Psihologi odgovarjajo
 

Rubrika "Psihologi odgovarjajo" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Tokrat na vprašanje bralke odgovarja Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 10 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari.

V sodelovanju s podjetjem O.K. Consulting že več kot 10 let izvaja izobraževalne delavnice v različnih slovenskih podjetjih. Leta 2007 pa je bil uvrščen med TOP 10 predavateljev, priznanje pa je prejel od Planeta GV.
Več o Sandijevih referencah si lahko preberete spodaj.


Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si.
Z veseljem vam bodo naši psihologi odgovorili nanj.

Želimo vam prijetno branje.

 


 

Kristina (35 let) sprašuje:


Pozdravljeni!

Sem samska 35-letna mamica 5-letne hčerke in iščem partnerja, ob katerem bi rada začutila varnost, prijateljstvo, ljubezen in zaupanje.
Zdi se mi, da takih moških ni več. Vsi so obremenjeni s svojimi stvarmi, nihče nima časa, da bi se lahko sploh v miru spoznali, najbolj pa me moti to, da tiste moške, ki bi radi imeli svoje otroke, moti to, da imam jaz otroka že od prej.
Kako bi bilo najbolje ravnati v takih primerih? Moja hči je zame seveda moja prioriteta, to je dejstvo. Vseeno pa bi rada spoznala kakšnega partnerja, s katerim bi lahko preživljala čas in kasneje z njim tudi živela.

V naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Lep pozdrav,
Kristina, 35 let
 


 

Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, odgovarja:


Pozdravljeni, ga. Kristina!

Nikar ne obupajte prehitro.
Iz vašega vprašanja lahko razberem, da ste zapadli v fazo posploševanja, verjetno na podlagi nekaj slabih izkušenj pri iskanju partnerja. Zagotovo obstajajo partnerji, ki jim je tudi pomembno prijateljstvo, ljubezen in zaupanje v vezi.

Seveda je vsak posameznih obremenjen s svojimi življenjskimi zadevami, ampak to še ne pomeni, da si ne želijo partnerke, s katero bodo zgradili odnos ljubezni in zaupanja. Tudi dejstvo, da imate otroka pri večini moških ni problem. Kar nekaj je takih, ki imajo tudi že svoje otroke, pa si ne želijo več otrok ali si jih sploh ne želijo (nič niste napisali ali si jih vi še želite). 

Opozoril bi vas le na eno zadevo. Razumem, da vam je vaš otrok prioriteta, ampak pri spoznavanju potencialnega partnerja nikar ne predstavite, da vam je otrok daleč na prvem mestu, potem pa dolgo ni nikogar za tem. Veliko več uspeha boste poželi, če boste imeli tudi partnerstvo zelo visoko na svoji lestvici vrednot. Glede na napisano namreč podobno pričakujete tudi od svojega bodočega partnerja. Še enkrat, pri spoznavanju bodite potrpežljivi in vztrajni. 

Lp,
Sandi Kofol

www.sandikofol.si
041 975 195
 


Tokrat je na vprašanje odgovarjal Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 10 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari. V sodelovanju s podjetjem O.K. Consulting že več kot 10 let izvaja izobraževalne delavnice v različnih slovenskih podjetjih. Leta 2007 je bil uvrščen med TOP 10 predavateljev, priznanje pa je prejel od Planeta GV.


Področja Sandijevih izobraževanj:

- vodenje ljudi – kakšen je uspešen vodja,
- profesionalna komunikacija na delovnem mestu,
- ustrezen pristop in odnos na delovnem mestu,
- prodaja,
- kako s težavnimi sogovorniki,
- spoprijemanje s stresom,
- čustvena inteligentnost,
- upravljanje s časom,
- team building …
 

Reference:

Danfoss Compressors, Doba, Društvo medicinskih sester babic in zdravstvenih tehnikov, EGP Škofja Loka, Geoplin, Geberit, Gorenjske lekarne, Hit Gorica, Informacijska pooblaščenka, Iskratel, I.Zava JZ RTV Slovenija, Krka, Lek, Lekarniška zbornica, Ljudska univerza Nova Gorica, Metrel mehanika, Mlinopek, Mercator, Mobitel, Modra zavarovalnica, MSD, Oikos, OMD, Onkološki inštitut, Oriflame, Petrol Energetika, Prevent, Pro plus – POP TV, Probanka, Roche, Si.Mobil, TA Regulator, TPV Novo mesto, Trimo Trebnje, Zdravstveni dom Ljubljana, Bolnišnica Franca Derganca Šempeter, Bolnišnica Golnik KOPA, Bolnišnica Celje, Bolnišnica Maribor, Celjske lekarne, Center šolskih in obšolskih dejavnosti ...
 



Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bodo naši psihologi odgovorili nanj.

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY