17 nasvetov za najboljši prvi vtis na Hitrih zmenkih

 

Še preden se odpravite na Hitre zmenke, si preberite 17 nasvetov, ki vam bodo odpre obzorja in vas naučile, kako narediti najboljši vtis na svoje sogovornike/ce.

Pa začnimo - ste pripravljeni, da naredite korak naprej in v svoje življenje spustite nove ljudi, nove prijatelje, morda celo potencialne partnerje? Ja? Potem je odgovor na dlani. 
Prepustite se spoznavni dogodivščini in se pripravite na Hitre zmenke!

 

 


1. Odpravite predsodke in naredite korak naprej. Zase. Topel nasvet - preberite si članek "Odpravimo predsodke".

2. Naj vam obisk dogodka predstavlja novo doživetje in novo izkušnjo, ki vam bo prinesla nekaj novega v vaše življenje - če ne drugega vsaj to, da končno preizkusite koncept spoznavanja, ki je izjemno priljubljen doma in v tujini

3. Prvič pridite s samsko prijateljico ali prijateljem. Tako boste lažje prebili led na začetku in po dogodku izmenjali simpatične vtise.

4. Ne pričakujte preveč in ne iščite "princa na belem konju" oz. "kraljične na zrnu graha" - saj veste, da nihče ni popoln, kajne? :)

5. Pridite z željo po spoznavanju novih ljudi in z optimizmom ter voljo do življenja - pozitivna energija vedno dela čudeže.

6. Pridite se zabavati, nasmehnite se. Ko nasmeh podarite, zagotovo polepšate dan marsikomu. Pa še to - nikoli ne veste, kdaj se bo kdo zaljubil točno v vaš prelep nasmeh ...

7. Uredite se - obleka naredi človeka. Oblecite se športno-elegantno, a hkrati tako, da se boste počutili dobro, udobno.

8. Osvežite se - vonj je izredno pomemben, zato se pred dogodkom osvežite. Pomembno je tudi, da imate čiste, oprane dlani, saj je prvi stik z osebo na Hitrih zmenkih vedno stisk roke.

9. Stisk roke naj bo ravno prav močan. Nekateri pravijo, da se osebnost osebe prepozna že ob stisku rok - torej, mehki in neizrazni prijemi dlani ne pridejo v poštev.

10. Bodite prijazni. Prijaznost odpira mnoga vrata, daje občutek sprejetja in zato tudi občutek varnosti ter tega, da se nekdo ob vas lahko počuti takega, kot v resnici tudi je.

11. Poslušajte in ne govorite le o sebi. Sprašujte spontano in prisluhnite pozorno, saj le tako lahko o sogovorniku oz. sogovornici izveste, kašna oseba dejansko je.

12. Govorite zanimive stvari o sebi in ne omenjajte (slabih) preteklih izkušenj z bivšimi partnerji ali bolezni. Navsezadnje imate na voljo le 7 minut, zato jih izkoristite za pogovore o bolj lahkotnih tematikah.

13. Dodajte ščepec zdravega humorja - ta je vedno dobrodošel! Vsi se radi pogovarjamo z zabavnimi osebami, ki razveseljujejo in nas napolnijo s svežo pozitivno energijo.

14. Prijazno se poslovite s stiskom rok. Po vsakem 7-minutnem pogovoru sogovornika oz. sogovornico poglejte v oči, se ji/mu zahvalite za pogovor in ji/mu stisnite roko.

15. Obkrožujte DA-je in NE-je sproti. Ker lahko v enem večeru spoznate veliko novih ljudi, je pametno, da si DA-je in NE-je obkrožujete sproti. Dva vzajemna DA-ja pomenita "vzajemno simpatijo", le tem pa organizatorji posredujemo kontakte drug drugega.

16. Skupinsko druženje po 7-minutnih pogovorih izkoristite za dodatno spoznavanje. Po več 7-minutnih pogovorih se je krasno sprostiti, kaj dobrega pojesti in popiti. Izkoristite ta čas za dodatno spoznavanje vseh udeležencev na bolj neformalen in sproščen način druženja v skupini.

17. Ob odhodu se prijazno poslovite od vseh udeležencev. Lepo je, da se ob odhodu od vseh udeležencev poslovite in svojim simpatijam poveste, da vas veseli, da ste jih spoznali.
 

Napisala: Nina Slapnik 
direktorica Dogodkov za Samske
 

>>VEČ o Hitrih zmenkih?
Če želite prebrati več o Hitrih zmenkih in se na dogodek prijaviti, kliknite tukaj.


>>E-OBVEŠČANJE?
Za še več nasvetov, razmišljanj in novic o prihajajočih dogodkih, vam toplo svetujemo, da se prijavite na e-obveščanje tukaj.

 

KOLEDAR DOGODKOV

Marec

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

April

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Maj

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE

Oznake dogodkov:

  • HITRI ZMENKI v Ljubljani
  • Solo Salsa Party za Samske
  • DRUŽABNI PLESI
  • ZMENKI Z UJEMANJEM oz. MATCH DATING
  • MATCHMe - Agencija za Stike
  • egipt za samske
  • PLES ZA SAMSKE
  • IZLETI V HRIBE - za samske
  • V ISKANJU ODNOSA za samske
  • CINQUE TERRE ZA SAMSKE
  • LOVE BOAT PARTY