Psihologi odgovarjajo
 

Rubrika "Psihologi odgovarjajo" je namenjena vsem tistim zvedavim osebam, ki želijo pridobiti strokovne odgovore na svoja globlja vprašanja. Na vprašanja odgovarjajo priznani in izkušeni psihologi, psihoterapevti ali psihiatri, njihove odgovore pa objavljamo enkrat na 14 dni.

Tokrat na vprašanje bralke odgovarja Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 9 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari.



Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt


Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj.


Želimo vam prijetno branje.

 


 

Milena (46 let) iz Ljubljane sprašuje:


Pozdravljeni!

Sem 46-letna Ljubljančanka in sem samska že 2 leti. Moram reči, da uživam v samskem življenju, vendar pa si potiho ob sebi seveda želim moškega, s katerim bi preživljala svoj prosti čas in delila preostanek svojega življenja. Sama o sebi menim, da sem zelo prijetna, energična in pozitivna oseba.
Imam pa eno vprašanje, ki se nanaša na samske moške. Kje so?
Obiskujem veliko prireditev in dogodkov, kjer bi lahko spoznavala samske moške, ampak samskih moških ni. Ne razumem, zakaj je na vseh dogodkih (pa s tem ne mislim na dotične Dogodke za Samske) vedno veliko žensk in le nekaj malega moških.
Kaj se dogaja z današnjimi moški? Kje se skrivajo? Ali nimajo poguma? Ali se bojijo resnih vez? Ali se jim z ženskami ne da več ukvarjati? Lokali so polni moških družb. Pa ali res mislijo, da bodo tam spoznali kakšno omembe vredno damo njihovih starosti?

Včasih ni bilo tako. Zanima me, čisto iz psihološkega vidika, kaj se dogaja z odnosi in s posamezniki, da je vedno več samskih? In predvsem to, zakaj teh vedno več samskih moških ne naredi nič v smeri iskanja novih partnerstev?

Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

Milena, 46 let

 


 

Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, odgovarja:


Že sami ste napisali in si s tem odgovorili na vprašanje »Kje so moški?« - veliko jih je v lokalih. Veliko jih je tudi doma pred televizorjem in računalnikom in seveda veliko jih je ali v službi ali pa zmatrani ležijo ali spijo doma na kavču. Se mi pa zdi, da jih je kar nekaj še vedno tudi po ostalih dogodkih (kot tudi sami pravite npr. na Dogodkih za Samske). Zato vztrajajte in hodite še naprej ven. Samo vprašanje časa je, kdaj boste srečali »pravega«. Mogoče bi bilo pa tudi smiselno kdaj iti s prijateljicami v kakšen lokal in se začeti spogledovati z moškimi in tako poskušati pritegniti njihovo pozornost.

V današnjem času so odnosi izgubili na trajanju iz dveh glavnih razlogov.
Prvi je princip potrošniške družbe, ki se je prenesel tudi v partnerstvo. Ko smo nekaj porabili, gremo v trgovino in kupimo novo. Včasih pa tudi še preden nekaj porabimo, dobro zamenjamo z novim. Tako je tudi s partnerstvom. Ne ukvarjamo se veliko s tem, da bi neko partnerstvo skušali popraviti, če smo ga zapeljali v nepravo smer, ampak raje prekinemo s sedanjim partnerjem, ker po principu potrošniške družbe pričakujemo, da bomo tako in tako brez problemov 'nabavili' drugega.
Drugi razlog za krajše trajanje partnerskih odnosov pa je zagotovo manjši družbeni pritisk na trajanje zakona do smrti. Danes nas skoraj nihče več ne obsoja, če se odločimo, da bomo šli narazen s partnerjem.

Težko bi se pa strinjal z vami, da vse več samskih moških ne naredi nič v smeri iskanja novih partnerstev. Mogoče nekateri za določeno obdobje, ne bi pa posploševal na vse.
 



Na odgovore je odgovarjal Sandi Kofol, dipl. psiholog in psihoterapevt, ki se že 9 let uspešno ukvarja s psihoterapijami s posamezniki in pari.

Če imate kakšno vprašanje, ki bi ga radi postavili psihologu, nam pišite na e-naslov info@dogodkizasamske.si
Z veseljem vam bomo odgovorili nanj.

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY