Spoznajmo polni potencial naše seksualnosti in spolnosti

O spolnosti in seksualnosti na bolj duhoven način ...

4-urno izobraževanje s strokovnjakom napredne spolnosti

 


Spolnost je velik del naših življenj in prav bi bilo, da se o njej poučimo tudi na drugačen način. Morda je drugačen ta način, ki smo ga bili vajeni do sedaj in je za nas, kot čuteča bitja, edini pravi ta, kakršnega vam bomo predstavili na predavanju/delavnici v četrtek, 11. 12. 2014, ob 17.30 uri v sodelovanju z g. Zoranom Železnikarjem - publicistem, pisateljem, terapevtom in raziskovalcem globljih dojemanj posameznikovega sveta.

Preberite si vsebino izobraževanja in razmislite, ali si tudi vi želite spolnost dojemati veliko globlje, bolj celovito in duhovno. Verjamemo namreč, da spolnost pomeni veliko več kot objektivizacija (spolnih) partnerjev, njihov teles. Gre za nekaj več in s takim mišljenjem lahko dosežemo pri spolnosti gotovo več čarobnosti kot kadarkoli do sedaj.

Toplo vabljeni v objem razkritih skrivnosti o senzualni spolnosti in seksualnosti, ki nas lahko popelje veliko dlje ... tako med rjuhami kot v osebnostnem smislu rasti.
 



Delavnica o spolnosti, ki nam pokaže drugačne dimenzije dojemanja nas samih, odnosa, senzualnosti in spolnosti.
Ko sex ni več sex, ampak veliko več! Gre za globino, povezovanje, odnos in osebnostno rast!
>> O delavnici si podrobneje preberite tukaj. <<

 

Z novim znanjem do kakovostnih odnosov?

V odnose se spuščamo kot spolna bitja. Toda o tem, kaj pomeni biti spolno bitje, smo zelo slabo poučeni. Spolnost ni le ukvarjanje s spolnimi organi, spolni odnos pa ni le združevanje naših teles in iskanje užitka. Pri razkrivanju celovitosti naših odnosov smo najpomembnejše prezrli. 

Spolna energija je največja sila, s katero razpolagamo, a je zaradi nepoznavanja ne znamo izkoristiti sebi v prid in ravnamo z njo zelo neodgovorno. Ustrezna spolnost je najboljši način za zdravljenje telesa, zagotavljanje njegove vitalnosti, naš psiho-fizični razvoj, prebujanje spečih potencialov in še marsikaj.

Le redkim je poznano, da je izvirni greh, ki je Adama in Evo pregnal iz raja, spolna napaka, odklon od ustrezne spolnosti. Spolni odnos, nekoč veličastno dejanje, namenjeno doseganju telesno-duhovnega blagostanja in napredka, je po spolnem padcu postal zgolj dejanje za tešitev spolne sle in razplod po živalskem vzoru. Takšna spolna praksa se nam zdi popolnoma normalna, čeprav zaradi nje plačujemo visok davek.

 

Kakšna je napredna spolnost?

Namen prave spolnosti je, da se moški in ženska v spolnem aktu v žaru spolnega ognja plemenitita in z visokimi frekvencami spolne energije z radostjo in ljubeznijo napolnita sleherno celico njunih teles. Takšna spolnost je praznik življenja, način za doživljanje sebe kot celostno bitje.

Ko se naučimo spolni ogenj obvladovati in ga namesto nagona vodi ljubezen, z njim ustvarjamo prave čudeže. Ta nekoč skrbno čuvana modrost v temeljih spremeni naše življenje.

Kakovostnega življenja si ni mogoče predstavljati brez važne sestavine, ki jo predstavljajo spolni odnosi. Vendar pa prave, napredne spolne odnose lahko prakticiramo le, če se o tem primerno poučimo. Sedanje znanje žal ne zadošča.
 

>> O delavnici si podrobneje preberite tukaj. <<

 

Z zavedanjem in znanjem lahko dosežimo resnično izpolnitev - v dvoje

Ponuditi vam želimo priložnost, da si pridobite potrebno znanje in izkušnje za izgradnjo značaja, plemenitenje osebnosti in doseganje potrebne zrelosti, da bi takšni lahko uživali življenje v vsej njegovi polnosti. Ko ustvarjamo novo zvezo, je še kako zaželeno, da se kaj naučimo iz starih napak in se oborožimo z novim znanjem, ki zagotavlja uspeh.

Dejstvo, da smo ustvarjeni kot spolna bitja, nam kaže, da smisel življenja ni živeti sam. Resnično izpolnitev in pravo srečo dosežemo le v paru, ko se partnerjem zlijemo, ne le telesno temveč tudi kot moška duša z žensko dušo. Tako vsako spolno bitje doseže kozmični namen. Vsako zapostavljanje tistega, kar nam je kot bitjem namenjeno, nam zapira vrata do sreče, radosti, miru in optimizma.

Vzpostavljanje novih, kakovostnih odnosov je mnogo uspešnejše, ko se vanje spustimo kot celovito spolno bitje, zavedajoč se bogastva, skritega v spolnosti in v nas samih. Tako vanje vstopamo samozavestni, pripravljeni ponuditi in prejeti več; odnosi morajo doseči potrebno globino. Namesto površinskih stikov ustvarjamo zrele povezave, ki nas povežejo na globlji psihično-duhovni ravni; to nam prinaša spoznanje, da smo svojemu življenju dali pravi smisel in namen, obenem pa nas napolni z mirom, radostjo in optimizmom.

Za dobre in trajne odnose seveda ni dovolj le dober seks; takšne lahko ustvarimo le kot zreli, zavestni, srčni in z ustreznim znanjem opremljeni ljudje, ki so v partnerju sposobni videti več kot le zunanjost s pritiklinami značaja. Na poti, da takšni postanemo, je vsak partnerski odnos pomembna lekcija, ki prinaša priložnost za našo rast in plemenitenje, pri tem pa nas le pravo in k pravim ciljem usmerjeno znanje lahko obvaruje trpljenja in razočaranj. 

Ko poznanstvo prerašča v resen, zrel odnos, si velja zastaviti nekaj preprostih vprašanj.

Kot moški se velja vprašati: Kaj sem pripravljen ponuditi partnerki – svoje spolne organe in svoje telo ali ji odpreti tudi svojo dušo? Sem jo pripravljen sprejeti v svoje srce kot boginjo, s katero bom doživel celovitost življenja in izkusil njegovo polno slast? Sem se za  dosego tega cilja pripravljen odreči svoji sebičnosti in se žrtvovati ljubljeni? Ali se v tem odnosu zavedam svojega poslanstva – poslanstva moškega?

Ženska pa naj si zastavi vprašanja: Ali v njem lahko prepoznam dušo, ki me prihaja osrečit? Sem pripravljena predati se tej in ob tem spregledati njegov ego, ki se razkriva v neprijetnih lastnostih? Sem pripravljena z ljubeznijo podpreti ga in mu izkazati svojo hvaležnost in spoštovanje? Ali se v tem odnosu zavedam svojega poslanstva – poslanstva ženske?

Če je katerikoli od teh odgovorov – »ne«, lahko računamo na težave in razočaranje.

Zgornja problematika je še kako pomembna in vredno ji je posvetiti potreben čas in pozornost, da potrebna spoznanja v nas docela dozorijo in zaživijo v praksi.
 

>> O delavnici si podrobneje preberite tukaj. <<

 

Potek izobraževanja

Štiriurno izobraževanje v prijetnem, sproščenem ozračju bo potekalo v dveh delih.

1. del

V 1. delu bomo nizali odgovore na številna vprašanja.
- Kaj je s sedanjim seksom narobe in kako to vpliva na naša življenja?
- Kakšne posledice prinaša v odnose med spoloma?
- Kakšne so dobrobiti »napredne« spolnosti, ki je več kor seks?
- Kaj je sporočilo svetopisemske zgodbe o izvirnem grehu?
- Kakšne so posledice odklona od polnovredne spolnosti za človeka in družbo?
- Kakšno vlogo ima pri tem lažni jaz – ego?
- Kakšno je naravno poslanstvo moškega in ženske?
* Pridružili bomo tudi praktični vidik: zazrli se bomo vase, razmislili in se vprašali, ali naši odnosi dosegajo potrebno globino in ali sedanja spolna praksa ustreza našim pričakovanjem.

2. del

V 2. delu bomo spolnost odkrivali v novi luči.
- Prepoznali bomo sebe kot duhovno bitje in se zavedli svojih potencialov, ki se nam morda doslej niso zdeli pomembni.
- Dobre odnose lahko gradimo le, če se dovolj cenimo, zato bomo spoznavali, kako graditi resnično trdno samopodobo.
- Kako spoznati in vzljubiti sebe?
- Kako zaživeti kot polnokrvno spolno bitje?
- Kako stkati močno vez s partnerjem in stopiti z njim v spolni odnos, ki ni le običajen seks temveč praznik življenja?
- Razširili bomo zavedanje na področja, ki smo jih doslej zanemarjali.
- Oborožili se bomo z dragocenimi spoznanji, ki lahko korenito spremenijo naša življenja.
 

Na predavanju boste lahko kupili knjigo po polovični ceni (namesto 24 € le 12 €). Več o knjigi si preberite tukaj.
 

Na predavanju si želimo umirjenih, sproščenih, novemu znanju odprtih ljudi.
Če povsem takšni ne boste ob prihodu, boste mnogo verjetneje ob zaključku predavanja. 

Predavanje bo potekalo v manjši skupini (20 do 25 oseb), v prijetnem in sproščenem ozračju, kar omogoča boljši stik in obravnavo konkretnih problemov udeležencev.

Toplo vabljeni!

 



Ne zamudite tudi ...

Preseganje prepada med spoloma

Četrtek, 29. 1. 2015, ob 17.30, Trzin

Več o izobraževanju si preberite TUKAJ.

 


 

O Zoranu Železnikarju, predavatelju obeh izobraževanj

Zoran Železnikar svoje poslanstvo vidi v širjenju obzorij in duha – sebe in drugih. Po izobrazbi mag. elektrotehnike se je v zadnjih letih temu povsem posvetil, svojo odliko pa vidi predvsem v moči pisane besede. Njegova prava duhovna pot se je začela s prevajalstvom (Moški so drugačni, ženske tudi), čemur je sledil njegov knjižni prvenec Planet strahu. S knjigo Človek je več je pokazal, kako pomembno je spoznati lepoto in moč, ki se skrivata v nas. V želji razpihati temne sence današnjega časa je nastala knjiga Slovenska pot v prihodnost, s številnimi idejami, kako iz krize. V knjigi Pot do živahne moškosti pa je želel zrelim moškim pokazati, kako lahko s spremembo življenjskih navad ostanejo vitalni in ustvarjalni do pozne starosti.

Pravi, da ga je raziskovanje neznanega pripeljalo do ugotovitve, da je najpomembnejše v življenju modro ravnati s svojo energijo, ki je spolna energija. S poglabljanjem v spolnost je spoznal osupljiva dejstva, ki jih je pojasnil in razkril v svoji zadnji knjigi Spregledano poslanstvo spolnosti. Knjiga odpira na obravnavano področje povsem nov, svež pogled.

V zadnjem času je vse bolj prisoten v medijih, aktiven pa je tudi kot predavatelj, terapevt in voditelj delavnic. Vsa njegova prizadevanja sledijo motu: »Največ, kar lahko narediš za bližnjega, je, da mu pomagaš odkriti lepoto in moč v njem.« 
 

 

 

KOLEDAR DOGODKOV

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Junij

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • DRUŽABNI PLESI
  • PLES ZA SAMSKE
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • LOVE BOAT PARTY
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • Solo Salsa Party za Samske
  • egipt za samske