubiti sebe ...

Šele potem, ko znamo živeti sami s sabo, ko partnerja ne potrebujemo nujno za našo srečo, ko ugotovimo, da ljubezen in sreča ni le partnerjev odnos do nas, da ljubezen je Življenje, vesolje, mi sami, ko smo "energetsko" samostojni in ne potrebujemo NIKOGAR, da bi se naslanjali nanj, iskali varnost, zaščito, podporo ... šele potem smo zreli za tistega pravega sanjskega partnerja. In šele potem tudi pride, kot tisti metulj, ki ga prenehamo loviti.

Ko lahko le dajemo brez namena povračila, ko se z njim dopolnjujemo, ne pa izpolnjujemo.

Part-near / vzporedne poti / in ne skupne ali celo prepletene. Vsak partner nam je torej poslan, da nam (drug drugemu) pomaga do teh spoznanj. 

Za marsikoga mislimo - bil je edini pravi ... in res je bil pravi - za tisti trenutek.
Ko smo bili na določenem zavedanju, smo ga pritegnili, ker nam je v tistem trenutku odgovarjal. Ko smo se od njega naučili, kar nam je lahko nudil za učenje (in on od nas), so se naše poti razšle.
Zavedanje navadno začne dvigovati en partner. Če mu drugi sledi, se lahko razvije partnerstvo na zelo visokem nivoju in morda celo drug za drugega ugotovita, da sta "taprava"!
Če eden zaostaja, se sčasoma njune poti ločita.

Mislim, da ni nujno, da imamo v vsakem življenju "tistega tapravega", včasih potrebujemo kakšnega drugega, da je naš razvoj hitrejši. To je lepo opisano v Usodi duš.
Naš Življenjski partner pa nas mogoče v tem življenju spremlja kot naš otrok ali katera druga bližnja oseba ....

Včasih nam pride nekdo na pot, pa mi ne "čutimo" kemije. Nikoli ne vemo, kdaj zamujamo lastno šolo, ki bi nam pomagala pri spremembi v sebi, da res pridemo do pravega. Ali pa nehote res zamujamo pravega.
Seveda vse to ne pomeni, da sprejmemo kar vsakega, ki nam pride na pot in besno iščemo, kaj je tisto, kar se moramo od njega naučiti. Take stvari pač čutimo v sebi - kot zaljubljenost, simpatijo, tisto "nekaj", kar nas vleče k nekomu.

Vesolje nam bo poslalo in obdržali bomo tistega partnerja, ki nam je namenjen. Vsi ostali, ki pridejo in gredo, so tu zato, da nas nečesa naučijo v življenju, da nas v nekem smislu izzovejo.

Morda nam je trenutni namenjen zato, da iz sebe očistimo ljubosumje, nesamostojnost ... morda zato, da bi se malo igrali in dvigali samozavest.


Človek mora biti sam zase celota, se naučiti energijo dobivati sam.
Šele potem lahko dve osebi čudovito živita skupaj - ena OB drugi in ne ena NA drugi.
In če se ena odmakne, druga še vedno stoji! In nihče se ne čuti izkoriščenega, izčrpanega, uporabljenega, obe lahko "dihata", nihče ne visi na drugem, nihče ni odvisen od prisotnosti drugega.

Oba imata dovolj energije in ta se lahko prepleta in plemeniti.
Nihče ni VEČ, nihče ni MANJ.
In če smo celota, svobodni, in če je tak tudi naš partner, ga sprejemamo takega kot je, ker ne iščemo na njem in od njega stvari, ki bi jih sami radi imeli.

Partnerstvo je zapletena stvar, ker ga pogosto narobe dojemamo.
Paradoks pa je ta, da šele ko znamo živeti popolnoma samostojno, brez partnerja, dobimo res tistega tapravega, ki "nam leže na dušo"!
Enaki principi veljajo tudi za prijateljstvo. Od nobene osebe naj ne bi bili odvisni, družili naj bi se s tistimi, ki nam lepšajo življenje."

*Moč uma je v zaznavanju različnosti, moč srca pa v zaznavanju podobnosti*

Neznan avtor

Vir: www.nadrealist.si

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY